Kies je taal:

Top 10 leukste dingen om te doen op Sanibel Island met kinderen! Ga jij naar Florida?

Tijdens onze vakantie in Florida met de kinderen was Sanibel Island de grootste verrassing. Wanneer je een reis door Florida maakt worden de bekende plekken als Miami, Orlando en ook Key West altijd bezocht. Vaak eindigd daar het rondje, maar dan sla je een van Florida’s leukste plekken over: Sanibel Island! Ook voor kinderen heeft Sanibel Island super veel te bieden. Ik heb de leukste to do’s op Sanibel Island met kinderen voor je onder elkaar gezet. 

Als je het mij eerlijk vraagt, dan denk ik dat ik Sanibel nog leuker vind dat Key West. Waar Key West toch wel heel toeristisch is en daardoor ook druk, chaotisch en misschien wat minder authentiek kan aanvoelen, is Sanibel Island wat relaxter. Sanibel is ook een kleiner eiland, waardoor je alles per fiets kunt doen. Ook Sanibel wordt bezocht door toeristen, maar dat zijn veelal de Amerikanen zelf, wat toch net een ander gevoel geeft. Kortom, ik ben fan!

 

Top 10 things to do op Sanibel Island met kinderen 

 

1. J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge

Op dit stuk van Sanibel vind je een beschermd stuk natuur met indrukwekkende wildlife! Wij hebben eerst het bijbehorende museum bezocht. Daar kun je van alles leren over de dieren en natuur. De kids waren met name onder de indruk van de opgezette dieren, ook waren er volop educatieve spellen waar ze wel even zoet mee waren. Na ons bezoekje binnen zijn we naar buiten gegaan, het park in met de auto. We hebben stukjes gereden en stukken gelopen, door een mangrove bos, naar een terras op het meer waar je allerlei vissen kon spotten en we hebben allerlei dieren gezien. Van vogels, tot vissen, insecten en zelfs zeekoeien!

2. Bowman’s Beach

Sanibel = strand! Het hele eiland is vergeven van de mooie stranden met nog mooiere schelpen. Onze favoriete strand was Bowman’s. Floris en Kev hebben uren schelpen gezocht, op het strand en ook in de branding met een schepnetje en het resultaat mocht er zijn!! Op de route naar het strand vanaf de parkeerplaats vind je ook faciliteiten als een speeltuin, toiletten en picknicktafels. Een heerlijke spot voor een dagje strand. Daarom ook een welverdiende plek op deze Top 10 lijst voor Sanibel Island met kinderen.

3. Kayakken Tarpon Bay

Wil je wat actiefs doen? Dan is kayakken bij Tarpon Bay echt een aanrader! Je kan hier zelf een goed aangegeven route kayakken of je kunt een guided tour maken met een gids. Met een beetje geluk zie je de zeekoeien “up close and personal”.

4. Fietsen, fietsen, fietsen

Sanibel Island is relatief klein. De afstanden zijn daardoor prima per fiets af te leggen. Wij hebben drie dagen fietsen gehuurd, twee fietsen met een kinderzitje en ook een fiets voor Floris. Op de camping kon Flo lekker met zijn eigen fiets rondcrossen en zodra we “echt” op pad gingen met de fiets en de afstanden wat groter werden, kon hij achterop. Zo hebben we in een paar dagen alle strandjes afgefietst. Heerlijk om een stukje te fietsen, lekker op het strand te liggen, even naar een speeltuintje, ergens “along the way” een hapje eten of even genieten van een ijsje. Als je op Sanibel geen fietsen huurt ben je eigenlijk niet op Sanibel geweest ;).

Kids Love Travel: Sanibel Island met kinderen

5. Zeekoeien en dolfijnen spotten

Bij Tarpon Bay kun je naast kajakken ook boottochten maken. Wij hebben met de kids de avond cruise gedaan en dat was fantastisch! Je vaart met de boot het meer op, we kregen allemaal een verrekijker en konden zo de grote hoeveelheid vogels van dichtbij aanschouwen. En we hadden nog meer geluk want er dook een dolfijn op naast de boot en in de “haven” werden we begroet door 3 zeekoeien, wat zijn dat fascinerende beesten! Ook heel leuk: voor de boottocht kregen we uitleg over de vissen en schelpen bij de “touch tank” hier wordt uitleg gegeven over  het leven onder water en mag je zelfs levende schelpen van dichtbij bekijken en aanraken.

Kids Love Travel: Sanibel Island met kinderen

6. Slecht weer plan; bibliotheek

Het zou niet moeten mogen… regen op vakantie! Maar toch gebeurd het af en toe, zelfs op Sanibel Island hadden wij een dag dat het met bakken uit de hemel kwam. Zeker in een camper is het dan wel krap met zijn vieren. Dus op zoek naar een plan voor binnenvertier. Dat bleek de bibliotheek! Boven is een hele leuke ruimte voor kids, met uiteraard allerlei kinderboeken, maar ook een speelhoek met poppenhuizen en een echte roeiboot. Ook wordt er geknutseld en kunnen oudere kids spelletjes doen op de computer. Er is gratis wifi dus ook jij kunt even de krant lezen of een filmpje kijken op je telefoon.

7. Zwemmen en sporten bij het recreatie centrum

Wij kwamen hier pas terecht op de laatste dag van onze vakantie: het recreatiecentrum. Je vind hier een heerlijk zwembad, waar je baantjes kan trekken en waar de kids kunnen spelen in het water, mocht je even geen zin hebben in zand en zee. Er is niet alleen een zwembad maar ook een grote fitness waar je naast allerlei toestellen ook klasjes kunt volgen. Top plek voor een sportief dagje.

8. Eten bij “The Island Cow”

Deze insider tip kregen wij van een local. Je vindt The Island Cow op een centrale locatie van het eiland. Er is een heerlijk terras aan zowel de voor als achterzijde. Het is een hele relaxte en gezellige plek waar je ook nog eens lekker kan eten, lunchen of een borrel kan doen. Op het terras aan de achterkant is ook nog wat vertier voor de kids. Maar Floris en Lotte waren erg druk met hun kleurplaat. Jouw Sanibel Island met kinderen experience is niet compleet zonder een diner in de relaxte island vibe van The Island Cow.

9. Schelpenmuseum

Wij hebben dit museum helaas gemist “The Bailey-Matthews National Shell Museum”. Na het zoeken van schelpen leek het ons erg leuk om te leren welke schelpen we gevonden hadden, wie de bewoners van deze schelpen waren en welke schelpen je nog meer op Sanibel Island kon vinden. Wij gaan zeker nog een keer terug naar Sanibel en dan staat dit museum absoluut op onze to do list!

10. Vuurtoren

Verwacht geen mooie, witte, stenen vuurtoren. Dit is andere koek… De vuurtoren op Sanibel is een stalen, verroeste constructie. Niet zo mooi, maar wel bijzonder. Zeker iets wat even op de foto gezet moet worden. Natuurlijk kan je het combineren met een bezoekje aan het strand, want direct naast de vuurtoren ligt weer een heerlijk strand, Light House Beach Park.

En ben je overtuigd? Als je naar Florida gaat, vergeet dan Sanibel Island niet, je gaat er zeker geen spijt van krijgen! Met deze lijst weet jij precies wat de highlights zijn voor Sanibel Island met kinderen. Off you go!

Vind jij dit artikel “Top 10 leukste dingen om te doen op Sanibel Island met kinderen! Ga jij naar Florida?” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Campervakantie in Florida, Sanibel is da Bomb!

Top 20 Things to do in Florida met kinderen 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: