Kies je taal:

Kosten campervakantie in Amerika, wat kost het en hoe budgetteer je realistisch?

Wij hebben nu drie fantastische reizen met onze kinderen gemaakt door Amerika. Zo hebben we met de camper door west Amerika gecrosst, midden Amerika gezien (Yellowstone NP, een mega aanrader) en Florida met de camper ontdekt. Vaak krijg ik de vraag: wat zijn de kosten voor een campervakantie in Amerika? Dat hangt helemaal af van wat je wilt en hoeveel je wilt uitgeven, maar er is natuurlijk ook een bedrag nodig om er in ieder geval te komen en je camper te huren. In dit artikel “Kosten campervakantie in Amerika” deel ik graag met jullie wat onze vakanties ongeveer kosten. En hoe jij het beste voor je eigen campervakantie in Amerika kan budgetteren.

Wanneer ik budgetteer dan deel ik het totale budget altijd op in drieën:

  1. Kosten om er te komen
  2. Kosten om er te leven
  3. Leuke dingen

Voor we beginnen met punt 1, eerst nog even de uitgangspunten van deze waanzinnig mooie reis:

BestemmingAmerika  
Aantal weken3  
Periode zomervakantie 
Aantal personen2 volwassenen, 2 kinderen
Aantal KM4.500  

 

1# Kosten campervakantie in Amerika: kosten om er te komen

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van of je alles zelf wilt boeken (kost wat meer werk is vaak wel goedkoper) of dat je het laat regelen (door een reisbureau of touroperator) dat scheelt jou veel werk en is vaak ook wat kostbaarder. Laten we ervan uitgaan dat je de tijd hebt om het zelf te regelen. Om zelf te budgetteren kun je deze checklist gebruiken. Ik heb nu de gemiddelde kosten van onze reizen gebruikt.

Tickets    
 € 5504 € 2.200
Camperhuur   € 4.220
incl 4500km, inventaris, belastingen etc    
     
Transfers (Uber)    
 luchthaven – hotel € 70
 hotel – camperverhuurder€ 35
 camperverhuurder – hotel€ 35
 hotel – luchthaven € 70
     
Totaal    € 6.630

Met name het feit dat je in de zomervakantie reist, is niet zo fijn voor de kosten. Als je kids nog onder de vijf jaar zijn, dan scheelt het duizenden euro’s als je in het voor- of naseizoen kan gaan.

Door naar punt 2:

 

2# Kosten campervakantie in Amerika: kosten om er te leven

Ook hiervoor heb ik een checklist gemaakt. Dit onderdeel is wat subjectief, want het is van heel veel zaken afhankelijk: ga je veel uiteten of kook je zelf, hoeveel kilometer wil je reizen, wil je campings met alle faciliteiten of zijn basic campings ook goed? Ik ben uitgegaan van wat duurdere campings en veel zelf koken. De 21 refereert aan het aantal dagen dat je op vakantie bent.

Eten, drinken & overige boodschappen21€ 50 € 1.050
Benzinekosten21€ 40 € 840
Campings21€ 40 € 840
     
Totaal    € 2.730

 

3# Kosten campervakantie in Amerika: leuke dingen

Natuurlijk de leukste kostenpost van het geheel! Dit kun je natuurlijk ook zo duur maken als je zelf wilt. Ga je naar Yosemite NP of Yellowstone NP? Dan kun je kosteloos zelf hiken of je kunt met een betaalde gids gaan. De kosten om de National Parks in te gaan zijn helaas niet te vermijden. Maar dit is het geld helemaal waard en door direct een jaarpas aan te schaffen, ben je veel goedkoper uit dan bij elk park apart entree te betalen.

Excursies21€ 20 € 420
Entree pretpark1€ 400 € 400
bv Disneyland in Californie 1 dag    
Entree National Parks1€ 75 € 75
     
Totaal   € 895

Natuurlijk is deze kostenpost een beetje lastig te budgetteren, omdat ik niet weet wat je exact gaat doen. Maar met deze indicatie kun je een heel eind

komen.

Kids Love Travel: Kosten campervakantie in AmerikaKids Love Travel: Kosten campervakantie in Amerika

 

En dan “the grand total”: € 10.255,-

Persoonlijk vind ik dit echt heel veel geld. Reizen kan natuurlijk ook flink duur zijn… Hoe je deze totaal kosten naar beneden kunt brengen? Misschien dat dit helpt:

  1. Buiten het hoogseizoen gaan als dat een optie is
  2. Zelf koken, minder uiteten
  3. Tickets boeken met overstap(pen)
  4. Tickets ver vooruit boeken bij een mooie aanbieding (denk aan KLM werelddeal weken)
  5. Kijk of je gebruik kan maken van een relocation special voor de camper
 

Heb je de smaak te pakken en wil je zelf met de camper Amerika verkennen? Deze touroperators kunnen een fantastische reis voor je samenstellen: 

Travelhome

Tioga Tours

Jan Doets 

 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je camper te boeken en de rest zelf te regelen. Bij Camper Champ heb je jouw camper zo online regelt. 

 

In bovenstande kosten is de aanvraag van een visum voor Amerika niet meegenomen, deze kosten zijn afhankelijk van het feit of je deze zelf aanvraagt of dit liever uitbesteed. Kies je voor het laatste, vraag dan hier je ESTA aan.   

Ik hoop dat je een fantastische vakantie zult hebben!! Kan ik je helpen met budgetteren of het plannen van je camperreis? Let me know :).

 

Vind je dit artikel “Kosten campervakantie in Amerika, wat kost het en hoe budgetteer je realistisch?” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:  

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: