Kies je taal:

Cruisen met kinderen door de Caribbean

Wij vertrekken na 3 heerlijke weken Florida vanaf Miami met de MSC Meraviglia op 8-daagse cruise door de Caribbean. Ons reisgezelschap bestaat uit mijn ouders, man, dochter Sophie (toen 2 jaar) en ik. Wij zijn heel benieuwd he cruisen met met kinderen, in ons geval “met kind” bevalt. 

 

Er vertrekken heel veel verschillende cruisemaatschappijen vanuit Miami. Onderling schijnen nogal veel verschillen te zijn. De ene maatschappij richt zich bijvoorbeeld meer op families en de andere op feestgangers. Ook verschillen de routes vaak iets.

Cruisen met kinderen

Het inchecken gaat gestroomlijnd. We worden bij onze hutten opgevangen door een steward. Hij zal de hele week ons aanspreekpunt blijven en we kunnen bij hem terecht met al onze vragen. We hebben 2 hutten naast elkaar. Elk met een groot, rond raam met uitzicht op zee. Als we nog bezig zijn met uitpakken, klinkt door het omroepsysteem het bericht dat we verwacht worden voor de verplichte veiligheidsoefening op een ander dek. Het schip is mega groot en beschikt over 19 dekken. Het is even zoeken voor we op de juiste plek zijn. 

Trossen los!

Een uurtje later vertrekt het schip dan echt uit de haven. Het is een fantastisch gezicht om vanaf het bovenste dek de kustlijn van Miami te zien verdwijnen. Inmiddels hebben we ook wat honger gekregen, dus we kleden ons om voor het restaurant. De dresscode is niet erg streng, maar voor de heren is een lange broek wel gewenst. Er zijn 9 restaurants aan boord, maar deze zijn lang niet allemaal inclusief. Elke gast krijgt, afhankelijk van de geboekte klasse, een vaste tafel in het á la carte-restaurant. Hier wordt elke avond een 3-gangen keuzemenu geserveerd. Zelfs onze dochter van 2 kan kiezen uit een kinderversie van dit menu.

Oh nee! Zeeziek..

Nieuwsgierig gaan we aan tafel, het ziet er chic en erg lekker uit! We bespreken de bestemmingen voor de komende dagen en wat we allemaal willen gaan doen aan excursies. Het eerste land dat we gaan bezoeken, is Jamaica. Daar zullen we over 2 dagen aankomen. We zijn inmiddels op open zee en dat is te merken aan de golven. Het schip gaat, zo lijkt het, steeds enkele meters op en neer en vooral mijn moeder en Jitze trekken dit heel erg slecht. Zo slecht dat ze eerder naar de hut teruggaan en besluiten vroeg te gaan slapen in de hoop dat de zee een dag later kalmer is.

Cruisen met kinderen en een hele dag op zee

Dit blijkt gelukkig zo te zijn en helemaal fit worden we weer wakker. Deze hele dag blijven we op zee en dit is eigenlijk wel relaxed. Het schip is zo enorm groot met zoveel te doen, dat we dit nu rustig kunnen gaan ontdekken. Ontbijten kan á la carte, maar doen wij liever in het buffetrestaurant. Zeker met een ongeduldige peuter is dit wel zo handig. Er zijn op ons schip heel veel activiteiten voor kinderen. Maar daar is Sophie nog net te jong voor helaas. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd lijkt het mij het einde, er zijn speurtochten, sporttoernooien, noem maar op. Juist dit maakt cruisen met kinderen zo leuk. We besluiten bij het zwembad te gaan liggen en zoeken een mooi plekje uit. Ondanks dat er bijna 5.700 passagiers op het schip passen, is het nergens echt heel druk. ’s Avonds zitten we dit keer gelukkig wel het hele diner uit en keren we voldaan terug naar onze hutten.

Land in zicht

Als we de volgende ochtend wakker worden en uit het raam kijken, zien we in de verte Jamaica liggen. Het is heel gek hoe bijzonder het voelt om land te zien, na amper 2 dagen op zee. Er zijn heel veel excursies te boeken via het schip, maar dit lijkt ons vrij massaal (met grote touringcar over het eiland), dus ik heb op Tripadvisor bij een klein bedrijf een tour genaamd: ‘The taste of Jamaica’ geboekt. Het is even zoeken naar het busje, maar met wat rondvragen komen we nog mooi op tijd. Ons reisgezelschap bestaat slechts uit een 4 anderen en samen met 2 enthousiaste Jamaicanen als gids lijkt het een prima gezelschap.

De wolken in

We rijden weg van de kust, via steile weggetjes omhoog. Helaas wordt het weer met de minuut minder en bij de eerste stop op een koffieplantage schuilen we onder grote bladeren. De sfeer is echter goed en de gidsen vertellen honderduit. We krijgen van alles te proeven, zoals koffie en lokaal fruit. De tour eindigt op een soort landgoed aan zee (dit klinkt veel chiquer dan dat het was) waar we een Jamaicaanse lunch krijgen, die we deels zelf klaar mogen maken. Vervolgens worden we weer terug naar het schip gebracht en we hebben zeker het gevoel dat we iets van het echte Jamaica gezien hebben!

Op zoek naar zeesterren

De volgende ochtend zien we de volgende haven alweer opdoemen, George Town, de hoofdstad van de Kaaimaneilanden. Hier hebben we wel een excursie geboekt via MSC, we gaan eerst snorkelen en vervolgens naar Starfish Beach, een strand, hoe kan het ook anders, waar veel zeesterren te vinden zijn. Deze excursie blijkt erg massaal, het met snorkelen zie je voornamelijk andere toeristen en niet zozeer een interessante onderwaterwereld. Het bezoek aan het met zeesterren bezaaide strand is wel leuk, maar ook druk. Dit is eigenlijk wat we stiekem altijd dachten van een cruisevakantie: in file van het schip af, even rondkijken op een bestemming en in file het schip weer op, locatie afgevinkt en door.

In Cozumel, een eiland voor de kust van Mexico, gaat het helaas niet heel anders. We verblijven hier een deel van de dag in een beachclub, maar het is erg massaal en het eten is slecht. We horen berichten over cruiseschepen die nergens meer aan mogen meren in verband met Covid, dus inmiddels tellen we een beetje af tot onze terugkeer in Miami.

Ocean Cay Marine Reserve

De laatste dag brengen we door op een soort van privé eiland van de cruisemaatschappij in de Bahama’s. Het is een heerlijk eiland, maar heeft natuurlijk niks met de Bahama’s te maken. Al het personeel dat er werkt is in dienst bij MSC en het eten in de restaurants is hetzelfde als op de boot. We chillen een tijdje bij een baai en bezoeken wat toeristische winkeltjes.

 

Eigenlijk zouden we hier tot 00:00 mogen blijven, maar ineens wordt er omgeroepen dat we uiterlijk 18:00 weer aan boord moeten zijn. Er wordt wat onduidelijk gedaan over de reden, maar we vermoeden dat ze in verband met de dreigende coronamaatregelen zo snel mogelijk terug willen zijn in Miami. Later blijkt dat onze cruise de laatste zal zijn voor lange tijd…

Cruisen met kinderen, tips om alles uit je reis te halen

  • Boek de excursies niet via de cruisemaatschappij. De tijd die je daadwerkelijk op een bestemming bent is soms heel kort (bijvoorbeeld 11:00-17:00) en omdat het aantal passagiers op het schip zo groot is, duurt het soms wel 2 uur (door het uitschepen en alle controles), voordat je eindelijk aan je excursie kan beginnen

 

  • Bedenk van tevoren of er activiteiten zijn op het schip die je écht wilt doen/meemaken. Op ons schip speelde bijvoorbeeld een show van Cirque du Soleil, deze was echter al helemaal volgeboekt, toen wij op dag 2 of 3 bedachten er wel heen te willen. 

 

  • Neem een hut met balkon. Wij hadden alleen een raam en hoewel dit op zich prima is, bevinden deze hutten zich wel vrij laag in het schip. Ook moesten wij voor elk hapje of drankje weer een plekje zoeken. Hoe heerlijk is het om op je eigen balkon te ontbijten?

 

  • Boek vooraf en achteraf een nacht in een hotel dichtbij de haven. Wij vonden het heel relaxed dat we hierdoor niet hoefden te stressen of we op tijd zouden zijn en of we ons vliegtuig wel zouden halen. 

 

  • Vergelijk de verschillende cruisepakketten goed. Bij MSC heb je per kamer bijpassende privileges. Onze kamer had niet het meest uitgebreide pakket en hierdoor mochten we op bepaalde delen van het schip niet eens komen, achteraf was het het misschien wel waard geweest om iets te upgraden. 

Dit artikel is geschreven door gastblogger Annemarie: “Ik ben Annemarie, en samen met man Jitze en dochter Sophie (4) ga ik het liefst zo vaak mogelijk op reis. Onze huwelijksreis was een wereldreis van 5 maanden en we dachten dat we daar jaren op konden teren en voorlopig genoeg zouden hebben aan vakantiebestemmingen dichterbij. Niets bleek minder waar, we voegden alleen maar meer bestemmingen toe aan onze wishlist. Het plannen van een reis vind ik bijna net zo leuk als het reizen zelf.”

Vind je dit artikel "Cruisen met kinderen door de Carribean" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights