Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de 5 beste plekken in Costa Rica voor gezinsreizen

Costa Rica is een ideale bestemming voor gezinsreizen in Midden-Amerika. Het land is veilig, schoon en Engelstalig. Bovendien biedt het een scala aan avonturen op een klein oppervlak, zoals regenwouden, vulkanen, een rijke dierenwereld en palmstranden. De afstanden zijn kort, waardoor je het land gemakkelijk met een huurauto kunt verkennen. De reisspecialisten van CostaRicaKids delen hun top 5 favoriete plekken in Costa Rica voor gezinnen. Laten we gaan!

#1 Ontdek het nevelwoud van Monteverde

Monteverde, bekend om zijn dichtbegroeide tropische nevelwoud, is een van de populairste plekken in Costa Rica. Het woud is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren, waaronder kleurrijke toekans, kolibries, kikkers en apen. Je kunt het woud op verschillende manieren verkennen, zoals een begeleide wandeling of een canopytour waarbij je door de boomtoppen zoeft.

#2 Pluk ananassen met Don Rudolfo

In Sarapiquí, gelegen tussen de ananasvelden, kun je overnachten op een gastvrije finca gerund door een Costaricaanse familie. Hier kun je met boer Don Rudolfo ananassen plukken en leren hoe ze groeien. En natuurlijk mag je ook proeven!

#3 Ontspan in de warmwaterbronnen van La Fortuna

La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal-vulkaan, is omgeven door groene bossen, watervallen en tropische bloemen. Je kunt hier diverse activiteiten ondernemen, zoals kanovaren of wandelen op de vulkaanhellingen. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het ontspannen in de warmwaterbronnen, verwarmd door de vulkanische activiteit in de aarde.

Ontdek Costa Rica met kinderen: Top 5 activiteiten

#4 Het schildpaddenstrand van Tortuguero

Als je in de zomervakantie naar Costa Rica gaat, ben je precies op tijd voor het legseizoen van de groene zeeschildpadden. Dit loopt van juli tot en met oktober. In het nationale park van Tortuguero kun je overnachten in een echte junglelodge. ’s Avonds kun je met een gids naar het strand om in het donker te zoeken naar de grote schildpadden die hier hun eieren komen leggen. Het is een indrukwekkende ervaring om in stilte te kijken naar dit natuurlijke fenomeen.

#5 Luieren aan het strand van Manuel Antonio

Manuel Antonio heeft een prachtig, langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw, ideaal voor kinderen. Het regenwoud komt hier direct uit op zee, waardoor de mooie stranden worden omzoomd door groene jungle. Je kunt een wandeling maken over een van de vele paden in het Manuel Antonio National Park, of kiezen voor wat ontspanning en bijvoorbeeld een boottochtje maken waarbij je kunt snorkelen en luieren.

Ben je al enthousiast over een reis naar Costa Rica met kinderen?

Dit artikel is geschreven door de reisspecialisten van CostaRicaKids, onderdeel van reisorganisatie RiksjaKids. CostaRicaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en helpen je graag bij het samenstellen van een onvergetelijke reis voor jou en je kinderen.

Gerelateerde artikelen

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie