Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Fantastische Reis door Zuid Afrika

Gastbloggers Ivar, Joan en Lise (3 jaar) maken een fantastische reis door Zuid Afrika!

Storms River en Tsitsikamma National Park

Onze volgende stop is Storms River, een klein plaatsje volledig gericht op toeristen die het Tsitsikamma National Park bezoeken. De reis vanuit Knysna is prachtig, we rijden het binnenland in, het landschap verandert voortdurend. Het weer ook; naarmate we dichterbij onze bestemming komen krijgen we de eerste regen.
Lise slaapt het grootste deel van de autoreis, wat een teken aan de wand blijkt te zijn. Bij aankomst in onze accommodatie blijkt ze koorts te hebben. Gelukkig hebben we kinder paracetamol bij de hand en we stoppen haar dan ook lekker in bed. Na een onrustige nacht waarbij Lise haar bed onder spuugt wordt ze de volgende dag gelukkig fitter wakker en geeft ze zelfs aan trek te hebben in ontbijt. Bij de receptie van onze accommodatie zijn ze helaas minder kindvriendelijk, er wordt niet heel vriendelijk/begripvol gereageerd op vuil beddengoed van een ziek kind.

Wandelen in Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is een prachtig park met veel wandelroutes, omdat een lange wandeling met Lise ons momenteel niet zo’n goed idee lijkt, willen we een tour door het park boeken. Vanwege het einde van het seizoen is het heel rustig in het dorpje. Het blijkt dat we geen excursie kunnen boeken voor 3 personen. Kennelijk willen ze hier aan het eind van het seizoen geen geld meer verdienen…We besluiten naar het park te rijden en daar de ‘Suspension bridge trail’ te lopen. Dit pad komt uit bij een brug die tussen 2 kliffen gespannen is. De klim is voor Lise af en toe pittig, maar het uitzicht is prachtig. We zien zelfs dolfijnen! Helaas ziet het weer niet mee en omdat Lise niet fit is doen we lekker rustig aan die dag.

Onze Reis Vervolgt naar Addo Elephant Park

We vervolgen onze reis door Zuid Afrika: de volgende dag rijden we door naar hét National Park van onze reis: het Addo Elephant Park. Dit park is van origine een olifanten park, maar inmiddels is het ook het thuis van leeuwen, buffels, neushoorns, springbokken en zebra’s.  Voor ons vertrek naar het park raken we aan de praat met een Duits gezin. Terwijl de kinderen samen spelen wisselen we reiservaringen uit. Zij vertellen ons dat het bij Addo Park niet mogelijk is om met kinderen jonger dan 6 jaar een tour in een safari jeep te boeken.
Bij Addo aangekomen blijkt dat we een privé gids kunnen boeken die met ons meerijdt in onze huurauto. We boeken de gids voor de volgende middag. We hebben een huisje geboekt in het park zelf.  Na aankomst bij ons huisje met een prachtig uitzicht over het park, gaan we lekker zwemmen. Vanwege de hoge temperatuur in het park (Addo ligt in het binnenland) is het water heerlijk opgewarmd. Lise heeft de grootste lol!

Ontdekken van Addo Elephant Park

De volgende ochtend gaan we met z’n drietjes met de huurauto het park in en spotten direct al een buffel! Later bij een drinkplaats zien we olifanten en heel veel bokken. Na de lunch en een bezoek aan het zwembad gaan we met de guide op pad. Lise is nog steeds niet helemaal fit, dus terwijl de gids ons van alles vertelt over het park en de dieren, kijkt Lise lekker een filmpje. Als we even later bij een uitkijkpunt zijn zien we een kudde olifanten met 2 kalfjes. Ivar ziet zelfs leeuwen. Wat een ervaring om zulke machtige dieren van zo dichtbij in hun eigen leefomgeving te zien.
Als zijn dienst erop zit, vraagt de guide of wij hem naar huis kunnen brengen. Hij woont vlakbij het park in een township. Wat een contrast blijft dat toch en wat is het toch steeds duidelijk dat dit prachtige land uit 2 totaal verschillende werelden bestaat. Dit soort ervaringen maken onze reis door Zuid Afrika extra bijzonder.

Reis door Zuid Afrika met Kids: Tips & Tricks

De tuinroute van Knysna naar Tsitsikamma National Park is een prachtige ervaring voor het hele gezin. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je op reis gaat. Hier zijn enkele tips en tricks voor een reis door Zuid Afrika met kids.

Essentiële Items voor de Reis

Zorg dat je altijd de volgende items bij je hebt:

  • Kinderparacetamol
  • Een thermometer
  • ORS (Oral Rehydration Salts)

Deze items kunnen van pas komen in geval van ziekte of ongemak tijdens de reis.

Verken Addo met een Privé Gids

Als je van plan bent om Addo te verkennen met kids jonger dan 6 jaar, is het aan te raden om een privé gids of chauffeur te boeken. Dit zorgt voor een meer ontspannen en plezierige ervaring.

Accommodatie in Addo Park

De huisjes in Addo Park zijn een uitstekende keuze voor gezinnen. Ze bieden een mooi uitzicht en het zwembad is een geweldige plek voor de kids om te ontspannen en plezier te hebben.

Meer Reistips voor Gezinnen

Houd jij van verre reizen, ook met de kids? Check dan ook onze blogs over Costa Rica,  Sri Lanka & onze Top 5 verre vakanties met kids

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie