Kies je taal:

Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, Tian Tan Boeddha, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..

De 3de dag van onze stedentrip in Hong Kong met kinderen begint wat minder goed. Ik ben de dag voor ons vertrek nog naar de huisarts geweest omdat ik net herstellende was van een flinke griep met hoge koorts. Gelukkig was alles helemaal goed: longen, keel, oren geen vuiltje aan de lucht. Wel was ik nog flink verkouden, hoesterig en benauwd. Met name de laatste 2 klachten namen na de vlucht de afgelopen dagen flink toe. Toen ik vannacht piepend wakker werd dacht ik…. hmmmm misschien toch even naar de dokter morgenochtend. Wanneer Kev mij “hoort” ’s ochtends zegt hij exact dat “Aaf ik denk dat we even naar de dokter moeten”. Somehow hebben wij een slecht track record als het gaat om onze gezondheid tijdens de voorjaarsvakantie, deze stedentrip in Hong Kong met kinderen is geen uitzondering. 

Dag 3:

De 3de dag van onze stedentrip in Hong Kong met kinderen start dan ook wat minder goed. Na het ontbijt lopen we in 15 minuten naar het dichtstbijzijnde internationale ziekenhuis. Altijd weer interessant hoe in het buitenland de procedures zijn. Het gaat ongeveer als volgt:

  1. Trek een nummertje
  2. Schrijf je in bij de balie en pak een mondkapje (voor de hele familie, ze hebben zelfs kinder kapjes
  3. Betaal een deposit bij de kassa
  4. Ga naar de dokter
  5. Ga weer naar de kassa en wacht tot ze je naam omroepen (“Aafje” blijkt minder makkelijk uit te spreken voor de gemiddelde Hong Konger)
  6. Wacht nog langer
  7. Betaal je consult en medicijnen
  8. Wacht nog langer
  9. Haal je medicijnen op bij de apotheek

Stap 1-4 kosten ons 15 minuten, stap 5-9 1,5 uur. De conclusie van de dokter? Lotte zit tegen een longontsteking aan, ze gaat preventief de antibiotica slikken die we al meegekregen hadden van de dokter in Nederland. Ik blijk al in het bezit te zijn van een longontsteking en krijg antibiotica en een extra puffer mee. Na deze interessante besteding van onze ochtend besluiten we eerst even rustig te lunchen in een speeltuintje vlakbij het ziekenhuis met een stokbroodje en humus, voordat we de tram nemen richting The Peak.

The Peak

De tram door de stad is al een attractie op zich! We zitten bovenin en hebben zo een perfect uitzicht en worden alle kanten opgeslingerd. Gaandeweg de route wordt de tram steeds drukker en wanneer wij er na 20 minuten uit moeten is het een wonder dat we de uitgang überhaupt halen met 2 kleine kids en een buggy. Vanaf de tramhalte is het maar 10 minuten lopen naar de ingang van The Peak tram. Deze tram is een van de oudste en meest bekende kabeltreinen ter wereld. De tram overbrugt in 1.365 meter een hoogteverschil van 28 naar 396 meter. De route is dan ook super stijl (max 27 graden). De kids vinden het fantastisch! Ze zitten met hun rug tegen de bank geplakt en hun neus tegen het raam. Het uitzicht wordt dan ook met de minuut mooier. Eenmaal boven stappen we uit in een soort van mall met op de verschillende etalages, winkels, restaurants en zelfs een Madam Tussaud.

Helemaal op het dak vind je Sky Terrace 428. Wanneer je naar buiten loopt is het uitzicht direct overweldigend!! Eerst is het vrij bewolkt, maar 10 minuten later is het opeens veel minder heiig en is het uitzicht helemaal overweldigend. Je kijkt uit over de stad en de zee, de Hong Kong skyline is fantastisch! Na het schieten van heel veel fotos en wat videotjes gaan we weer een verdieping naar beneden.

Omdat we nog even van het uitzicht willen genieten besluiten we sushi te eten op grote hoogte, met uitzicht over de skyline, fenomenaal! Na een heerlijke maaltijd nemen we The Peak tram weer naar beneden. Dit is extra spannend, want de bankjes kijken vooruit, maar nu ga je achteruit. Je wordt helemaal in je bankje gedrukt, Kev staat, en valt bijna om wanneer de tram over het steilste stuk gaat. The Peak is wat mij betreft absoluut een must do tijdens een stedentrip in Hong Kong met kinderen.

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

IJsje en eten

De kids hebben na deze drukke dag wel een ijsje verdiend, we lopen de good old McDonalds binnen voor een softijsje en bellen dan meteen via whatsapp even het thuisfront. Super handig dat de Mc gratis wifi heeft. Op de terugweg met de metro kopen we nog wat broodjes en croissantjes, zodat we na ons vroege diner vandaag, ’s avonds nog een broodje kunnen eten.

Eenmaal op de kamer zijn de kids helemaal in hun sas dat ze in bed een boterham met pindakaas mogen eten. Ze vallen rond 19:00 uur in slaap maar zijn om 22.30 uur ook weer wakker. Toch nog wat last van een jetlag.

Dag 4: 

Dag 4 van onze stedentrip in Hong Kong met kinderen start al ietsje beter. We worden om 09:00 uur wakker van de wekker, lekker hoor!! Na wat haasten zijn we nog net op tijd voor het ontbijt, wat tot 10:30 uur duurt. Eigenlijk voel ik mij toch niet helemaal jofel, dus dit wordt een dagje “op karakter”.

Ngong Ping, say what?!

We gaan een mooie tocht maken met de metro, ik denk van “deur tot deur” ongeveer een uurtje naar Ngong Ping. Dit is de kabelbaan naar die je onder andere naar de Tian Tan Boeddha brengt. De metrostations zijn niet super buggy vriendelijk. Er zijn weinig liften en veel trappen. Waar we de eerste dag netjes het hele station drie keer door liepen op zoek naar een lift, gaat het op dag 2 al zo dat ik Lotte til en Kev de buggy mee de roltrap op neemt en op dag 3 gaat Lotte gewoon in de buggy van de roltrap.

Wanneer we aankomen bij ons eindstation “Tung Chung” is het maar 5 minuten lopen naar Ngong Ping. In ongeveer 30 minuten ga je in een gondel de berg op. We kiezen, onder licht protest van Kev die hoogtevrees heeft, voor een gondel met een glazen bodem, hoe cool!!! In ongeveer 30 minuten brengt de kabelbaan ons omhoog, het uitzicht is fe-no-me-naal!! Eerst gaan we een stukje over de blauwe zee, daarna gaan we de berg op over de bomen. Kev moet even settelen, maar kan dan gelukkig ook genieten van het fantastische uitzicht. Vanuit onze gondel hebben we een waanzinnig uitzicht over Hong Kong. Wanneer we het eindstation naderen zien we zelfs de Tian Tan Boeddha in de verte op de berg “zitten”.

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

Tian Tan Boeddha 

Eenmaal boven aangekomen genieten we eerst in de zon van een lunch voordat we richting de Boeddha lopen. Ngong Ping city is een klein “dorpje” met verschillende restaurantjes, terrasjes, winkeltjes en ander entertainment. Wanneer we na de lunch doorlopen richting Boeddha krijgt Lotte de schrik van haar leven. Opeens hangt er een heel groot koeienhoofd op ooghoogte voor haar buggy. Er blijkt een hele kudde koeien rond te lopen vlakbij de Boeddha, Lotte schrikt zich helemaal rot en wil daarna iedere keer opgetild worden als er zich een koe op 10 meter afstand bevindt.

Er gaat een heeeeeele lange trap naar de Tian Tan Boeddha. We laten de buggy beneden staan en wandelen (ik op het tempo van een 80-jarige, met alle respect voor alle 80-jarigen) omhoog. Eenmaal boven aangekomen lopen we om de Boeddha heen. Er heerst een serene rust en het uitzicht is weer fenomenaal. Het is wat heiig waardoor het landschap en de omringende eilanden en bergen gehuld zijn in een laagje mist, bijna magisch.

Eenmaal weer beneden brengen we ook een bezoekje aan het tegenovergelegen klooster waar we wierook kopen en aansteken.

Aan het einde dan de dag nemen we de kabelbaan weer naar beneden. Ngong Ping hoort absoluut op je to do list wanneer je een stedentrip in Hong Kong met kinderen plant. Vlak naast het metrostation ligt een outlet mall. We nemen een kijkje, maar de prijzen vallen wat tegen en zijn niet te vergelijken met de Amerikaanse outlet prijzen.

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

Symphony of Lights

Aangezien het onze laatste avond “downtown” is, omdat we morgen verhuizen naar het Hyatt Regency Sha Tin in New Territories, besluiten we de metro te nemen naar Wanchai Station en vanaf daar naar Golden Bauhinia Square te lopen om “The Symphony of Lights” te aanschouwen. Het is een licht en muziekshow bij de gebouwen aan het water. We arriveren om 19:30 uur, de show start pas om 20:00 uur, maar ook hier is het uitzicht waanzinnig. Je kijkt over het water naar de verlichte skyline van Hong Kong, indrukwekkend!!

Om 19:55 uur is er opeens flink veel kabaal. Er landt een helikopter voor onze neus. Om 20:00 uur start de show, maar door het geluid dat de propellers van de heli produceren horen wij niets van de muziek…. En de lichtshow an sich valt ook wat tegen. Er is zoveel omgevingslicht dat ik mij erg moet inspannen om de laserstralen überhaupt te zien… bummer!!

Kids Love Travel: Stedentrip in Hong Kong met kinderen

Taxi?! Geen taxi

Na deze lange dag besluiten we onszelf op een taxi naar huis te trakteren. Helaas spreekt geen van de taxichauffeurs die we aanhouden engels…. dus lopen we ’s avond laat alsnog 30 minuten naar huis. Lotte valt in slaap in de buggy. En Flo? Floris is een mega bikkel, hij loopt gewoon tussen de 10 en 12 km per dag zonder een spier te vertrekken, wat een held!!

Eenmaal in het hotel aangekomen zijn we allemaal op… Maar er wacht nog een verrassing, het hotelpersoneel heeft een tasje neergezet met goodies voor de kids, 2 knuffeldieren, 2 sleutelhangers en heel veel lekkers, wat leuk! Nog geen 15 minuten later liggen we allemaal te tukken, de kindjes met hun nieuwe knuffeldieren in de hand.

Hong Kong is een mega coole stad!! En een stedentrip in Hong Kong met kinderen is zeker een aanrader!! Morgen gaan we naar ons volgende hotel, wat buiten de stad. Daar hebben we een zwembadje, de kids kijken er nu al naar uit!

Vind je dit artikel “Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Stedentrip in Hong Kong, dag 1 & 2: van even bijkomen van onze jetlag tot roze dolfijnen spotten

Ready for take-off stedentrip naar Hong Kong!

 

Dit artikel “Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..” is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en Dorsett Wanchai Hotel. 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights