Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Zuid Afrika: Een avontuur met kinderen

Onze gastbloggers Ivar, Joan en hun 3-jarige dochter Lise, nemen ons mee op hun 3-weekse reis door Zuid Afrika. Ze starten en eindigen in Kaapstad, en delen hun avonturen en tips voor het reizen met kinderen in dit prachtige land.

De reisroute: Van Kaapstad naar Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, gelegen aan het einde van de Gardenroute, is de plek waar we onze terugreis naar Kaapstad beginnen. We verlaten de kust en rijden via het binnenland naar Oudtshoorn, bekend om zijn vele struisvogelfarms. De route, ook wel de wijnroute genoemd, is adembenemend mooi en we komen nauwelijks iemand tegen.

Verblijf in Oudtshoorn: Een unieke ervaring in een treehouse

In Oudtshoorn hebben we een treehouse geboekt. Het is een knus huisje met een prachtig uitzicht tussen de bomen door. Na een kort bezoek aan het zwembad, rijden we naar de supermarkt en vervolgens naar het privé park Buffelsdrift. Hier boeken we een safari voor de volgende dag.

Activiteiten in Oudtshoorn: Speeltuin en safari

De volgende dag bezoeken we Wilgenwandel, een grote speeltuin net buiten Oudtshoorn. Na een ochtend vol plezier, rijden we naar Buffelsdrift voor onze safari tour. We zien giraffen en witte neushoorns, en genieten van de rit door het park. Na de tour eten we in het restaurant van Buffelsdrift, met uitzicht op het meer met nijlpaarden.

Conclusie: Reizen door Zuid Afrika met kinderen is een aanrader

Reizen door Zuid Afrika met een kindje is wat ons betreft echt een aanrader! De Zuid Afrikanen zijn ontzettend kindvriendelijk en de meeste restaurants hebben wel een ‘kid play area’ of speelgoed.

Tips & Tricks voor het reizen door Zuid Afrika met kinderen

  • Boek in Oudtshoorn een treehouse voor een bijzondere ervaring en waanzinnig mooi uitzicht.
  • Bezoek Buffelsdrift, een klein privé park met veel wild en een kindvriendelijk restaurant.
  • De jeep tour in Buffelsdrift is een fantastische ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Speeltuin Wilgenwandel, bij Oudtshoorn, is erg leuk voor kinderen.

Houd jij van verre reizen, ook met de kids? Check dan ook onze blogs over Costa Rica,  Sri Lanka & onze Top 5 verre vakanties met kids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie