Kies je taal:

Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor iedereen?

Elk jaar weer is het een uitdaging om voor iedereen binnen je gezin een leuke vakantiebestemming te vinden. Waar de een liever geniet van de ondergaande zon met een verse cocktail in de hand, loopt de ander warm voor sportieve activiteiten en WIFI. Heb je eenmaal besloten dat je wilde dieren wil spotten, dan volgt direct de vraag waar je dat wil doen: de Beekse Bergen of toch maar Zuid-Afrika? Gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden in Zuid-Afrika te vinden die de kids ook zeer zullen waarderen. 

De reisspecialisten van Zuid-AfrikaKids hebben vijf toeristische hoogtepunten geselecteerd. Zo combineer je actie en avontuur met ontspanning. De kans is groot dat het hele gezin nooit meer iets anders wil.

TOP 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen 

 

# 1 Kids safari op z’n best

En ga je dan met je gezin een familiereis maken naar Zuid-Afrika, dan mag een safari uiteraard niet ontbreken. Op safari gaan kan op verschillende manieren. Tijdens een bushwalk duik je de berm in om stil te wachten tot de wilde beesten voorbij gelopen zijn. Of je gaat ’s nachts te voet op pad om naar dieren te speuren. Liever op eigen tempo dieren spotten? Pak dan je eigen auto en rijd door het Kruger-park: dé ultieme plek om de big 5 te spotten.

# 2 Ahoy! Walvis in zicht

Hermanus: enorm populair als vakantiebestemming, dus hier veel leuke beach cottages pal aan het strand. Hermanus is zo populair tijdens een rondreis Zuid-Afrika omdat je hier walvissen kunt spotten. Vanaf het vasteland zie je de dieren opspringen uit het water en zie je een waterspuit boven het water. Wil je ze van dichtbij zien, stap dan, samen met je kinderen, in een boot en vaar de open zee op. Walvissen, dolfijnen, haaien, zeehonden en met wat geluk zelfs pinguïns. Hier kan geen Dolfinarium tegenop.

# 3 Trappend door druivenvallei

Het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika, Stellenbosch, mag uiteraard niet ontbreken tijdens je reis. Omdat er natuurlijk ook geproefd moet worden kun je het beste op de fiets van wijnboerderij naar wijnboerderij. Je leert de kneepjes van het vak kennen en ruikt én proeft de beroemde wijnen. En je kinderen? Bij wijnhuis Spier is een centrum voor roofvogels en bij wijnhuis Vredenheim lopen zebra’s, springbokken en antilopen rond. Win win dus!

# 4 Zoef zoef Drakensbergen

De Drakensbergen: groene bergen met grillige pieken, glooiende graslanden en wild kolkende rivieren. De stoerste manier om dit gebied te verkennen? Tokkelend tussen de boomtoppen door. Soms best een beetje eng, dus vergeet niet te genieten van het uitzicht en ondertussen ook nog wild te spotten. De gids heeft dit al vaker gedaan, dus hij helpt je met het harnas en vertelt je hoe je dit moet aanpakken. De adrenalinekick voel je aan het einde van de dag nog steeds.

# 5 Zadel op, Swaziland in

Zuid-Afrika is safari. Vaak vanuit je eigen auto of jeep, maar in Swaziland kunnen jij en je kinderen vanaf de rug van een paard het wild bekijken. Helm op en húp, in het zadel. Rode zandpaden, door grasland en smalle beekjes, dat is je route. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die gaat weer over wanneer je eenmaal bij het zwembad ligt.

Vind jij dit artikel ” Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor iedereen? ” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

5 Redenen voor een vakantie in Zuid-Afrika met kids

Familie vakantie Zuid-Afrika met de beste tips!

Kids Love Travel: Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika Kids Love Travel: Bezienswaardigheden in Zuid-afrika Kids Love Travel: Bezienswaardigheden in Zuid-afrika

 

Dit artikel ” Top 5 Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika met kinderen, leuk voor iedereen?” is geschreven door de reizende moeders van Riksjakids

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: