Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Reis door Amerika met Kinderen: Yellowstone Bezoek

Eindelijk is het zo ver, onze reis door Amerika met kinderen brengt ons in Yellowstone. Maar eerst brengen we in Cody een bezoekje aan het Buffalo Bill Center of the West. Het is slechts een uurtje rijden naar Yellowstone vanaf Cody, dus we nemen in de ochtend tijd voor een cultureel uitstapje.

Ontmoeting met het Paard van Sinterklaas

Op weg naar het museum komen we langs een manege. Floris, nog in de ban van zijn ontmoeting met het paard van Sinterklaas bij de rodeo, wil graag een stukje rijden. Helaas is het paard van Sinterklaas iets te groot voor hem, maar hij mag wel op Rusty de pony rijden. Met Kev en de cowboy naast zich, loopt Floris meerdere rondjes door de bak. Hij vindt het fantastisch!

Bezoek aan het Buffalo Bill Center of the West

In het museum zijn de kinderen direct enthousiast. Er zijn verschillende vleugels: natural history, buffalo bill, enz. Het natural history deel trekt direct de aandacht van de kinderen met zijn grote opgezette dieren. Er is ook een interactief deel waar de kinderen aan de slag kunnen. Kev en ik vinden het Buffalo Bill deel vooral interessant, met informatie over zijn leven en de legende die hij uiteindelijk is geworden.

De Rit naar Yellowstone

De rit naar Yellowstone gaat weer top. We kamperen 3 nachten op Canyon Campground, het blijkt vanaf de gates nog 1,5 uur rijden. Maar dat is in Yellowstone geen straf. De natuur is waanzinnig: rivieren, groene weide, bossen, besneeuwde bergtoppen en natuurlijk alle bijzondere natuurverschijnselen door de vulkanische activiteit. Het is “fucking amazing!” ;).

Onze Camping Ervaring

De camping is top. We hebben een plek onder de dennenbomen, met picknick tafel en vuurring. ’s Avonds gaat de bbq aan en de vuurring ook, want het koelt flink af. De kinderen spelen heerlijk tussen alle bomen en hebben binnen 5 min al wel 50 dennenappels verzameld. We houden ze goed in de gaten, want er kunnen buffels en beren over de camping lopen.

Tips & Tricks voor Amerika met Kinderen

  • Bezoek in Cody het Buffalo Bill Center of the West
  • Als je het hele park wilt verkennen en op dezelfde camping wilt blijven, dan ligt Canyon Campground erg centraal in Yellowstone. Het park is zo groot dat je ook verschillende campings kan boeken.

Plan je bezoek aan de campings in Yellowstone

Boek de campings in Yellowstone een halfjaar vooruit als je zeker wilt zijn van een plaats. Dit is een populaire bestemming en de beschikbaarheid kan snel vollopen. Het is belangrijk om je reis goed te plannen om teleurstellingen te voorkomen.

Geniet van de rit door het park

Neem de tijd als je door het park rijdt, stop waar je kan om al het moois te bekijken. Yellowstone is een prachtig natuurgebied met veel te zien en te doen. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om alles in je op te nemen.

Veiligheid op de camping

Laat niets eetbaars (ook geen gebruikte bbq) buiten staan op de camping, daar kunnen beren op af komen. Het is belangrijk om je campingplaats schoon en opgeruimd te houden om wilde dieren op afstand te houden.

Bekijk onze avonturen

We hebben ook video’s en vlogs gemaakt van onze avonturen, check ze hier.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie