Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantie Zuid Afrika: Een Reisverslag

We volgen gastbloggers Ivar en Joan, die met 3 jarige Lise genieten van een fantastische vakantie Zuid Afrika.

Van Kaapstad naar Knysna

Na 5 dagen enorm te hebben genoten van Kaapstad zijn we via Swellendam naar Knysna gereden. Wij hebben voor een stop in Swellendam gekozen vanwege de ligging nabij het natuurreservaat De Hoop. Ondanks dat de omgeving erg mooi is en het huisje (via AirBNB) prima en goed verzorgd, is Swellendam een minder goede bestemming voor kinderen, omdat er weinig te doen is voor kids. Knysna is een kustplaats bij een lagune. Via AirBNB hebben we een huisje geboekt op Thesen Island. Een schot in de roos! Na te hebben ingecheckt gaan we naar het centrum van Thesen Island. Daar blijkt een leuke speeltuin te zitten met terrasjes eromheen. Lise speelt heerlijk terwijl wij een drankje drinken.

Bezoek aan het Knysna Elephant Park

De volgende dag gaan we naar het Knysna Elephant Park. In dit park worden olifanten die zijn verstoten opgevangen. Het leuke is dat je heel dichtbij de olifanten kunt komen en ze zelfs mag voeren. Lise vond het wat spannend, maar alledrie vonden we het super! De eigenaresse van de AirBNB tipte ons ook nog over een kinderboerderij/wolven sanctuary. De wolven hebben we overgeslagen maar we hebben wel de kinderboerderij bezocht. Je kon er een zakje voer kopen dus Lise blij want de konijntjes konden gevoerd worden. Daarna zijn we door gereden naar het East Café vlakbij Leisure eiland. Een café met een goede lunchkaart, speelruimte voor kids en een geweldig uitzicht.

Genieten van de natuur in Knysna

Onze 3e dag in Knysna begon met bewolking. Lise wilde graag picknicken dus we zijn naar Brenton gereden via een prachtige route met super mooie uitkijkpunten. Daar lekker aan het water gepicknickt. ’s Middags zijn we doorgereden naar Buffelsbaai. In de zomer een druk bezocht strand, maar nu vanwege de herfst rustiger. De bewolking trekt weg en we hebben lekker langs het strand gelopen en met Lise schelpjes gezocht en zandkastelen gebouwd. Op de ochtend van ons vertrek neemt de eigenaar van onze huisje ons mee op een boottocht door de lagune. In Knysna is een boottocht echt een must! Ook het zoontje van 4 ging mee, hij en Lise speelden, ondanks dat ze elkaars taal niet spraken, leuk met elkaar. We varen naar een strandje dat alleen vanaf het water bereikbaar is. De kindjes spelen in het water en wij genieten wederom van het uitzicht.

Een super afsluiting van onze tijd in Knysna. Stiekem willen we ook hier niet weg! Maar onze vakantie Zuid Afrika gaat ons vast nog heel veel mooie tijden brengen!

Tips & Tricks Vakantie Zuid Afrika met kids

  • Zorg dat je altijd een handdoek en een setje schone kleding voor de kinderen in de auto hebt liggen. Altijd handig als tijdens het pootje baden de golven ineens toch wat hoger blijken te zijn 🙂
  • Zorg altijd voor wat speelgoed in de auto zodat  de kids zich kunnen vermaken als de rit wat langer duurt
  • Kies in Knysna voor een verblijf op Thesen Island. Het is er zeer kindvriendelijk, mooi, en alles is op loopafstand

Houd jij van verre reizen, ook met de kids? Check dan ook onze blogs over Costa Rica,  Sri Lanka & onze Top 5 verre vakanties met kids

Kids Love Travel: vakantie Zuid Afrika

Hanging Bridges Knysna

Kids Love Travel: vakantie Zuid Afrika

Knysna boot tocht

Kids Love Travel: vakantie Zuid Afrika

Olifanten spotten

Kids Love Travel: vakantie Zuid Afrika

Wacht bord

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie