Kies je taal:

Vakantie naar Canada met kinderen: yes or no?

Beren spotten of walvissen, vanuit je rubberboot. Fietsen door Vancouver, besneeuwde bergtoppen en gletsjermeren trotseren. Wanneer je met kinderen reist zijn er vaak een paar voorwaarden aan de bestemming die je kiest. Wij ontdekten Canada als stoere familie bestemming en wat blijkt: Canada has it all!

Canada has it all!

Onze zomervakantie is vaak de periode waarin gereisd moet worden wanneer je langer dan twee weken weg wilt. En Canada is een bestemming waar drie weken zeker geen overbodige luxe zijn. In de zomermaanden is het het perfecte seizoen voor een reis naar Canada met kinderen. De temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 22 graden, bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren fris en helder en -niet onbelangrijk- het blijft lang licht. Wij waren hele dagen buiten, heerlijk!

Drie weken is helemaal niet gek voor een reis naar Canada schreef ik al, zo kun je de reisafstanden ook behapbaar houden, want Canada is groot. Je reist er met je eigen huurauto, dus onderweg stop je eens voor een picknick of gewoon omdat je een aantrekkelijk uitziend meertje ziet dat vraagt om een plons. Wij kochten in Vancouver een koelbox en een voetbal. Altijd drankjes koud en zelfs op een afgelegen veldje even je benen kunnen strekken en wat energie kwijt.

En hoe doen we dat dan met eten ’s avonds? Drie weken lang uit eten met je kids? Het zweet breekt me uit als ik daar aan denk. Zeker als ze moe zijn van een actieve dag buiten zijn. Ook daar is in Canada aan gedacht, vaak heeft je accommodatie een eigen keukentje. Onderweg deden we boodschappen bij de Wallmart, ze hebben daar echt alles! En dan kook je gewoon lekker waar jullie zin in hebben. Of ga een nacht kamperen en rooster marshmallows boven het kampvuur. Natuurlijk gingen we ook wel eens uit eten, maar lekker op een dag dat we daar zin in hadden. Een kindermenu en bijvoorbeeld kinderstoel hebben ze in restaurants gewoon staan.

Veel buiten zijn is waar het in Canada om gaat. Korte wandelingen naar watervallen en blauwe gletsjermeren of wat dacht je van fietsen door Vancouver en afkoelen bij het waterpark in Stanley Park? Aan de sunshine coast gaan we op zoek naar een heuse schat vanuit onze kano en bij Vancouver Island gaan we op zoek naar walvissen en beren. De mooiste route vinden we de Icefields Parkway, waar we vlotvaren en hartje zomer toch sneeuwballen kunnen gooien.

Enthousiast? Zie jij jezelf al door in het vliegtuig stappen voor een fantastische vakantie in Canada met kinderen? Canada bestaat in 2017 maar liefst 150 jaar! En Canada nodigt de hele wereld uit om gratis de nationale parken van het land te komen bekijken. Dit geldt alleen voor 2017 en alle parken doen mee, van Jasper NP tot Banff NP. Je mag ze allemaal (gratis) zien. Dat scheelt toch weer zo’n 136 dollar per gezin.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van CanadaKids, onderdeel van RiksjaKids. Samen met Marloes en Linda, beide zelf ook moeder, kun je je reis zelf samenstellen. Ze kennen het land op hun duimpje en helpen je graag verder.

Ben jij benieuwd naar nog meer geschikte verre bestemmingen voor een vakantie met de kids? Check dan snel: Top 5 Verre bestemmingen met kids.

Kids Love Travel: Canada met kinderen

Kanoen op een helder blauw meer.

 

Kids Love Travel: Canada met kinderen

Vlotvaren

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: