Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze derde dag van de stedentrip in Hong Kong met kinderen begint wat minder goed. Ik was net herstellende van een flinke griep met hoge koorts. Gelukkig was alles helemaal goed: longen, keel, oren geen vuiltje aan de lucht. Wel was ik nog flink verkouden, hoesterig en benauwd. Met name de laatste 2 klachten namen na de vlucht de afgelopen dagen flink toe. Toen ik vannacht piepend wakker werd dacht ik…. hmmmm misschien toch even naar de dokter morgenochtend. Wanneer Kev mij “hoort” ’s ochtends zegt hij exact dat “Aaf ik denk dat we even naar de dokter moeten”. Somehow hebben wij een slecht track record als het gaat om onze gezondheid tijdens de voorjaarsvakantie, deze stedentrip in Hong Kong met kinderen is geen uitzondering. 

Dag 3: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

De derde dag van onze stedentrip in Hong Kong met kinderen start dan ook wat minder goed. Na het ontbijt lopen we in 15 minuten naar het dichtstbijzijnde internationale ziekenhuis. Altijd weer interessant hoe in het buitenland de procedures zijn. Het gaat ongeveer als volgt:

  1. Trek een nummertje
  2. Schrijf je in bij de balie en pak een mondkapje (voor de hele familie, ze hebben zelfs kinder kapjes
  3. Betaal een deposit bij de kassa
  4. Ga naar de dokter
  5. Ga weer naar de kassa en wacht tot ze je naam omroepen (“Aafje” blijkt minder makkelijk uit te spreken voor de gemiddelde Hong Konger)
  6. Wacht nog langer
  7. Betaal je consult en medicijnen
  8. Wacht nog langer
  9. Haal je medicijnen op bij de apotheek

Stap 1-4 kosten ons 15 minuten, stap 5-9 1,5 uur. De conclusie van de dokter? Lotte zit tegen een longontsteking aan, ze gaat preventief de antibiotica slikken die we al meegekregen hadden van de dokter in Nederland. Ik blijk al in het bezit te zijn van een longontsteking en krijg antibiotica en een extra puffer mee. Na deze interessante besteding van onze ochtend besluiten we eerst even rustig te lunchen in een speeltuintje vlakbij het ziekenhuis met een stokbroodje en humus, voordat we de tram nemen richting The Peak.

The Peak

De tram door de stad is al een attractie op zich! We zitten bovenin en hebben zo een perfect uitzicht en worden alle kanten opgeslingerd. Gaandeweg de route wordt de tram steeds drukker en wanneer wij er na 20 minuten uit moeten is het een wonder dat we de uitgang überhaupt halen met 2 kleine kids en een buggy. Vanaf de tramhalte is het maar 10 minuten lopen naar de ingang van The Peak tram. Deze tram is een van de oudste en meest bekende kabeltreinen ter wereld. De tram overbrugt in 1.365 meter een hoogteverschil van 28 naar 396 meter. De route is dan ook super stijl (max 27 graden). De kids vinden het fantastisch! Ze zitten met hun rug tegen de bank geplakt en hun neus tegen het raam. Het uitzicht wordt dan ook met de minuut mooier. Eenmaal boven stappen we uit in een soort van mall met op de verschillende etalages, winkels, restaurants en zelfs een Madam Tussaud.

Helemaal op het dak vind je Sky Terrace 428. Wanneer je naar buiten loopt is het uitzicht direct overweldigend!! Eerst is het vrij bewolkt, maar 10 minuten later is het opeens veel minder heiig en is het uitzicht helemaal overweldigend. Je kijkt uit over de stad en de zee, de Hong Kong skyline is fantastisch! Na het schieten van heel veel fotos en wat videotjes gaan we weer een verdieping naar beneden.

Omdat we nog even van het uitzicht willen genieten besluiten we sushi te eten op grote hoogte, met uitzicht over de skyline, fenomenaal! Na een heerlijke maaltijd nemen we The Peak tram weer naar beneden. Dit is extra spannend, want de bankjes kijken vooruit, maar nu ga je achteruit. Je wordt helemaal in je bankje gedrukt, Kev staat, en valt bijna om wanneer de tram over het steilste stuk gaat. The Peak is wat mij betreft absoluut een must do tijdens een stedentrip in Hong Kong met kinderen.

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

IJsje en eten

De kids hebben na deze drukke dag wel een ijsje verdiend, we lopen de good old McDonalds binnen voor een softijsje en bellen dan meteen via whatsapp even het thuisfront. Super handig dat de Mc gratis wifi heeft. Op de terugweg met de metro kopen we nog wat broodjes en croissantjes, zodat we na ons vroege diner vandaag, ’s avonds nog een broodje kunnen eten.

Eenmaal op de kamer zijn de kids helemaal in hun sas dat ze in bed een boterham met pindakaas mogen eten. Ze vallen rond 19:00 uur in slaap maar zijn om 22.30 uur ook weer wakker. Toch nog wat last van een jetlag.

Dag 4: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

Dag 4 van onze stedentrip in Hong Kong met kinderen start al ietsje beter. We worden om 09:00 uur wakker van de wekker, lekker hoor!! Na wat haasten zijn we nog net op tijd voor het ontbijt, wat tot 10:30 uur duurt. Eigenlijk voel ik mij toch niet helemaal jofel, dus dit wordt een dagje “op karakter”.

Ngong Ping, say what?!

We gaan een mooie tocht maken met de metro, ik denk van “deur tot deur” ongeveer een uurtje naar Ngong Ping. Dit is de kabelbaan naar die je onder andere naar de Tian Tan Boeddha brengt. De metrostations zijn niet super buggy vriendelijk. Er zijn weinig liften en veel trappen. Waar we de eerste dag netjes het hele station drie keer door liepen op zoek naar een lift, gaat het op dag 2 al zo dat ik Lotte til en Kev de buggy mee de roltrap op neemt en op dag 3 gaat Lotte gewoon in de buggy van de roltrap.

Stedentrip in Hong Kong met kinderen: Dag 3 en 4

Bij aankomst op ons eindstation “Tung Chung” is het slechts een korte wandeling van 5 minuten naar Ngong Ping. In ongeveer 30 minuten brengt de gondel ons de berg op, met een adembenemend uitzicht over Hong Kong. We zien zelfs de Tian Tan Boeddha in de verte op de berg “zitten”.

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

Bezoek aan de Tian Tan Boeddha

Eenmaal boven genieten we eerst van een lunch in de zon voordat we richting de Boeddha lopen. Ngong Ping city is een klein “dorpje” met verschillende restaurants, terrasjes, winkels en entertainment. Na de lunch lopen we richting de Boeddha, waar we een serene rust en een fenomenaal uitzicht ervaren.

De Symphony of Lights

Op onze laatste avond “downtown” besluiten we de metro te nemen naar Wanchai Station en vanaf daar naar Golden Bauhinia Square te lopen om “The Symphony of Lights” te aanschouwen. Het is een licht- en muziekshow bij de gebouwen aan het water, met een indrukwekkend uitzicht over de verlichte skyline van Hong Kong.

Taxi?! Geen taxi

Na deze lange dag besluiten we onszelf op een taxi naar huis te trakteren. Helaas spreekt geen van de taxichauffeurs die we aanhouden Engels, dus lopen we ’s avonds laat alsnog 30 minuten naar huis. Eenmaal in het hotel aangekomen, zijn we allemaal uitgeput, maar er wacht nog een verrassing: het hotelpersoneel heeft een tasje neergezet met goodies voor de kinderen.

Vind je dit artikel “Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

Dit artikel “Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..” is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en Dorsett Wanchai Hotel.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie