Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Familie Vakantie in Zuid Afrika: Stellenbosch

Onze familie vakantie in Zuid Afrika is al weer bijna ten einde. Het is alweer tijd voor onze een na laatste bestemming: Stellenbosch.

Reis naar Stellenbosch

Helaas gaat de reis hier naar toe minder voorspoedig dan gehoopt. Onderweg krijgen we wat probleempjes met de huurauto. We besluiten langs de Chevrolet garage te rijden. Na wat checks kunnen we gelukkig weer verder rijden. Onderweg is het flink gaan waaien en zo nu en dan zien we weinig vanwege het overwaaiende stof. Het waait zelfs zo hard dat we twee keer een omgevallen vrachtauto naast de weg zien liggen. Inmiddels begint het ook te regenen. Wij zijn gewend aan regen en wind, maar Zuid Afrikanen blijkbaar niet! Bijna niemand rijdt met licht aan. Wat ze wel doen is heel langzaam gaan rijden…. Tegen de tijd dat we bij Stellenbosch komen regent het ontzettend hard en zien we geen hand voor ogen.

Ons Hotel in Stellenbosch

Bij ons hotel aangekomen blijkt dat door de storm de stroom is uitgevallen. Tijdens het inchecken krijgen we te horen dat we een upgrade hebben gekregen. Van een familie kamer zijn we omgeboekt naar de junior suite. De suite is geweldig, wij hebben een kingsize bed en Lise heeft een eigen kamer met uitzicht op het zwembad. We hebben zelfs een eigen tuin! Vanwege de stroomuitval en de daling van de temperatuur (zelfs wij hebben het fris) is in de lounge het haardvuur aangestoken. Het hotel is van Nederlandse eigenaren die zelf jonge kinderen hebben. Er staat een grote bak duplo klaar. Terwijl wij bij het haardvuur een lekker wijntje drinken (We zijn immers in hét wijngebied van Zuid Afrika) bouwen Lise en Ivar een mooi duplo huis.

Onze Laatste Bestemming: Kaapstad

De volgende dag besluiten we om de laatste bestemming van ons reisschema om te boeken. We hebben het zo naar ons zin gehad in Kaapstad dat we besluiten om daar onze familie vakantie af te sluiten in plaats van het park dat we initieel geboekt hadden. Gelukkig is omboeken geen probleem en vinden we een leuke accommodatie in Houtbay, vlakbij de accommodatie waar we onze vakantie gestart zijn.

Bezoek aan Wine Estates

Die middag bezoeken we twee wine estates.  De eerste estate is behoorlijk commercieel. Ze hebben hier een aantal leeuwen (eigenlijk gewoon een dierentuin) wat dan met name voor Lise erg leuk is. Het wijnproeven zelf valt echter tegen, dat gaat echt aan de lopende band. We rijden dan ook snel door naar het 2e estate: Mulderbosch. Gezien Ivar zijn achternaam moeten we hier natuurlijk even kijken. Ondanks het mooie weer kunnen we de wijnproeverij helaas niet op het terras doe, omdat er ook een speeltuin bij zit besluiten we dat Ivar de wijntjes gaat proeven terwijl ik heen en weer pendel tussen de speeltuin (Lise) en wijnbar (Ivar). Ach, man en kind zijn happy J

Terug naar Kaapstad: Het einde van onze familie vakantie in Zuid Afrika

De volgende dag is het tijd om terug te rijden naar Kaapstad. We rijden via Bloubergstrand, waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad en de Tafelberg. In Kaapstad eindigt onze geweldige familie vakantie in dit prachtige en diverse land. Zuid Afrika, je zit in ons hart en we komen zeker terug!

Tips & Tricks voor een familie vakantie in Zuid Afrika

De meeste kindermenu’s bestaan uit vlees/vis en friet. Wij bestelden hier altijd een portie groente bij, zodat Lise toch nog wat groente at. Was nooit een probleem en er werd in de meeste gevallen zelfs niet eens een toeslag voor gerekend.

Bij Houtbaai aan het strand zit ‘Dunes’. Dit restaurant zit aan het strand en heeft een grote speeltuin. Terwijl de ouders hier genieten van een drankje/hapje uitkijkend over de baai, kunnen de kids lekker ravotten.

Wij deelden de dag vaak zo in dat we één dagdeel iets gingen bekijken/doen en het andere dagdeel gingen we dan naar een speeltuin, zwemmen of iets anders leuks doen voor Lise. Zo kon zij lekker haar ei kwijt en hadden we een mooie dagindeling.

Over het algemeen hebben wij accommodaties geboekt met een keukentje. We hebben hierdoor geregeld zelf gekookt wat met een kind wel erg fijn is. Je bent relatief veel onderweg, dus is het ook erg fijn om zo nu en dan gewoon ‘thuis’ te eten.

Aangezien we veel reizen in de auto hadden we voor Lise een draagbare DVD speler meegenomen. Ik heb een paar nieuwe DVD’s gekocht, zodat wij tijdens een lange autorit lekker een filmpje kon kijken.

Houd jij van verre reizen, ook met de kids? Check dan ook onze blogs over Costa Rica,  Sri Lanka & onze Top 5 verre vakanties met kids

Kids Love Travel: Familie vakantie Kids Love Travel: Familie vakantie Kids Love Travel: Familie vakantie Kids Love Travel: Familie vakantie 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie