Zoek
Sluit dit zoekvak.

Disney World Orlando met Kinderen: Een Magische Ervaring

Onze kinderen zijn grote Disney fans, en wij ook! Sommige ouders worden al nerveus bij de gedachte aan een dagje in een Disneypark, maar ik word er heel blij van. Toen wij naar Florida gingen, kon een bezoek aan Disney World Orlando met kinderen dan ook niet ontbreken.

Drie dagen hebben we genoten van Magical Kingdom, Animal Kingdom en Epcot. En ja, dat waren dus maar 3 parken van de 6. Wij hadden zo nog 2 dagen door kunnen brengen, want na 3 dagen hadden we zeker nog niet alles gezien. Disney World Orlando is echt giga groot. Ik heb een top 10 gemaakt van de leukste attracties in Disney World Orlando met kinderen, zodat jij exact weet waar je moet zijn:

Top 10 Attracties in Disney World Orlando met Kinderen

1# The Magic Carpets of Aladdin, Magic Kingdom

Dit moet op nummer 1 omdat het Floris zijn favoriete attractie is. En eigenlijk is het niet eens zo spectaculair, maar blijkbaar is dat voor kleine kinderen ook helemaal niet altijd nodig. Stap op het betoverde tapijt van Aladdin en vlieg door de lucht!

2# Meet and greets, Magic Kingdom

Als je dan toch in Disney World bent dan moet je natuurlijk ook je Disney vrienden ontmoeten en laat dat nou net super goed geregeld zijn! Op de Disney World app kun je exact zien waar welke Disney karakters te vinden zijn en hoe lang de wachttijd is. Je kan zelf foto’s maken of foto’s laten maken door een fotograaf en in sommige gevallen kun jij je meet en greet zelfs vooraf vastleggen met een fastpass.

3# The Many Adventures of Winnie the Pooh, Magic Kingdom

Deze attractie is vrij simpel, maar dat maakt het juist zo leuk. In karretjes rijd je door de wereld van Winnie de Pooh en kom je ook nog eens al zijn vriendjes tegen. In de wachtrij is veel leuk kinderentertainment, misschien vonden onze kids het wachten wel leuker dan de rit zelf.

4# Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin, Magic Kingdom

Stiekem is dit misschien meer de favoriete attractie van Kevin dan van de kinderen, maar Floris kon het zeker ook waarderen. In deze attractie help je Buzz Lightyear, hoe? Je schiet vanuit je space car met een laser op allerlei doelen, super cool!!

5# Tomorrowland Speedway, Magic Kingdom

Ik hoor Flo nog schreeuwen: “Mama niet doen!!”. Maar ik deed niets… In deze “echte” race auto’s mag je zelf over het circuit racen, heel stoer! Flo stuurde en ik zat er naast en gaf gas (Floris zijn benen waren te kort). Sturen bleek voor Flo toch nog net lastig waardoor we alle kanten op geslingerd werden. Een heftige rit, maar zeker een aanrader, Floris kwam uit de auto met een glimlach van oor tot oor.

6# The Seas with Nemo & Friends, Epcot

Wij hebben in Epcot (door wat tijd gebrek, want er is zo veel te doen in Disney World!!) eigenlijk net voor we onze reis weer moesten vervolgen 2 attracties gedaan. Dit was er een van. Je stapt in een karretje en reist zo door de onderwaterwereld van Nemo en zijn vriendjes.

7# Frozen Ever After, Epcot

Tot groot verdriet van Lotte hebben wij deze attractie moeten skippen.. De rij was heel lang en wij hadden al onze fastpassen al gebruikt. We hebben het goed kunnen maken met een meet en greet met Anna en Elsa (ook in Epcot). Maar als je kinderen grote Frozen fans zijn, besteed dan zeker je fastpass aan deze attractie. Ik heb het helaas niet meegemaakt, maar het schijnt erg de moeite waard te zijn.

8# Parades, Magic Kingdom

Disney World in Florida bezoeken en de parades niet bekijken is net zoiets als naar de dierentuin gaan en voorbij lopen aan de leeuwen, dat kan dus niet! In Magical Kingdom zijn, afhankelijk van welke periode in het jaar je er bent, verschillende parades. Maar elke parade staat bol van mooie praalwagens met daarop, erachter en ervoor de favoriete Disney figuren van jouw kids, gezellige Disney muziekjes, dans en zang. Niet te missen dus.

9# Kilimanjaro Safaris, Animal Kingdom

Ik verwachtte niet veel van Animal Kingdom: dierentuin meets pretpark, dat kon niet heel bijzonder zijn. Maar dat was het wel! Het park is zo mooi aangelegd, het is een avontuur op zich. In deze attractie rijd je in een hele grote jeep over de savanna en door het oerwoud en natuurlijk kom je de bewoners ook tegen: nijlpaarden, leeuwen, olifanten, neushoorns, ze zijn er allemaal! En ze zijn allemaal echt! Scheelt je weer een vakantie naar Kenia.

10# Na’vi River Journey, Animal Kingdom

In Animal Kingdom is vrij recent het Pandora rijk geopend. Dit rijk is al een belevenis op zich, het voelt alsof je door de wereld van Avatar loopt. Er zijn 2 grote attracties: Na’vi River Journey en Avatar Flight of Passage. De eerste is heel geschikt voor kleine kids en de tweede is geschikt voor grote kids. Wij hebben de eerste dan ook gedaan, wat een mooie attractie! In een bootje vaar je door een wonderlijke wereld met allerlei lichtgevende planten, beestjes en de mooiste en bizarste planten en wezentjes, een mega aanrader en ook zeker een waar je jouw fastpass voor kunt inzetten.

Natuurlijk missen er nog een paar hele leuke attracties in deze lijst als je Disney World Orlando met kinderen bezoekt, wat dacht je bijvoorbeeld van de good old “It’s a small World” of voor de iets oudere kids “Pirates of the Caribbean”? Eigenlijk mag je wel een weekje uittrekken wil je echt alle attracties kunnen afstrepen van je lijstje.

Gerelateerde Artikelen

Top 5 Attracties in Disneyland Parijs met kinderen

Overnachten op de Disney camping in Disney World Orlando: aanrader!

Dit artikel “10 Attracties die je echt niet mag missen in Disney World Orlando met kinderen” is mede mogelijk gemaakt door Walt Disney World.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie