Zoek
Sluit dit zoekvak.

Begin van onze grote reis door Amerika met kinderen

Het is zo ver! Onze grote reis door Amerika met kinderen gaat beginnen! Om 05:00u gaat de wekker, meestal heb ik wat moeite met uit bed komen, maar deze keer zeker niet! Gisteren hebben we alles al ingepakt, dus nu is het snel even douchen, aankleden, laatste hand baggage inpakken en oh ja de kids wakker maken. Zij blijken het toch beduidend minder leuk te vinden, zo vroeg uit bed. Hoewel Floris nog wel wat op te vrolijke is met “Flop, wakker worden, we gaan naar Amerika, naar de beren!”. 07:00u sharp staat de taxi voor, er gaan 3 koffers, een seal bag met daarin de Deuter Kids Comfort III  (een kinderdrager), een buggy, 2 kinder rugzakjes, een grote rugzak en een luiertas in. Ik heb oprecht mijn best gedaan niet zoveel in te pakken, blijft lastig ;).

Op Schiphol en de vlucht naar Amerika

Op Schiphol verloopt alles redelijk soepel; inchecken, nog even naar de Appie voor wat broodjes, door de security en door de douane, allemaal zonder al te veel vertraging. De kids vinden het onwijs interessant en kijken hun ogen uit. Eenmaal door de douane ontdekken we een kinder speel- en ontdek hoek van Nemo; onwijs leuk! Wij drinken lekker een drankje en de kids schommelen, klimmen en doen allerlei “proefjes”. Om 10:30u is het dan eindelijk tijd om te boarden. Wij mogen eerder aan board, omdat we met de kids reizen, zo hebben we ook even de tijd om al onze shit uit te stallen, relaxt! Wij zijn klaar voor onze grote reis naar Amerika met kinderen.

De vlucht en aankomst in Chicago

We zitten 2 aan 2, Floris naast mij en Lotte naast Kev. Alle entertainment is binnen handbereik: Ipad, raamstickers, kleurboek, leesboek en de nodige snacks. Op het feit na dat Lotte bij het opstijgen roept: “Eng, eng, eng” verloopt ook dit deel van de trip heel relaxt. De vlucht naar Chicago van 8:30u gaat top. We slapen allemaal een uurtje of 2, de kids entertainen zichzelf en wij kunnen zelfs een boek lezen, the little miracles of life ;). Alleen het kindermaaltijdje wordt niet echt gewaardeerd. Gelukkig heb ik de Appie broodjes bij me.

Overstappen in Chicago

Na landing op Chicago moeten er wat gas op, we hebben een overstap van 1:45u en we moeten van Terminal 5 met de trein naar Terminal 1. Daarvoor moeten we door de douane (wat meestal niet heel snel gaat, met het vragenvuur dat op je afkomt door de douane beambte), onze koffers ophalen en weer inchecken. Als we in Terminal 1 aankomen mogen we weer door de security (wat even duurt, omdat we melk voor Lotte bij ons hebben die “geswaped” moet worden) en zijn we net bij onze gate als het boarden begint. Yes we made it!! Deze overstap viel gelijk met kinderbedtijd Nederlandse tijd, de keuze voor zowel de buggy (voor Flop) als de draagzak (voor Lotte) bleek een hele goede ;).

Onze Vakantie in Amerika met Kinderen: De Reis van Chicago naar Denver

De laatste stretch van onze vlucht naar onze vakantie in Amerika met kinderen brengt ons van Chicago naar Denver. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur. Omdat het al laat is, vallen de kinderen in slaap. Bij aankomst in Denver is Floris wakker en enthousiast om de beren in Amerika te zien. Helaas zijn er geen beren op de luchthaven van Denver. Na het ophalen van onze koffers en een korte verwarring over een vermiste koffer, wachten we 20 minuten op de shuttle naar het hotel. Na 18 uur reizen beginnen we de vermoeidheid te voelen. Maar met 32 graden en etenstijd in het vooruitzicht, moeten we nog even volhouden. We eten snel in een restaurant bij het hotel voordat we om 19:30 uur naar bed gaan. Om 02:00 uur lig ik wakker en om 04:00 uur vraagt Floris om ontbijt. Zo beginnen we onze eerste dag in Amerika met kinderen.

Tips & Tricks voor Reizen naar Amerika met Kinderen

Reizen naar Amerika met kinderen kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om de reis soepeler te laten verlopen:

  • Als je kinderen kieskeurige eters zijn, neem dan eten mee dat ze kennen en lekker vinden. Hongerige kinderen kunnen chagrijnig worden, wat een vliegtuigreis onaangenaam kan maken.
  • Een draagzak en een inklapbare buggy zijn handig voor op het vliegveld. Met de draagzak heb je je handen vrij.
  • Voor de Verenigde Staten moet je in het vliegtuig een douaneformulier invullen. Stop een pen in je handbagage. Je hoeft maar één formulier per familie in te vullen.
  • Probeer bij aankomst op je bestemming direct de lokale tijd aan te houden. Dit helpt om zo snel mogelijk van je jetlag af te komen.

Met deze tips in gedachten, kun je je voorbereiden op een geweldige vakantie in Amerika met kinderen. Veel plezier!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie