Kies je taal:

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vakantie met de camper en kinderen?

Wij hebben “het” nu 3 keer gedaan, 3 keer gingen we op vakantie met de camper en kinderen! Amerika is als het om camperreizen gaat een van onze favorieten bestemmingen. Zo hebben we met de kinderen West-Amerika doorkruist, midden Amerika bereisd en zijn we afgelopen zomer naar Florida geweest met de camper. Lotte en Floris zijn fan van de camper en noemen de camper steevast liefkozend “de camperbus”. Floris opperde zelfs dat we ons huis wel konden verkopen, daarvoor in de plaats een camper moesten kopen en dat we dan voor altijd op vakantie konden (ik zeg: geen gek idee ;). 

 

Maar goed dat zit er nu niet in, misschien een leuk idee voor als we gepensioneerd zijn. Zeker wanneer je met kinderen reist heeft de camper heel veel voordelen. Toch zijn er ook wat nadelen. Om er voor te zorgen dat jij de voor- en nadelen goed tegen elkaar af kan wegen heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Uber positievo als ik ben starten we uiteraard met de voordelen!

 

Voordelen van een vakantie met de camper en kinderen

 

# Je ziet nog eens wat

Voor mij is het allergrootste voordeel van reizen met de camper, dat je rondreist. Voor ouders met jonge kids is het vaak een gedoe om rond te reizen. Iedere keer koffers in en uitpakken, op zoek naar flesje, luiers ed. In de camper pak je 1x uit en weer 1x in, heerlijk relaxt. 

 

# Midden in de natuur

Zeker wanneer je veel van de natuur wilt zien, is de camper ideaal. Wanneer je met de auto reist, slaap je in veel gevallen ‘s nacht in een hotel. Met de camper zit je ‘s avonds buiten te bbqen en drink je nog een wijntje onder de sterrenhemel. Ik ben ooit eens ‘s ochtend nietsvermoedend uit de camper gestapt, stond ik oog in oog met een gigantische eland, ik wist toen niet dat deze beesten het formaat van een flink paard hebben..

 

# Slapen

Floris en Lotte, zijn sowieso niet de beste slapers en daarnaast ook nog eens heel gevoelig voor wisselende slaapplekken. In de camper hebben ze elke nacht dezelfde slaapplaats. Als je van hotel naar hotel reist, dan is het iedere keer onzeker of er een kinderbedje is, hoe schoon het bedje is en of je kleine er wel in zal slapen. In de camper is het elke nacht hetzelfde en dat geeft letterlijk en figuurlijk RUST.

 

# Eten & drinken

Elke dag buiten de deur eten, maakt een vakantie vaak duur. Ook is buiten de deur eten toch vaak net wat minder gezond, waardoor er na de vakanties weer extra rondjes gerend moeten worden om de bekende vakantie kilo’s kwijt te raken. Met de camper heb je altijd een volle koelkast, magnetron en in veel gevallen ook een oven tot je beschikking. Heerlijk om de camper even te parkeren op een mooi plekje, stoeltjes naar buiten en genieten van een zelf gemaakt broodje of lekkere salade. En ja, wij zijn grote BBQ fans. Het eerste wat wij aanschaffen in de States is een BBQ en die wordt elke, ja echt elke, avond gebruikt.

 

Daarnaast zijn onze kids slechte eters en vind ik het belangrijk dat ze wel alle vitamines binnen krijgen, ook op vakantie. Uiteten is met onze kinderen nu wel ok, maar ontspannen is het nog niet helemaal. Elke avond uiteten gaan met de kids zou ik een flinke uitdaging vinden op vakantie. In de camper maak ik vaak een aantal gerechten die ik invries, denk aan pasta en soep, waardoor de kids elke avond een gezonde maaltijd krijgen.

 

# Me time

Say what?! De meeste moeders, en misschien ook vaders, zullen zich hier waarschijnlijk wel herkennen. Als je van reizen houdt, dan kom je erachter dat reizen met kinderen toch wat minder ontspannen is. In Thailand hadden we dan situaties waarin de kinderen net op bed lagen (toen nog baby’s) en wij zielig in een hoekje van de donkere hotel kamer zaten in de hoop dat de kids snel in slaap zouden vallen, een balkon of twee kamers was toen geen overbodige luxe geweest. Het lekkere aan camper reizen vind ik dan ook dat je ‘s avonds echt tijd en ruimte voor jezelf hebt! Kids op bed en jij kan lekker bij een kampvuurtje zitten met een haardvuurtje en een boek.

 

# Camper rijden = leuk

De meeste kinderen, jong of oud, vinden lange afstanden rijden niet leuk, maar camper rijden vaak wel! Het wordt ervaren als een groot avontuur! In de camper zit je hoog en zie je veel. Vaak zit je aan de tafel, waardoor je ook nog eens relaxt ipad kan kijken of lekker kan tekenen. Dan is lang rijden opeens heel anders.

 

# Inpakken & uitpakken

Toen wij met zijn tweeën reisde, vroeger, hadden we allebei een backpack, die gooide je in een hotel ergens in een hoek en daar pakte je af en toe wat schone spullen uit. Vertrok je weer, dan deed je de rits dicht, hup rugzak op je rug en gaan! Met kids en zeker met kleine kids is dat anders. Waarschijnlijk ben jij degene die elke koffer in- en uitpakt en dat is een hoop werk. Elke keer weer op zoek naar dat flesje of die schone luier en voor je gaat weer iedere keer check check dubbelcheck of alles ook weer in de koffer zit. In de camper is dat in 1x opgelost, je pakt namelijk 1x in en 1x uit, heerlijk!

 

# Plasjes

Kleine kinderen kunnen plasjes vaak nog niet zo goed ophouden en ik denk dat elke ouder het “Mam ik moet plassen” wel herkent op de meest irritante momenten. Moet je kind plassen tijdens het rijden? Dan stop je de camper even, kan er geplast worden, en rijd je daarna weer door. Ook uitstekend geschikt voor zindelijkheidstraining want de WC is nog nooit zo dichtbij geweest 😉

Dit zijn voor mij de belangrijkste voordelen voor een vakantie met de camper. En zoals een wijs man ooit zei “elk voordeel heb zijn nadeel”.. ook bij een vakantie met de camper zijn een aantal overpeinzingen handig.

 

Nadelen van een vakantie met de camper en kinderen

 

 

# Steden of natuur?

Ik vind de camper bij uitstek geschikt voor reizen waarbij je veel natuur op het programma hebt staan en geen (drukke) steden in hoeft. Wij zijn met de camper door Florida gereden en ik kan zeggen dat ik toch wel een aantal keer gevloekt heb, toen we de camper niet kwijt konden in Miami of een boete kregen omdat we blijkbaar niet in het centrum van Key West hadden mogen parkeren.

 

# Flexibiliteit

Als ik mensen hoor zeggen dat ze niet met een camper willen reizen, dan heeft het vaak hiermee te maken: flexibiliteit. Hoe irritant is het als je net helemaal geïnstalleerd bent op de camping, en er achter komt dat het brood op is en je naar de supermarkt moet… ? Eigenlijk valt dit best wel mee. Wij denken voor we de camping oprijden altijd even goed na of we alles hebben en hoe onze planning er voor de volgende dag uitziet. Mochten we nou alsnog wat vergeten zijn, dan is het ook zo dat je letterlijk met 3 minuten ready to go bent; elektra-, water-, riool afkoppelen, alle losse spulletjes in de wasbak en off you go.

 

# Slurperrsssss

Die campers zijn grote, hele grote units… en dat betekent dat er ook heel veel benzine in gaat. Ja de benzine prijzen zijn een stuk lager in de USA, maar de campers slurpen enorm! Vorig jaar hadden wij een 30ft camper van Road Bear en wanneer we in de bergen reden of het gas net wat dieper intrapten op de snelweg, was 1 op 2 / 1 op 3 rijden geen uitzondering. Wanneer ik dan tank en meer dan 200USD moet afrekenen , dan moet ik toch wel even slikken.

 

# Winter

Check voordat je een camper boekt goed in welke periode je gaat rijden en dan met name welk seizoen. Ook kan hoogte nog een rol spelen in je beslissing. Wanneer het erg koud is met (kans op) vorst, kan het namelijk zo zijn dat je camper gede-iced wordt, om te voorkomen dat leidingen bevriezen en er schade ontstaat. Dit betekent dan in veel gevallen dat je bv geen water, dus ook geen toilet en douche kan gebruiken.

 

Wat vind jij van een vakantie met de camper en kinderen, wegen de voordelen op tegen de nadelen? Als je overtuigd bent, dan is een camper huren voor je eerste camper vakantie zo gepiept! Wij hebben 3x gehuurd via Travelhome en dat is alle drie de keren erg goed bevallen. Bij Travelhome werken meerdere “reizende mama’s” die alles weten over camperreizen met kids. Ze konden dan ook al mijn vragen over kinderzitjes en gordels beantwoorden! 

 

Als je dit artikel” Wat zijn de voordelen en nadelen van een vakantie met de camper en kinderen?” leuk vindt, dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk: 

 

5 Redenen voor een campervakantie met kinderen 

Lang rijden met kinderen lastig? Niet met deze tips!

 

Kids Love Travel: Voordelen en nadelen van een vakantie met de camper en kinderen  Kids Love Travel: Voordelen en nadelen van een vakantie met de camper en kinderen Kids Love Travel: Voordelen en nadelen van een vakantie met de camper en kinderen

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: