Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spitsbergen

Beleef een bijzonder “familieavontuur” op Spitsbergen. Het grootste eiland in de Spitsbergen-archipel van Noorwegen. Bekend om zijn ongerepte Arctische landschappen en unieke flora en fauna, biedt Spitsbergen een unieke ervaring voor gezinnen. Begin je reis in Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld, waar u meer te weten kunt komen over poolonderzoek in het Svalbard Museum en de historische Svalbard-kerk kunt bezoeken. Verken de omliggende wildernis tijdens begeleide excursies, waaronder sneeuwscooteren, hondensleeën en gletsjerwandelingen. Spot Arctische wildlife, zoals ijsberen, rendieren, poolvossen en verschillende vogelsoorten. Tijdens de zomermaanden kunt je genieten van de middernachtzon, waardoor de dagen erg lang zijn en je veel outdoor activiteiten kan doen, zoals kajakken en cruises om wilde dieren te spotten.

 

Wees in de winter getuige van het betoverende noorderlicht dat aan de poolhemel danst. Overnacht in gezellige hutten of unieke ijshotels. Ervaar de sensatie van het verkennen van de Arctische wildernis terwijl je veilig en comfortabel deze bijzondere plek ontdekt. Leer meer over de geschiedenis van de walvisvangst en mijnbouw in de regio en krijg inzicht in het unieke ecosysteem en de inspanningen voor natuurbehoud. Geniet van de Arctische keuken met lokaal geproduceerde ingrediënten zoals rendieren, Arctische zalmforel en bergbraambessen. Dompel jezelf onder in de Arctische cultuur door de lokale bevolking te ontmoeten en deel te nemen aan traditionele activiteiten zoals ijsvissen en saunasessies. Maak een onvergetelijke familie-expeditie naar Spitsbergen en creëer blijvende herinneringen in dit ongerepte Arctische paradijs, waar de natuur de boventoon voert en avontuur op elke hoek wacht. Ervaar de magie van Spitsbergen: een bestemming die verwondering, opwinding en verbinding met de Arctische wildernis belooft.

file-488

Spitsbergen met kinderen, een bijzonder(e) avontuurlijke bestemming!

Spitsbergen, ook wel Svalbard genoemd is een eiland zo groot als Nederland en België bij elkaar. Het ligt slechts 1.000 km van de Noordpool verwijdert en er wonen meer ijsberen dan mensen. Het...