Kies je taal:

Een roadtrip door Florida met de kids, dat wil je! En dit is waarom..

Wij zijn grote Amerika fans en reizen dan ook graag naar de USA met en zonder kinderen. Na rondreizen door Californië, Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, Nevada en meerdere bezoekje aan de stad New York willen we ook eens de Oostkust ontdekken. Florida was de staat waarvan wij eigenlijk het minst verwachtte. Maar boy, were we wrong! Een roadtrip door Florida blijkt super veelzijdig!

Waarom een roadtrip door Florida met kinderen?

The Sunshine State

Florida wordt ook wel “The Sunshine State” genoemd. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 24 graden en meer dan 300 dagen per jaar schijnt er de zon. Florida heeft een subtropisch klimaat wat ook betekent dat het af en toe (met name in de zomermaanden) even flink hard kan regenen en onweren. Dit zorgt voor aangename verkoeling. Wanneer je een roadtrip door Florida plant kun je er dan ook vanuit gaan dat je goed weer zult hebben: veel zon en af en toe een keer een bui waardoor het afkoelt. Neem naast je badpak dan ook altijd een paraplu of regenjasje mee als je Florida in de zomermaanden bezoekt.

Eilandhoppen

Florida heeft mooie eilanden. Zo kun je tijdens je roadtrip door Florida het “vasteland” combineren met wat overnachtingen op de eilanden. De bekendste eilanden zijn de Florida Keys, een archipel van maar liefst 1.700 eilanden. Het overgrote deel van deze eilanden is onbewoond. De bekendste eilanden zijn: Key West, Key Largo en Key Biscayne. Op Key West is het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten te vinden. De keys hebben een heerlijke eiland vibe. De tijd gaat hier net wat minder snel, je kan genieten van een cocktail op een van de heerlijke strandjes en iedereen schakelt even een versnelling terug. Aan de westkust van Florida, in de Golf van Mexico liggen Sanibel en Captiva Island. Deze eilanden zijn minder druk bezocht door buitenlandse toeristen. Wij komen er met name Amerikaanse toeristen tegen en spreken ook veel Amerikanen die een vakantiehuis hebben op Sanibel Island. De stranden zijn de grootste trekpleister van Sanibel. Op deze mooie witte stranden vind je namelijk ontelbaar veel en bijzondere schelpen. Onze kinderen brengen middagen lang op het strand door: schelpen zoeken, even afkoelen in het water en weer schelpen zoeken. Wij huren tijdens ons verblijf op Sanibel fietsen. Het eiland is enorm “fietsvriendelijk”, het is dan ook een heel prettig vervoermiddel om het eiland mee te verkennen.

Van alligators tot zeekoeien

Florida heeft veel meer wildlife dan ik van te horen dacht. Uiteraard kan je in de Everglades (maar ook random langs de weg) de welbekende alligators spotten. Maar Florida heeft veel meer wildlife dan dat. Zo spotten wij meerdere slangen (gelukkig zijn ze banger voor ons dan wij voor hen) en komen we verschillende borden tegen die waarschuwen voor een (zwarte) panter in het gebied. Op de Keys kan je kennis maken met zeekoeien, ook wel manatees genoemd. Manatees zijn grote zoogdieren die in het water leven. Het zijn planteneters die de meeste tijd besteden aan grazen in ondiep water. Het zijn hele rustige, een beetje slome, logge dieren, die meteen je hart stelen wanneer je het gelukt het er een in het wild, up close en personal, te aanschouwen

Shoppen in de leukste boetieks en varen in de Everglades

Florida is enorm divers. In grote steden als Orlando en Miami kan je genieten van alle geneugten van de stad. Heerlijk shoppen in boetiekjes of in de grote outlet malls, je culinair laten verrassen in de goede restaurants, een cocktail drinken in een van de skybars of genieten van een cultureel uitje in een van de musea. Maar tijdens je roadtrip door Florida kan je ook een bezoekje brengen aan een van de 3 officiële National Parks: Everglades National Park, Dry Tortugas National Park of Biscayne National Park. Deze National Parks kan je te voet ontdekken, maar wanneer je met (kleine) kinderen reist kun je in de Everglades bijvoorbeeld ook kiezen voor een boottocht om het National Park te ontdekken.

 

Dansjes met Mickey en getuige zijn van een raketlancering

Natuurlijk staat Florida ook bekend om het grote aantal attractieparken. Zo kun je uiteraard een bezoek brengen aan Disney World (wat uit 4 themaparken en 3 waterparken bestaat), Universal Studio’s of Seaworld. Florida heeft maar liefst 10 grotere attractieparken en daarnaast nog honderden kleine pretparken. Het overgrote deel van de grotere attractieparken vind je in Orlando. Deze stad wordt dan ook wel de “Themapark Capita of the World” genoemd. Wij hebben nog kleine kids en kiezen ervoor om de Disney World parken meerdere dagen, op een wat langzamer tempo, te bezoeken. Als je van pretparken en Disney houdt (wat wij doen) dan vind je deze parken fantastisch! Met name een bezoek aan Frozen in Epcot en de vele attracties met dieren in Animal Kingdom zijn favoriet bij onze kinderen. Maar een bezoekje aan het Kennedy Space Center mag ook zeker niet ontbreken. En als je gelukt hebt dan kun je in Florida, bij Cape Canavaral, zelfs getuige zijn van een heuse raketlancering, hoe gaaf is dat?!

Florida “has it all” twijfel jij over een roadtrip door Florida? Niet langer twijfelen, maar doen! Florida heeft zoveel te bieden. Door de grote diversiteit kan je met verschillende interesses en verschillende leeftijden perfect naar deze staat en ervoor zorgen dat iedereen met mooie herinneringen naar huis gaat!

Vind je dit artikel "Een roadtrip door Florida met de kids, dat wil je! En dit is waarom.." leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is gesponsord door TravelEssence. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: