Kies je taal:
  • nl
  • en

Amerika met kinderen: yes! Yellowstone

En eindelijk is het zo ver, onze reis door Amerika met kinderen brengt ons in Yellowstone.

Maar eerst gaan we in Cody nog een bezoekje brengen aan een museum: Buffalo Bill Center of the West. Het is maar een uurtje rijden naar Yellowstone vanaf Cody, dus we nemen in de ochtend tijd voor een cultureel uitstapje. Wanneer we naar het museum lopen, komen we langs een manege. Floris, is nog in de ban van zijn ontmoeting met het paard van Sinterklaas, gisteren bij de rodeo. Zodra we langs de manage lopen begint hij te gillen: “Mama daar is het paard van Sinterklaas weer!”. Hij rent er naar toe en zegt dat hij een stuk op het paard wil rijden. Uhmmmm ok.. helaas blijkt het paard van Sint iets te groot voor Flop, maar hij mag wel op het vriendje van de schimmel: Rusty de pony. Met Kev en de cowboy naast zich, lopen Floris en het Rusty meerdere rondjes door de bak, Floris vindt het fantastisch!

Na dit korte intermezzo lopen we door naar het museum. Eenmaal binnen zijn de kids direct enthousiast. Er zijn verschillende vleugels in het museum: natural history, buffalo bill etc. Met name het natural history deel trekt direct de aandacht van de kids. Er staan hele grote opgezette dieren, grizzly beren, bisons, wolven, ze kijken hun ogen uit. Ook is er een deel waar kids interactief aan de slag kunnen, ook dat valt zeer in de smaak. Kev en ik vinden het Buffalo Bill deel met name interessant, de informatie over zijn leven en de “legende” die hij uiteindelijk is geworden. Ook is er een levensgroot hologram van Buffalo Bill bij de ingang van de expositie. Ik denk dat de kids wel 10min vertwijfeld hebben staan kijken, omdat ze niet begrepen wat ze nu precies zagen.

De rit naar Yellowstone gaat weer top. Thuis schreeuwen de kids al hun longen uit hun lijf bij een ritje van 2 uur en hier draaien ze hun hand niet om voor 18 vliegen of 5 uur camper rijden. Ons hoor je niet klagen tijdens deze reis door Amerika met kinderen. Na een uurtje rijden komen we aan bij de gates van het park. We kamperen 3 nachten op Canyon Campground, het blijkt vanaf de gates nog 1,5 uur rijden. Maar dat is in Yellowstone geen straf. Wat is dit een waanzinnig mooi park. Ik heb tijdens het reizen al heel wat mooie dingen gezien, maar wat ik hier zie maakt toch wel heel veel indruk. De natuur is waanzinnig: rivieren, groene weide, bossen, besneeuwde bergtoppen en natuurlijk alle bijzondere natuurverschijnselen door de vulkanische activiteit. Het is “fucking amazing!” ;).

De camping is top. We hebben een plek onder de dennenbomen, met picknick tafel en vuurring. ’s Avonds gaat de bbq aan en de vuurring ook, want het koelt flink af. De kids spelen heerlijk tussen alle bomen en hebben binnen 5 min al wel 50 dennenappels verzameld. We houden ze goed in de gaten, want er kunnen buffels en beren over de camping lopen en de kids hebben nog wel een beetje formaatje “in 1 hap weg”. Het koelt ’s avonds echt flink af, ik zit buiten met een vest, sjaal en lekkere warme sokken in mijn schoenen. Wanneer ik ’s nacht wakker wordt van de kou komen er zelfs wolkjes uit mijn mond, ik denk dat het vriest. Maar who cares, het is hier zo bizar mooi, ik kan niet wachten om morgen het park verder te gaan verkennen.

I love Yellowstone en I love onze super trip in Amerika met kinderen!

Tips & Tricks Amerika met kinderen 

Bezoek in Cody Buffalo Bill Center of the West 

Als het hele park wilt verkennen en op dezelfde camping wilt blijven dan ligt Canyon Campgroud erg centraal in Yellowstone. Het park is zo groot dat je ook verschillende campings kan boeken.

Boek de campings in Yellowstone een halfjaar vooruit als je zeker wilt zijn van een plaats

Neem de tijd als je door het park rijdt, stop waar je kan om al het moois te bekijken

Laat niets eetbaars (ook geen gebruikte bbq) buiten staan op de camping, daar kunnen beren op af komen

We hebben ook video’s en vlogs gemaakt van onze avonturen, check ze hier

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Buffalo Bill of the West Center

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Hologram Buffalo Bill of the West Center

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Buffalo Bill of the West Center

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Floris op Rusty de pony

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Yellowstone NP

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Yellowstone NP

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Yellowstone NP

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Yellowstone NP

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Floris hoog en droog bij papa in de Deuter draagzak

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: