Kies je taal:
  • nl
  • en

Amerika met kinderen: Amsterdam naar Denver

Het is zo ver! Onze grote reis door Amerika met kinderen gaat beginnen!

Om 05:00u gaat de wekker, meestal heb ik wat moeite met uit bed komen, maar deze keer zeker niet! Gisteren hebben we alles al ingepakt, dus nu is het snel even douchen, aankleden, laatste hand baggage inpakken en oh ja de kids wakker maken. Zij blijken het toch beduidend minder leuk te vinden, zo vroeg uit bed. Hoewel Floris nog wel wat op te vrolijke is met “Flop, wakker worden, we gaan naar Amerika, naar de beren!”. 07:00u sharp staat de taxi voor, er gaan 3 koffers, een seal bag met daarin de Deuter Kids Comfort III  (een kinderdrager), een buggy, 2 kinder rugzakjes, een grote rugzak en een luiertas in. Ik heb oprecht mijn best gedaan niet zoveel in te pakken, blijft lastig ;).

Op Schipol verloopt alles redelijk soepel; inchecken, nog even naar de Appie voor wat broodjes, door de security en door de douane, allemaal zonder al te veel vertraging. De kids vinden het onwijs interessant en kijken hun ogen uit. Eenmaal door de douane ontdekken we een kinder speel- en ontdek hoek van Nemo; onwijs leuk! Wij drinken lekker een drankje en de kids schommelen, klimmen en doen allerlei “proefjes”. Om 10:30u is het dan eindelijk tijd om te boarden. Wij mogen eerder aan board, omdat we met de kids reizen, zo hebben we ook even de tijd om al onze shit uit te stallen, relaxt! Wij zijn klaar voor onze grote reis naar Amerika met kinderen.

We zitten 2 aan 2, Floris naast mij en Lotte naast Kev. Alle entertainment is binnen handbereik: Ipad, raamstickers, kleurboek, leesboek en de nodige snacks. Op het feit na dat Lotte bij het opstijgen roept: “Eng, eng, eng” verloopt ook dit deel van de trip heel relaxt. De vlucht naar Chicago van 8:30u gaat top. We slapen allemaal een uurtje of 2, de kids entertainen zichzelf en wij kunnen zelfs een boek lezen, the little miracles of life ;). Alleen het kindermaaltijdje wordt niet echt gewaardeerd. Gelukkig heb ik de Appie broodjes bij me.

Na landing op Chicago moeten er wat gas op, we hebben een overstap van 1:45u en we moeten van Terminal 5 met de trein naar Terminal 1. Daarvoor moeten we door de douane (wat meestal niet heel snel gaat, met het vragenvuur dat op je afkomt door de douane beambte), onze koffers ophalen en weer inchecken. Als we in Terminal 1 aankomen mogen we weer door de security (wat even duurt, omdat we melk voor Lotte bij ons hebben die “geswaped” moet worden) en zijn we net bij onze gate als het boarden begint. Yes we made it!! Deze overstap viel gelijk met kinderbedtijd Nederlandse tijd, de keuze voor zowel de buggy (voor Flop) als de draagzak (voor Lotte) bleek een hele goede ;).

Dan de laatste stretch van onze vlucht, op weg naar onze vakantie in Amerika met kinderen: Chicago naar Denver, de vlucht duurt ongeveer 2uur. Aangezien het nu wel erg laat begint te worden, vallen de kids beide als een blok in slaap. Wanneer we aankomen slaapt Lotte nog even door in de draagzak en is Floris wakker, “omdat we nu eindelijk in Amerika bij de beren zijn mama”. Hij is dan ook een beetje teleurgesteld als er op de luchthaven van Denver geen beer te bekennen is. Na het halen van onze koffers (waar nog wat verwarring was, omdat we een koffer miste die bij de odd sized baggage terecht bleek gekomen), wachten we 20min op de shuttle die ons naar het hotel brengt. Ondertussen zijn we 18uur aan het reizen, Kev en ik beginnen de vermoeidheid ook wat te voelen. Maar het is 32 graden en rond etenstijd, om zo snel mogelijk van de jetlag af te komen, moeten we nog even doortrekken. Vanuit ons hotel lopen we naar een restaurant waar we snel wat eten. Eigenlijk zelfs extra snel omdat Floris een meltdown krijgt, wat we hem moeilijk kunnen kwalijk nemen omdat hij ook al ongeveer 20 uur on te road is. Om 19:30u storten we alle ter aarde en, ja hoor, om 02:00u lig ik naar het plafond te staren en om 04:00 hoor ik Floris zeggen: “Mama ik heb honger, gaan we ontbijten?”. Laten we maar zeggen dat we zo extra veel aan onze eerste dag in the States hebben ;). De start van onze vakantie in Amerika met kinderen, zin in!

Tips & Tricks voor Amerika met kinderen

Als je kids slechte eters zijn, neem dan eten mee wat ze kennen en lekker vinden. Hongerige kids zijn vaak chagrijnige kids en dan lijkt een vliegtuig opeens heel klein 😉

Voor op het vliegveld zijn een draagzak en een inklapbare buggy heel handig, met de draagzak heb je zelf ook nog je handen vrij

Voor de States moet je in het vliegtuig een douane formulier invullen, stop een pen in je hand baggage, je hoeft maar 1 formulier per familie in te vullen

Probeer als je op bestemming bent, direct de lokale tijd aan te houden, zo kom je het snelst van je jetlag af

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Op weg naar de incheck balie

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Floris slaapt heerlijk tijdens de vlucht

Kids Love Travel: Amerika met kinderen

Brandweerman Sam kijken met de Ipad en koptelefoon

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: