Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen naar Thailand met Kids: Een Complete Gids

Thailand met kids? Het is weer tijd voor de volgende trip: 3 weken naar Thailand, YES!!! Heerlijk om de winter wat in te korten met een fijne reis naar de zon. Voor het eerst op vakantie met 2 kids ipv 1. Lotte is even oud als Floris was toen we naar de USA gingen: 7 maanden en Floris is alweer 2. Floris heeft daarom ook zijn eigen stoel en Lotte mag nog op schoot, ook hebben we voor haar een baby basket gereserveerd, een wiegje wat vast zit aan de “muur” voor je, waarin Lot heerlijk kan tukken.

Onze Reisroute door Thailand

We hebben een mooie route uitgestippeld die begint met een paar dagen Bangkok, daar hebben we een hotelkamer met aparte slaapkamer en keuken geboekt. Vanuit Bangkok reizen we in een paar dagen met de trein door naar het zuiden waar we uiteindelijk de boot zullen pakken naar Koh Samui. Hier blijven we ruim een week voordat we weer terug vliegen naar Bangkok. Daar zullen we nog 1 nacht slapen voor we doorvliegen naar Amsterdam. Klinkt als een mooie trip toch?!

Voorbereiding op de Reis naar Thailand met Kids

Een goede voorbereiding schijnt het halve werk te zijn, dus ik ben zorgvuldig aan de slag gegaan. Handig om te checken voordat je gaat:

  • Hebben de kids een paspoort?
  • Zijn de kids voldoende ingeënt? Check hier wat je nodig hebt
  • Is er een baby basket gereserveerd tijdens de vlucht (Lotte)?

Wat te Pakken voor een Tropische Bestemming als Thailand

En natuurlijk moet er ook grondig ingepakt worden voor een tropische bestemming als deze. Onmisbaar in je koffer:

Handige tips voor in de handbagage:

  • Draagzak
  • Ipad met kinderfilms/spelletjes
  • Reserve setjes kleding

Je kan in de grote Amerikaanse stijl supermarkten in Bangkok eigenlijk alles halen wat je voor een baby nodig hebt; babyvoeding, luiers, doekjes etc. To be sure neem ik wel mijn eigen melkpoeder en Brinta mee. Ook laad ik alvast wat zwemluiers in de koffer zodat we direct het water in kunnen springen en niet eerst langs de supermarkt hoeven.

Voorbereidingen voor de Kids

Voor Floris heb ik 2 hele leuke voorleesboekjes besteld: Ikke gaat Vliegen en Ikke in Thailand. Leuk om hem voor te lezen over het vliegen en wat hij kan verwachten in Thailand. Alle voorbereidingen zijn getroffen, off we go! Op weg naar Thailand met kids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie