Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de verrassingen van Sanibel Island tijdens je vakantie in Florida met de kinderen. Deze minder bekende bestemming biedt een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden die zowel volwassenen als kinderen zullen bekoren. Hier zijn de top 10 dingen om te doen op Sanibel Island met kinderen.

Sanibel Island biedt een meer ontspannen en authentieke ervaring dan de meer toeristische bestemmingen in Florida zoals Miami, Orlando en Key West. Het eiland is klein genoeg om per fiets te verkennen, en de bezoekers zijn voornamelijk Amerikanen, wat een unieke sfeer creëert.

Top 10 activiteiten op Sanibel Island met kinderen

1. J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge

Dit natuurreservaat op Sanibel Island biedt een kans om indrukwekkende wilde dieren te zien en meer te leren over de lokale flora en fauna. Het bezoekerscentrum heeft educatieve spellen en tentoonstellingen, en je kunt het park verkennen te voet of met de auto.

2. Bowman’s Beach

Sanibel Island staat bekend om zijn prachtige stranden en schelpen. Bowman’s Beach is een favoriet onder de lokale bevolking en biedt faciliteiten zoals een speeltuin, toiletten en picknicktafels.

3. Kayakken in Tarpon Bay

Voor de avontuurlijke gezinnen is kajakken in Tarpon Bay een must. Je kunt een begeleide tour maken of zelf een route volgen, en met een beetje geluk zie je zeekoeien van dichtbij.

4. Fietsen

Sanibel Island is ideaal om per fiets te verkennen. Huur een fiets en ontdek de verschillende stranden, speeltuinen en eetgelegenheden op het eiland.

5. Zeekoeien en dolfijnen spotten

Bij Tarpon Bay kun je boottochten maken om dolfijnen en zeekoeien te spotten. De avondcruise is een bijzondere ervaring waarbij je de lokale fauna van dichtbij kunt observeren.

6. Bibliotheek bezoeken

Voor regenachtige dagen is de lokale bibliotheek een geweldige plek om te bezoeken. Er is een speciale kinderhoek met boeken, speelgoed en computerspellen.

7. Recreatiecentrum

Het recreatiecentrum op Sanibel Island heeft een zwembad en een fitnesscentrum waar je kunt sporten en ontspannen.

8. Eten bij The Island Cow

The Island Cow is een populaire eetgelegenheid onder de lokale bevolking. Het restaurant heeft een ontspannen sfeer en biedt heerlijke maaltijden en drankjes.

9. Schelpenmuseum

Het Bailey-Matthews National Shell Museum is een leuke plek om meer te leren over de verschillende soorten schelpen die je op Sanibel Island kunt vinden.

10. Vuurtoren

De vuurtoren op Sanibel Island is een unieke bezienswaardigheid die zeker een foto waard is. Het ligt naast een prachtig strand, het Light House Beach Park.

Sanibel Island is een geweldige bestemming voor een familievakantie in Florida. Met deze lijst van top 10 activiteiten weet je precies wat je kunt verwachten.

Lees ook:

Campervakantie in Florida, mis Sanibel niet!

Top 20 bezienswaardigheden in Florida met kinderen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie