Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de zonovergoten staat Florida met je kinderen. Met talloze attracties en activiteiten is het een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Hier zijn onze top 20 bezienswaardigheden in Florida voor gezinnen.

Top 20 bezienswaardigheden in Florida voor gezinnen

1. Walt Disney World Resort

Disney World is een droom voor elk kind. Met talloze themaparken, hotels en zelfs een Disney-camping, is er voor elk wat wils. Het is een must-visit voor elke Disney-liefhebber.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  93 USD (tot 3 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 100 USD

2. Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is een geweldige ervaring voor kinderen van alle leeftijden. Met interactieve tentoonstellingen, een ontmoeting met een astronaut en een overdekte speeltuin, is het een perfecte dag uit voor het hele gezin.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  40 USD (tot 3 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 50 USD

3. Everglades Air Boat

Een bezoek aan de Everglades is niet compleet zonder een ritje met een luchtboot. Deze spannende ervaring biedt een unieke kans om het prachtige landschap en de wilde dieren van de Everglades van dichtbij te bekijken.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  15 USD (tot 4 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 28 USD

4. Voer de Tarpons in Islamorada

Heb je ooit een vis van 1-1,5 meter gevoerd? In Islamorada, een van de Florida Keys, kan je dit doen bij Robbie’s. Hier kan je een bakje vis kopen en de enorme tarpons voeren vanaf de steigers. Maar wees voorzichtig, deze vissen hebben een scherpe rij tanden!

Entree:

 • Kinderen: 2 USD (emmertje vis om te voeren 3 USD)
 • Volwassenen: 2 USD

5. Bezoek Universal Studio’s

Hoewel we tijdens onze reis Universal Studio’s moesten overslaan vanwege tijdgebrek, is het zeker een bezoek waard, vooral als je oudere kinderen hebt. De Harry Potter-attractie is naar verluidt fenomenaal!

Entree:

 • Kinderen: 105 USD (tot 3 jaar gratis)
 • Volwassenen: 110 USD

6. Ga Shelling op Sanibel Island

“Shelling”, het verzamelen van schelpen, is een populaire activiteit op Sanibel Island, een van de beste shelling spots ter wereld. Met een netje en emmertje in de hand hebben we de stranden afgezocht. Een gratis activiteit die zeker niet mag ontbreken in deze top 20 van bezienswaardigheden in Florida met kinderen.

Entree: gratis

7. Spot dolfijnen en zeekoeien

Op Sanibel Island hebben we een boottocht gemaakt op Tarpon Bay, een beschermd gebied waar je naast veel vogels ook zeekoeien en dolfijnen kunt spotten. Het was een bijzondere ervaring om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Entree:

 • Kinderen: 15 USD
 • Volwassenen: 23 USD

8. Geniet van de stranden van Miami

Miami heeft prachtige stranden. Onze kinderen waren vooral dol op Miami South Beach en Key Biscayne Beach. South Beach heeft wit zand en een sterke branding, terwijl Key Biscayne rustiger is en in een parkachtige omgeving ligt waar je kunt zitten, barbecueën en fietsen huren.

Entree: gratis

9. Onderwateravontuur bij Sealife

Orlando is een stad waar je gemakkelijk twee weken kunt doorbrengen door alleen al de parken te bezoeken. Helaas hebben we Sealife niet kunnen bezoeken vanwege onze beperkte tijd in Orlando en onze wens om meer dan één dag in Disney door te brengen. Maar als je meer tijd hebt, is Sealife absoluut de moeite waard! Hier kun je meer dan 5000 onderwaterdieren spotten.

Entree:

 • Kinderen vanaf: 20 USD (tot 3 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 25 USD

10. Bezoek het Schildpadden Ziekenhuis

Dit ziekenhuis bevindt zich op Marathon, een van de Florida Keys. Je kunt hier een rondleiding krijgen en zien hoe gewonde en uitgeputte schildpadden worden geholpen, met als doel ze weer vrij te laten. Als je geluk hebt, mag je de schildpadden zelfs voeren. Niet alleen leuk, maar ook zeer verantwoord omdat je met jouw bezoek de schildpadden steunt.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  11 USD (tot 4 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 22 USD

11. Ontdek Key West met de Trolley

De hop-on-hop-off trolley is een ontspannen manier om Key West te verkennen. Je kunt op verschillende locaties uitstappen, rustig rondwandelen, een ijsje halen of de Key Lime Pie proeven en vervolgens weer instappen en verder rijden.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  10 USD
 • Volwassenen vanaf: 29 USD

12. Plezier voor het hele gezin bij Legoland

Wist je dat er ook een Legoland in Florida is? Hier is van alles te doen voor zowel kleine als grotere kinderen. Er is zelfs een Legoland hotel, dus het plezier gaat 24/7 door.

Entree:

 • Kinderen vanaf:  94 USD (tot 3 jaar gratis)
 • Volwassenen vanaf: 100 USD

13. Snelheidsduivels opgelet: Daytona International Speedway

Deze racebaan is zeker een bezoekje waard voor kinderen die dol zijn op auto’s en racen. Je kunt natuurlijk een race bijwonen, maar er zijn ook allerlei leuke tours te boeken. Check de evenementenkalender en de beschikbaarheid van de tours voordat je een bezoek plant, zodat je het meeste uit je dag kunt halen.

Entree: ja, kosten hangen af van welk event/ race je bijwoont.

Volwassenen vanaf: 22 USD

20. Everglades National Park

Dit nationale park is een must-see in Florida. Je kunt er krokodillen en andere wilde dieren spotten. Er zijn verschillende tours beschikbaar, waaronder boottochten en wandeltochten. Het is een geweldige ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Entree:

Kinderen vanaf:  10 USD

Volwassenen vanaf: 25 USD

21. Kennedy Space Center

Voor de kleine astronauten in de familie is het Kennedy Space Center een must-visit. Hier kun je alles leren over de ruimtevaart en zelfs een lancering bijwonen. Het is een educatieve en spannende ervaring voor het hele gezin.

Entree:

Kinderen vanaf:  50 USD

Volwassenen vanaf: 57 USD

22. Universal Studios

Een andere geweldige attractie voor het hele gezin is Universal Studios. Met spannende attracties, shows en personages uit je favoriete films, is er voor iedereen wel iets te doen. Het is een dag vol plezier en avontuur.

Entree:

Kinderen vanaf:  110 USD

Volwassenen vanaf: 125 USD

Top 20 Bezienswaardigheden in Florida voor Kinderen

20. Diamond D Horse Stables

Onze laatste tip in deze lijst van bezienswaardigheden in Florida is de Diamond D Horse Stables in Jacksonville. Hier kunnen kleine cowboys en cowgirls hun hart ophalen. Ze kunnen een ritje maken op een pony, lange ritten te paard maken of genieten van huifkartochten. Het is een dag vol paardenplezier en een waardige afsluiter van onze top 20 bezienswaardigheden in Florida voor kinderen.

Entree, afhankelijk van de activiteit, bv paardrijden

Kinderen vanaf:  50 USD (1 uur)

Volwassenen vanaf: 50 USD

Gerelateerde Artikelen

Vond je dit artikel “Top 20 bezienswaardigheden in Florida met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel “Top 20 bezienswaardigheden in Florida met kinderen” is mede mogelijk gemaakt door Tioga Tours.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie