Kies je taal:

Nieuw Zeeland met kinderen: voorbereiding

Dit gastblog is geschreven door Lonneke. Lonneke woont in Nederland met haar man Marcel en twee zonen Thije en Hidde . Lonneke neemt ons mee op de fantastische reis die zij met haar gezin maakte door Nieuw Zeeland toen de kinderen 2,5 en 4 jaar waren.

 

De vlucht

Jáá! De vlucht is geboekt. We gaan naar Nieuw Zeeland met kinderen! We vliegen met China Airlines en hebben een stop in Taiwan. Daar zullen we gebruik maken van een daghotel, om toch wat te relaxen, slapen en ontspannen. In eerste instantie wilden we wel graag een stopover 
in Australië of misschien een mooi eiland als Bora Bora of Vanuata. Uiteindelijk heeft de prijs de beslissing gemaakt. Nieuw Zeeland heeft zelf zoveel moois te bieden dat we daar echt voor gaan. Dit zijn geen lastige keuzes om te maken. 
De vlucht zal lang zijn. Ben heel benieuwd hoe de kinderen het zullen doen. Ik zie de benauwde gezichten al voor me als we het vliegtuig in komen met twee kleine mannen. We vliegen van Amsterdam via Bangkok naar Taipei, daar moeten we tien uur wachten. 
Daarna vliegen we via Brisbane naar Auckland. Tja dan zullen we gesloopt zijn. De eerste twee dagen gaan we een beetje acclimatiseren in Auckland en dan halen we onze camper. Die zijn we nu aan het uitzoeken. Thije en Hidde hebben beide nog geen idee wat voor mooie reis
we gaan maken. Het duurt ook nog even. 

De camper

Na heel veel zoeken naar campers hebben we er een gevonden. De 4 berth budget. Dat laatste vind ik juist wel interessant. Voor een ruime 3500 Euro hebben we een camper voor 26 dagen. Zo kunnen we meer besteden aan al het andere leuks dat Nieuw Zeeland te bieden heeft. Het enige is dat de budget camper iets ouder kan zijn. Prima! Thije weet al goed dat we over een tijdje héél lang gaan vliegen en wel naar Nieuw Zeeland. Nu de camper geboekt is, gaan we ons buigen over de route. We zullen starten en eindigen in Auckland. En verder… alles staat open. We willen wel een nachtje slapen op de boerderij, fietsen door de wijnvelden, en de bekende bezienswaardigheden bekijken. 

Hotel Auckland

We zijn weer een stukje verder opgeschoten. De camper geboekt voor 26 dagen en nu zijn we het hotel aan het zoeken waar we de eerste en laatste nachten zullen verblijven. We beginnen en eindigen in Auckland. We hebben nu ons oog laten vallen op het Scenic Hotel in Auckland. Centraal gelegen, een soort van appartement/hotel met twee kamers en klein keukentje. Is wel handig als we vanwege de jetlag midden in de nacht wakker worden… Maar we hebben nog niks geboekt. Het is erg leuk om je te oriënteren en steeds meer van Nieuw Zeeland te weten te komen.

 De route

Afgelopen weekend zijn we gestart met het plannen van de route. In een ruime maand willen we zowel het Noorder- als Zuidereiland doen. Omdat het in NZ hoogseizoen is als we gaan, willen we toch een paar plekken gaan vastleggen. Dat maakt gelijk dat we dan toch wel gedwongen worden om door te reizen ook al is het ergens nog zo leuk. We starten in Auckland, waar we eerst twee nachten in een hotel verblijven en dan halen we de camper op. Dan reizen we door naar Coromandel, Rotorua, Taupo, vervolgens door naar Hawke Bay (wijngebied), daarna door naar Wellington. We willen overal twee nachten blijven en dan door naar het Zuidereiland. Dit is het voorlopige plan.

Spannend hoor onze reis naar Nieuw Zeeland met kinderen! We hebben een kortingspas van top 10 parken aangevraagd. Daarmee krijg je korting op campings en activiteiten. Komende week willen we de route verder bekijken en een paar zaken gaan vastleggen waaronder de overtocht.

Spannend hoor onze reis naar Nieuw Zeeland met kinderen!

TO BE CONTINUED….

Tips & Tricks

Check verschillende sites voor de beste camper deal

Schaf een Top 10 kortingspas aan voor de campings

Start maanden van te voren met “voorbereiden” van de kids bij een grote trip, laat hen fotos en videos zien van de bestemming en vertel over de lange vlucht

Nieuw Zeeland met kinderen: Lonneke, Marcel, Thije en Hidde Nieuw Zeeland met kinderen: Lonneke, Marcel, Thije en Hidde

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights