Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Highlights in Mexico met kinderen, dit mag je niet missen!

Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat! Denk aan indrukwekkende Maya-tempels, doe daar een wit Caribisch strand bij en wat wuivende palmbomen en je kunt, samen met je hele gezin, volop ontspannen en genieten. Koloniale steden liggen verborgen in het tropisch regenwoud, vol met wilde dieren. Dus eigenlijk heeft Mexico voor iedereen wat: actie, cultuur, natuur & ontspanning. De reizende moeders van RiksjaKids delen hun highlights in Mexico met kinderen.

 

Highlights in Mexico met kinderen 

 

#1 Verloren tempelstad Calakmul

Verborgen in het tropisch regenwoud liggen de jungle tempels van Calakmul. Niet alleen de tempels zijn bijzonder, maar ook de weg er naar toe. Met een beetje geluk spot je namelijk jaguars. En voor degenen die dat geluk niet hebben, geen zorgen. Slingerapen, vossen en toekans spot je in ieder geval. De tempels zijn zo’n 55 meter hoog en dus de hoogste Maya-tempels van Mexico. Eenmaal boven kijk je uit over de jungle en zie je zelfs El Mirador liggen, een tempel in buurland Guatemala. Onderweg naar de tempels kom je langs een vleermuisgrot, waar rond schemering massaal zo’n drie miljoen vleermuizen naar buiten zwermen, op jacht naar insecten. Een indrukwekkend spektakel.

 

#2 Peddelen op Blue Lagoon Bacalar

Mexico met kinderen is niet alleen tempels beklimmen en door de jungle hiken, maar ook ontspanning op zijn tijd. Maak onderweg een tussenstop in Bacalar, installeer je in een fijn hotel en geniet van een ijskoude Sol. De lagune van Bacalar is kraakhelder en door het witte zand op de bodem is de lagune indrukwekkend turquoise. Je kunt de lagune het beste vroeg in de ochtend per kajak verkennen, met een gids. Je vaart langs mangroven en ziet de zon opkomen, het meer verandert elke minuut van kleur.

 

#3 Indiana Jones in de jungle

Palenque is een van de meest bekende en dus drukst bezochte Maya ruïnes. Waar iedereen alleen het kleine cluster aan blootgelegde tempels bezoekt vinden wij het leuker om juist dieper het oerwoud in te gaan. Je spot wildlife en ziet andere, minder bezochte, tempels. OK, eerst moet je wel door rivieren waden en schrik je van het gebrul van brulapen, maar eenmaal bij Templo Olvidado (de verloren tempel) vonden wij dit alles zeker de moeite waard.

 

#4 Thuis bij de Maya 

Samen met een gids wandelen wij door een authentiek Maya-dorp. Omdat de gids hier zelf ook woont kan hij alles goed uitleggen en groet hij iedereen! Bij Guadalupe schuif je aan, want van haar leer je hoe je zelf tortilla’s kunt maken, met maïs, water en zout. De buurvrouw is ondertussen druk bezig met het weven van hangmatten. Daar slapen ze in, want hier zijn geen matrassen en bedden. De beroemde Chichen Itza-tempel ligt praktisch om de hoek en is ook zeker een bezoek waard.

 

#5 Caribische sferen

Last but not least kun je natuurlijk niet door Mexico reizen zonder het Caribische strand te ontdekken! Een half uurtje met een boot. Meer is er niet voor nodig om bij de hagelwitte stranden van Isla Mujeres te komen. De sfeer is relaxt, de palmbomen wuiven en het water is turquoise blauw. Hier zoek je schelpen in de branding en geniet je van de verse cocktails. Wij namen ook een kijkje onder water! In de zomermaanden kun je hier snorkelen met walvishaaien… En in de avond? Genoten we van de zonsondergang.

 

Dit zijn de favorieten highlights in Mexico met kinderen van de reizende mama’s van RiksjaKids. Ben jij al in Mexico geweest, wat is jouw favoriete spot?

 

Vind je dit artikel “Highlights in Mexico met kinderen, dit mag je niet missen!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Mexico is een top bestemmingen met kids. Waarom? Hierom!

Kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget? Dat kan!

Kids Love Travel: highlights in Mexico met kinderen Kids Love Travel: highlights in Mexico met kinderen Kids Love Travel: highlights in Mexico met kinderen

Dit artikel is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: