Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piep, piep, piep… 02:30u ’s nachts gaat de wekker. Yes!! We gaan op vakantie naar Kaapverdië!

Vakantie of niet, vroeg opstaan blijft voor mij een zware beproeving. We hebben een doordacht plan en kids met kleding aan naar bed gedaan, zodat we hen slapend in de auto kunnen leggen. Maar dat blijkt toch anders te gaan.

Voordat mijn teen de koude grond naast het bed raakt, hoor ik al 2 opgetogen kinderstemmen “gaan jullie ons nu wakker maken, is het nog donker, gaan we op vakantie naar Kaapverdië?!”. Uhm… ja, ja en ja.

Parkeren op Schiphol 

Na een uurtje zitten we in de auto met 2 koffers, 2 kinderrugzakjes, een grote rugzak, luiertas, buggy en draagzak. Op naar Schiphol! We proberen deze vakantie “Holiday Valet Parking” uit. Je mag je auto dan parkeren in P6, direct tegenover de aankomsthal. Je geeft je sleutels af, een medewerker parkeert je auto voor je vakantie op een verder gelegen overdekte parkeerplaats en jij loopt de parkeergarage uit en staat in de aankomsthal. De route die afgelegd wordt naar de verder gelegen parkeerplaats wordt getrackt met GPS, je auto is dus in goede handen! Klinkt ideaal, dus we gaan eens even kijken of het echt zo ideaal is als het klinkt.

Rond 04:00u rijden we P6 binnen, inderdaad direct tegenover de aankomsthal. En 04:02u lopen we Schiphol binnen! De autosleutels hebben we afgegeven en de koffers op een bagage kar gezeten, Floris in de buggy en Lotte in de draagzak. Dit is top!! Scheelt een hele hoop hassle met treinen, bussen of “wegbrengers” zoeken voor een vlucht midden in de nacht.

 Kids Love Travel: Vakantie naar Kaapverdie

Op Schiphol

We geven onze koffers af en gaan door de douane. Groot voordeel van zo vroeg vliegen is dat het nog heel rustig is en we overal zo door kunnen lopen.

Lotte en Flo zijn toch wel erg moe en dat gaat gepaard met enige chagrijnigheid, dus tijd voor wat afleiding. In lounge 2 gaan we naar Nemo en de grote knuffeldieren. Kijk, dat werkt! Ze vermaken zich beide prima, alleen de Indiërs die iedere keer met deze leuke blonde kindjes op de foto willen, dat vinden ze wat irritant. En ik ook, aangezien ze foto’s maken zonder te vragen.

Als de kids weer chill zijn, lopen we door om nog even te shoppen. Ik koop een mooie nieuwe zonnebril. Vanaf de Sunglasses winkel ziet Flo boven op het balkon een speeltoestel in de vorm van een vliegtuig, daar moeten we natuurlijk direct naar toe!

Kev haalt een koffie en een theetje en terwijl de kids lekker spelen, kunnen wij even relaxen. Dan is het tijd om te boarden. De kids zijn beide zindelijk, maar to be sure, doen we beide toch even een luierbroekje aan voor we het vliegtuig instappen. Met turbulentie kan het zijn dan zij een tijd  in hun stoel moeten blijven zitten en een uur plas ophouden is soms toch nog lastig.

KIds Love Travel: vakantie naar Kaapverdië Kids Love Travel: vakantie naar Kaapverdië

Vakantie naar Kaapverdië: Een avontuur voor het hele gezin

Ready for take off!

Wanneer we eenmaal aan boord zitten hoor ik al snel het welbekende “cabin crew prepare for take off” en… off we go op vakantie naar Kaapverdië! We hebben heel veel mazzel met de stoelen, ik had tussen Kev en Lotte en mijzelf en Floris een stoel vrijgelaten bij het reserveren van de stoelen en deze stoelen zijn nog steeds vrij. Dus ruimte genoeg voor een tukje!

Kids Love Travel: vakantie naar Kaapverdië

Maar… dat gaat niet helemaal zoals gepland. Beide kids slapen niet EN zijn wel heel moe. Hmmm dat is geen mooie combi in een metalen buisje van 2 meter breed.

Allebei de kids zijn in het dagelijkse leven vrij actief, om het vriendelijk te omschrijven . Lotte kunnen we nog in bedwang houden, maar Flo maakt voor we het in de gaten hebben kunstjes op de armsteunen van de vliegtuigstoel.

Toch een bevestiging van het feit dat avond- en nachtvluchten voor ons en met name de kids de beste optie zijn. Na 6:30u vliegen landen we op Sal. De blauwe zee en het witte strand maken de vlucht met kids die niet willen slapen meteen weer goed! We nemen voor 12€ een taxi naar hotel RIU Funana en daar worden we blij verrast….

To be continued

Tips & tricks voor een vakantie naar Kaapverdië

  • Vlieg je ’s ochtends vroeg of ’s nachts? Leg de kids dan met een shirt en joggingbroek in bed, vestje er over heen en je bent klaar om te gaan.
  • Probeer de Holiday Valet Parking van Schiphol, wij vonden het ideaal om zo dicht bij de terminal te parkeren.
  • Moeten de kids entertaint worden op Schiphol? Dan zijn Nemo, de levensgrote knuffel dieren (beide Holland Boulevard) en het klim en klauter vliegtuig op het balkon van lounge 2 (naast de McDonalds) super goede spots!

Wil je meer reisavonturen van ons lezen? Kijk dan snel op de blogs van onze reis naar Thailand of Amerika.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie