Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin kan elk jaar weer een uitdaging zijn. Terwijl sommigen genieten van een zonsondergang met een verse cocktail, zijn anderen op zoek naar sportieve activiteiten en WIFI. Als je hebt besloten dat je wilde dieren wilt spotten, rijst de vraag waar je dat wilt doen: de Beekse Bergen of toch Zuid-Afrika? Gelukkig zijn er in Zuid-Afrika tal van bezienswaardigheden die ook de kinderen zullen waarderen.

De reisspecialisten van Zuid-AfrikaKids hebben vijf toeristische hoogtepunten geselecteerd die een mix van actie, avontuur en ontspanning bieden. De kans is groot dat het hele gezin hierna nooit meer iets anders wil.

Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika voor Kinderen

1. Kids Safari op z’n Best

Als je met je gezin een familiereis naar Zuid-Afrika maakt, mag een safari zeker niet ontbreken. Er zijn verschillende manieren om op safari te gaan. Tijdens een bushwalk duik je de berm in en wacht je stil tot de wilde dieren voorbij komen. Of je gaat ’s nachts te voet op pad om dieren te speuren. Wil je liever op eigen tempo dieren spotten? Pak dan je eigen auto en rijd door het Kruger-park, de ultieme plek om de Big 5 te spotten.

De beste vakantie-ervaringen in Zuid-Afrika

#2 Ahoy! Walvissen spotten in Hermanus

Hermanus is een enorm populaire vakantiebestemming, bekend om zijn charmante strandhuisjes en de unieke mogelijkheid om walvissen te spotten. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika is het een must om deze majestueuze dieren te zien springen en spuiten in het water. Voor een dichterbij ervaring, stap aan boord van een boot en vaar de open zee op. Je kunt ook dolfijnen, haaien, zeehonden en misschien zelfs pinguïns zien. Een ervaring die geen enkel Dolfinarium kan evenaren.

#3 Fietsen door de wijnvallei van Stellenbosch

Stellenbosch, het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika, is een essentiële stop op je reis. Proef de beroemde wijnen terwijl je fietst van wijnboerderij naar wijnboerderij. Leer over de kunst van wijnmaken en geniet van de smaken. Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. Bij wijnhuis Spier is er een roofvogelcentrum en bij wijnhuis Vredenheim kun je zebra’s, springbokken en antilopen zien. Een win-win situatie voor iedereen!

#4 Avontuur in de Drakensbergen

De Drakensbergen zijn een prachtig landschap van groene bergen, glooiende graslanden en wild kolkende rivieren. De meest avontuurlijke manier om dit gebied te verkennen is door te tokkelen tussen de boomtoppen. Het kan een beetje eng zijn, maar vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht en het spotten van wilde dieren. De gids helpt je met het harnas en geeft instructies. De adrenalinekick zal je nog lang bijblijven na deze onvergetelijke ervaring.

5. Ontdek Swaziland te Paard

Zuid-Afrika staat bekend om zijn safari’s. Vaak worden deze gedaan vanuit je eigen auto of jeep, maar in Swaziland krijg je de kans om het wild te bekijken vanaf de rug van een paard. Met een helm op en in het zadel volg je rode zandpaden, door grasland en smalle beekjes. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die verdwijnt snel wanneer je eenmaal bij het zwembad ligt.

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel “Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor iedereen?” leuk vond, dan vind je deze artikelen misschien ook wel interessant:

Dit artikel “Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor iedereen?” is geschreven door de reizende moeders van Riksjakids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie