Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met de camper is een uitstekende keuze wanneer je kleine kinderen hebt en toch veel wilt zien. Je neemt je “huisje” overal mee naar toe, waardoor de kinderen elke dag dezelfde slaapplaats hebben, de koffers maar 1x in- en uitgepakt hoeven worden en je te allen tijde een hapje, drankje en wc bij de hand hebt. Maar wat zijn nu de leukste bestemmingen voor een campervakantie met kleine kinderen? Dit is mijn top 10.

Top 10 Beste Bestemmingen voor een Campervakantie met Kleine Kinderen

1# Amerika

De USA staat op nummer 1 in mijn lijst! Wij hebben nu 3 camperreizen gemaakt met de kinderen: de westkust, het midden van Amerika en de oostkust. Ik vind het midden van Amerika (met name Yellowstone National Park) absoluut het mooiste deel van de USA. Als je de kids vraagt wat zij de leukste vakantie in Amerika vonden, dan denk ik dat ze Florida zeggen. Daar heeft de aanwezigheid van het grootste Disney Park ter wereld natuurlijk ook wel wat mee te maken.

2# Australië

Wij zijn 2 keer met de camper door Australië gereisd, langs de oostkust en langs de westkust. Beide zonder kids en o o o wat zou ik graag nog eens terug gaan met de kinderen. Australië is een top bestemming voor een campervakantie met kleine kinderen, het klimaat is heerlijk, de hygiëne heel goed en er zijn zoveel mooie dingen te zien en doen. Hoe leuk is het voor de kids om koala’s en kangoeroes in het echt te zien, of te slapen in de outback onder de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien?

3# Zuid-Afrika

Als je kids van (wilde) dieren houden dan is Zuid-Afrika sowieso een top bestemming! Natuurlijk kun je Zuid-Afrika ook met de auto verkennen maar met de camper leef je echt “in” de natuur. Niets stoerder dan ’s ochtend wakker worden en aapjes of een steenbok naast je camper zien staan.

4# Nieuw-Zeeland

Als je van overweldigende natuur houdt dan is Nieuw-Zeeland een bestemming die zeker op je bucketlist mag! En laat Nieuw-Zeeland nou ook nog eens heel camper vriendelijk zijn. Lonneke en haar gezin hebben Nieuw-Zeeland al met de camper ontdekt en zijn razend enthousiast!

5# Argentinië

Dit land staat erg hoog op mijn bucketlist voor een campervakantie met kleine kinderen. Met name Patagonië lijkt mij fantastisch om eens in het echt te zien. In Argentinië is nog geen grote “camper scene” en dat betekent ook dat er minder campings te vinden zijn voor campers en dat de campings vrij basic zijn. Nu nog een camperbestemming voor de iets meer avontuurlijk ingestelde reiziger.

6# Noorwegen

Dichterbij huis en overweldigende natuur, dat is Noorwegen!! Doordat je dichterbij huis zit hoef je dus ook geen dure vliegtickets aan te schaffen, Noorwegen zelf is niet heel goedkoop, maar door het gemis aan tickets is dit een bestemming die ook in de (duurdere) schoolvakanties beter betaalbaar blijft. Natuurlijk kun je Noorwegen ook combineren met andere Scandinavische landen. Heb je zelf geen camper? Dan kun je natuurlijk ook een camper huren.

7# Canada

Een top bestemming voor een campervakantie met kleine kinderen: Canada!! Als je van overweldigende natuur houdt, dan moet Canada met zijn bijzonder mooie natuurparken zeker op je bucketlist! Bij mij staat het er in ieder geval op!

8# Japan

Ook een “vreemdere eend in de bijt”. Maar steeds meer touroperators bieden Japan aan als bestemming voor een camperreis. Japan is een hoog ontwikkeld land en helemaal ingesteld op kinderen. Daarnaast zie je oud en traditioneel naast hi-tec en super modern, een hele bijzondere bestemming dus!

9# Finland

Het land van de duizend meren! Ook Finland is relatief dichtbij. Je kan ter plekke een camper huren of een camper in Nederland huren en rustig die kant op rijden. In Finland (en ook Zweden en Noorwegen) geldt het allemansrecht. Dit houdt onder andere in dat je max 24 uur ergens je camper mag parkeren (ook op grond van iemand anders) voor een langere periode moet je toestemming vragen aan de eigenaar.

10# Zweden

“Last” maar zeker niet “least”, natuurlijk hoort Zweden ook thuis in het rijtje van bestemmingen voor een campervakantie met kleine kinderen. In Zweden is het (net als de andere Scandinavische landen), toegestaan om wild te kamperen. Lunch je bij een mooi meertje en hebben de kids zo veel waterpret dat ze eigenlijk niet meer weg willen. Prima! Dan blijf je daar gewoon een nachtje staan. Dit geeft toch een heerlijk gevoel van vrijheid?!

Welke camper bestemmingen staan er op jouw lijst? Ik ben heel benieuwd!

Vind je dit artikel “Wat zijn de leukste bestemmingen voor een campervakantie met kleine kinderen?” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk!

Wat kost een campervakantie naar Amerika?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een campervakantie met kinderen?

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie