Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Sri Lanka met kind: onze top 5!

Sri Lanka is net Azië in het klein. Je hebt er de theeheuvels zoals in Maleisië, de rijstvelden zoals in Indonesië, de tempels zoals in Thailand, de Indiase curries en dit alles ook nog eens met wildlife en tropische stranden. Het is een klein eiland, dus in drie weken prima te doen, zeker wanneer je reist met een auto met lokale chauffeur. Zo’n chauffeur ontpopt zich vaak als ware gids en heeft ons veel verteld over zijn land, een bijkomend voordeel. We spraken met de reizende moeders van Sri LankaKids over hun favoriete top vijf voor Sri Lanka met kind. Activiteiten die je prima met kinderen kunt doen, die eigenlijk net zo leuk zijn voor jong en oud en je Sri Lanka-reis nog leuker maker. Benieuwd welke dat zijn?

 

Top 5 Sri Lanka met kind

 

  1. Snorkelen

De beste plek? Pigeon Island absoluut, dat ligt net voor de oostkust bij Nilaveli en Uppuveli. De stranden zijn wit, de palmbomen wuiven en wanneer je vroeg bent, dan ben je een van de eersten. Wij waren nog geen halve seconde onder water of de eerste rifhaai was al een feit. Erg indrukwekkend, en spannend en het bewijs staat op de go-pro (uiteraard vastgelegd door onze behendige kids)! Heb je genoeg van het wilde water? Dan kun je uiteraard uitblazen op een van de vele bankjes, die tussen het groen verscholen staan.

 

  1. Safari

Rood zand, droog struikgewas en hier en daar modderige plassen, dat is Yala National Park. Je hebt veel parken, maar we vinden dit dé plek om op safari te gaan in Sri Lanka met kind. Er komen luipaarden voor in Yala, dus dat is eigenlijk ons hoofddoel voor vandaag. En we hebben ze (in de verte) gezien! Naast talloze krokodillen, wilde olifanten, buffels en een zwarte beer! En waar we slapen? In een heuse safaritent (met eigen sanitair, hoe luxe) zodat je het safari-gevoel direct te pakken hebt. ’s Avonds eten we een hapje onder de sprankelende sterrenhemel.

 

  1. Lion Rock

De befaamde Leeuwenrots ligt bij Sigiriya. Zo’n 200 meter hoog torent ‘ie boven de jungle uit. De treden zijn uitgehakt in de rotsen en onderweg vind je oude schilderingen van monniken. Aapjes slingeren van trap naar trap met je mee. De klim is behoorlijk (en warm), maar eenmaal boven is het uitzicht prachtig. De jungle strekt zich aan alle kanten uit, oneindig ver kun je kijken, hier en daar kringelt een rookpluim omhoog. Ook lekker: boven waait het, dus heb je gelijk wat verkoeling na je klim.

 

  1. Tempelruïnes bij Polonnaruwa

De oude koningstad Polonnaruwa is één van de grootste archeologische schatten die Sri Lanka rijk is. De leukste manier om dit uitgestrekte tempelcomplex te verkennen? Lekker Hollands, op de fiets. Het kan er flink warm zijn, maar onderweg zie je genoeg mensen langs de weg zitten die graag een verse kokosnoot voor je open kappen. Begin achteraan (want daar vind je de belangrijkste tempels en beelden) en fiets dan op je gemak terug naar de ingang. Aapjes slingeren ook hier weer met je mee van boom tot boom.

 

  1. Ella

Wie Ella zegt, zegt theeplantages. Dit laid-back dorpje, in de relatief koele bergen, is een prima plek om lekker actief te zijn in de natuur. De beste manier om er te komen? Met de trein, die je door de theeheuvels, op het gemakkie, naar Ella brengt. Het uitzicht onderweg is adembenemend. En krijg je honger, dan is er altijd wel een local die graag zijn zoete lekkernijen aan je verkoopt. Maak een wandeling naar Little Adam’s Peak en grote kans dat je onderweg nog een praatje kunt maken met een theeplukster.

Dit gastblog is geschreven door de reisspecialisten van SriLankaKids, onderdeel van reisorganisatie RiksjaKids. Nieuwsgierig geworden in een reis naar Sri Lanka met kind? Reisorganisatie SriLankaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

 

Kids Love Travel: Sri Lanka met kind Kids Love Travel: Sri Lanka met kind Kids Love Travel: Sri Lanka met kind Kids Love Travel: Sri Lanka met kind 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: