Kies je taal:

De mooie Florida Keys met kinderen, dit zijn de 10 leukste things to do!

Tijdens onze camper rondreis in Florida hebben we heerlijke dagen gehad op de Florida Keys. De weg er naar toe is al fenomenaal (en een beetje eng als je water spannend vindt). Je rijdt 205,2 km over het water met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico. De vele eilandjes (keys) zijn met bruggen aan elkaar verbonden. De langste en meest bekende brug is de Seven Mile bridge die bijna 11 kilometer lang is. Deze mooie rit is een top start van jouw vakantie op de Florida Keys met kinderen. 

De Keys hebben heel veel te bieden en zijn perfect voor een aantal dagen, zon, zee en strand! De vibe is toch net even anders dan “mainland Amerika”, je kent het wel, lekker laid back and relaxed! Ook is er super veel te doen voor kids. Ga je naar de Florida Keys met kinderen dan is deze Top 10, super handig!

 

Top 10 Highlights op de Florida Keys met kinderen 

 

1. Glas bodem boot

Grote favoriet bij de kinderen en mij, iets minder bij Kev, want die werd helaas zeeziek… In de haven stap je op deze grote boot! Er is een ruim dek waarop je heerlijk van de zon en het uitzicht kan genieten. De boot brengt je uit de kust naar een rif waar je mooie vissen kan spotten. Wanneer het rif bereikt is legt de kapitein de boot stil. Iedereen mag dan naar binnen om door de glazen bodem alle mooie visjes te bekijken. Uiteraard spotte Floris meteen “Nemo” en “Dora” en alle andere “bekende” visjes.

Waar: Key-West 

Kosten: kinderen $27, volwassenen $43

Kids Love Travel: holiday in Florida with kids Florida Keys met kinderen

 

2. Keys Deer Refuge

De “Keys Deer” is een speciaal soort hertje, dat je alleen op de lager gelegen keys kan vinden. In de refuge kun je alles te weten komen over deze bijzondere hertjes en er misschien ook wel een paar spotten. Maar er is veel meer te doen, zo kun je allerlei activiteiten boeken van vissen tot wildlife spotten en zelfs fotografie cursussen.

Waar: Big Pine Key  

Kosten: gratis, de activiteiten zijn betaald

3. Mallory Square

Mallory Square mag je niet overslaan wanneer je de Florida Keys met kinderen bezoekt. Ga aan het einde van de dag richting Mallory. Koop een hapje en een drankje van de straatventers en ga er maar eens lekker voor zitten… Op dit plein aan het water vertonen allerlei straatartiesten hun grootste kunsten. Natuurlijk op zijn Amerikaans dus met een groot show element en een hoop geklets. De kids hebben genoten en hun ogen uit gekeken. Met name de jongleur die allerlei trucs deed met vuur heeft grote indruk op Floris en Lotte gemaakt.

Waar: Key-West 

Kosten: gratis (op je hapje en drankje na)

Kids Love Travel: Florida keys met kinderen

4. Ghost tour

Voor de hele stoere kinderen (en ouders)….deze tour laat “the dark site” van Key-West zien. Door een angstaanjagende gids word je in de trolley meegenomen door de historie van Key-West met alle enge legendes en verhalen die zich de ronde doen over deze plek.

Waar: Key-West 

Kosten: kinderen $24, volwassenen $34 (wanneer je online bestelt)

5. Tarpons voeren

Hier moet je een beetje stoer voor zijn, want het voeren van deze gigantische vissen is best wel een beetje spannend. Bij aankomst koop je een bakje (dode) visjes, je loopt door naar de haven waar de wilde tarpons graag gevoerd worden. Je kan de visjes in het water gooien en zien hoe de grote tarpons ze verslinden of… je bent een held, gaat op je buik liggen en voert de tarpons met de hand… Let op want de tarpons hebben flinke, scherpe tanden. Ook de grote pelikanen (die wel een visje lusten) zijn een bezienswaardigheid op zich.

Waar: Islamorada

Kosten: 2$ entree en 3$ voor een emmertje vis

Kids Love Travel: Florida Keys met kinderen

6. Dolfijnen redden

In het Dolphin Research Center kun je alles te weten komen over dolfijnen. In dit onderzoeksinstituut wordt het gedrag van dolfijnen bestudeert. Je kunt naar de dolfijnen kijken tijdens allerlei sessies waarbij de “trainer” veel vertelt over deze fascinerende beesten. Ook kun je jouw kennis testen in allerlei interactieve quizzen.

Waar: Grassy Key 

Kosten: kinderen $23 (kinderen tot , volwassenen $28 

7. Bahia Honda State Park

Hier kun je het mooiste strand vinden van de Florida Key’s en heel veel meer! Zo ligt er ook nog een oude spoorlijn, van waar je een super mooi uitzicht hebt over het water. Tijdens onze wandeling naar boven gleed er opeens een flinke zwarte slang voor onze voeten over het pad… Ik sprong bijna op Kev zijn schouders en Floris was helemaal enthousiast. Minder geschikt dus voor mensen met een slangenfobie. In Bahia Honda State Park kun je naast zwemmen en hiken ook allerlei andere activiteiten doen van kayakken tot snorkelen.

Waar: Big Pine Key

Kosten: gratis, activiteiten uiteraard wel betaald

Kids Love Travel: Florida Keys met kinderen

8. Schildpadden ziekenhuis

Een “echt” ziekenhuis voor schildpadden. En jij kunt een bezoekje brengen! Omdat het een ziekenhuis betreft waar de dieren verzorgt worden kun je alleen tours met een gids reserveren. De gids neemt je mee door het ziekenhuis en laat zien hoe het met de schildpadden gaat en hoe ze weer gerehabiliteerd worden voor een lang en gelukkig leven op de Florida Keys.

Waar: Marathon 

Kosten: kinderen $12 (tot 4 jaar gratis), volwassenen $25

9. Conch Trolley

Een perfecte manier om Key-West te verkennen; de conch trein! Dit gezellige treintje tuft door het centrum van Key-West en stopt bij allerlei highlights en bezienswaardigheden. Tijdens de rit vertelt de chauffeur over Key-West en haar historie. Wij zijn uitgestapt bij “The southernmost point buoy” en terug gelopen door een van de vele gezellige straatjes, waar we uiteraard ook genoten hebben van de bekende Lime Pie.

Waar: Key-West 

Kosten: kinderen $14, volwassenen $28 (wanneer je online bestelt)

   Kids Love Travel: Florida Keys met kinderen

10. Snorkelen John Pennekamp State Reef Park

In dit State Park kun je de mooiste snorkel trips maken. De onderwaterwereld is hier fascineren en zeker een bezoekje waard. Zijn je kids te klein om te snorkelen? Je kunt de onderwaterwereld ook vanuit een kayak of een glas bodem boot aanschouwen. En natuurlijk kun je ook maximaal van al het moois onder water genieten middels een van de vele duiktrips.

Waar: Key Largo 

Kosten: gratis, de activiteiten zijn betaald

Wij hebben een fantastische tijd gehad op de Florida Keys met kinderen. Naast al deze leuke bezienswaardigheden hebben de Keys ook fantastische stranden, leuke winkeltjes en heel veel heerlijke restaurants! Stonden de Florida Keys nog niet op je bucketlist? Nu natuurlijk wel!

Vind je dit artikel “De mooie Florida Keys met kinderen, dit zijn de 10 leukste things to do!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Vakantie in Florida met kinderen: de Florida Keys

Top 10 Kindvriendelijke campings in Florida 

Top 20 bezienswaardigheden in Florida met kinderen 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: