Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij onze eerste dagen van onze stedentrip in Hong Kong! In dit artikel nemen we je mee op avontuur door de stad, van het verkennen van de stad te voet, het spotten van roze dolfijnen, het testen van speeltuinen tot het ontdekken van het openbaar vervoer.

Stedentrip in Hong Kong: Dag 1

Jetlag en Stadsverkenning

Onze stedentrip in Hong Kong begint met een vlotte vlucht met Cathay Pacific van Amsterdam naar Hong Kong. Na een taxirit van ongeveer een uur komen we aan in ons eerste hotel: Dorsett Wanchai op Hong Kong Island. Ondanks dat het hotel volgeboekt is, kunnen we alvast ontbijten en wennen aan de nieuwe tijdzone.

Verkenning van de Stad

Na een dutje in het hotel, trekken we de stad in. We genieten van de typische “Aziatische geur” van Hong Kong en de aangename temperatuur van 20 graden. Ons hotel ligt centraal, dus binnen 10 minuten lopen bevinden we ons in het drukke deel rondom Wanchai Station met zijn winkels, markten, restaurants en spa’s.

Stedentrip in Hong Kong: Dag 2

Roze Dolfijnen Spotten en Kowloon Verkennen

Op de tweede dag van onze stedentrip in Hong Kong staan we vroeg op voor een bijzondere ervaring: een dolfijnentour. We gaan op zoek naar wilde roze dolfijnen, een zeldzame soort die in de wateren bij Lantau Island in Hong Kong leeft.

Ontdek Hong Kong: Roze Dolfijnen, Kowloon en de Metro

Roze Dolfijnen Spotten in Hong Kong

Na 30 minuten rijden met de bus zijn we bij de haven en stappen we op de boot. Vanaf het hoogste dek hebben we een mooi uitzicht. Het stuk varen vanuit de haven naar open zee is al de moeite waard! Je hebt een fantastisch uitzicht op de skyline van Hong Kong en de Ngong Ping kabelbaan. Na 2,5 uur varen hebben we nog geen dolfijn gezien. In de bus zei de tourguide dat er 97% van de gevallen dolfijnen gezien worden, zouden wij bij die 3% horen?! Maar nee! Op de weg terug naar de haven zien we ze opeens naast de boot, de roze dolfijnen! Rustiger zwemmen ze voorbij, we zien zelfs een mama met een nog grijs baby dolfijntje. Het zijn er een stuk of 10, ze zwemmen op en neer, blazen wat water uit het gat op hun rug en duiken af en toe met staartvin omhoog, zo de diepte in… wat een mooie beesten! Na een halfuurtje kijken en fotos maken varen we terug. Wauw! Dit was absoluut de moeite waard!

Verkenning van Kowloon

De bus brengt ons terug naar Kowloon, we worden afgezet bij het Kowloon hotel en lopen naar Kowloon Park. Een mooi park midden in de stad. We halen er een ijsje bij het Mc Cafe en lopen door naar de speeltuin, het is zondag en daardoor gezellig druk. Op de terugweg lopen we langs de flamingo’s. De kids merken op dat het deze dag “roze dierendag is”, nou dat klopt wel.

Reizen met de Metro in Hong Kong

We besluiten in plaats van de taxi de metro terug naar Hong Kong Island te nemen. Op het station kopen we een Octopus card, waarmee je onder andere je OV kan betalen maar ook 1000 en 1 andere zaken als eten, drinken en andere aankopen, super handig! Het reizen met de metro blijkt super simpel en snel. Het is alleen niet super geschikt voor de buggy, dus Lotte moet alsnog veel lopen (en Kev veel tillen ;). De dichtstbijzijnde halte voor ons hotel is Causeway Bay, als je de “exit” Times Square neemt dan loop je door de mall (langs een heerlijke banketbakkerszaak) naar Times Square. Het doet, op kleine schaal, denken aan Times Square in New York, je bent omgeven door lichtgevende reclame borden en flikkerende billboards. Vanaf hier lopen we in 10 minuten terug naar ons hotel. Het weer is nog heerlijk dus we besluiten om een hapje te eten en een biertje te drinken op het terras.

Stedentrip in Hong Kong: Dag 1-2

Kev denkt een heerlijk kippenpootje te bestellen en weet niet wat hij ziet als er een stapeltje kippenvoetjes geserveerd word. Ok, de nagels zijn eraf, maar wat ziet het er onsmakelijk uit… Hij wil het bord wegschuiven, maar wacht eens.. Wat zeggen wij altijd tegen de kinderen?! “Je moet in ieder geval even proeven”. Gelukkig herinneren de kinderen hem eraan en kan hij niet anders dan, onder protest, even een kippenpootje in zijn mond stoppen. Zijn gezicht spreekt boekdelen en Flo en Lotte liggen helemaal gevouwen. Na het eten lopen we naar het speeltuintje tegenover het hotel zodat de kids nog even kunnen rennen en springen. Daarna gaan we lekker naar de kamer, douchen en hop naar bed. Morgen weer een mooie dag in Hong Kong in het vooruitzicht! Twijfel jij over een stedentrip in Hong Kong? Niet doen! Het is echt een waanzinnige stad, dat kan ik je nu al zeggen.

Gerelateerde Artikelen

Dit artikel “Stedentrip in Hong Kong, dag 1-2, van even bijkomen van onze jetlag tot roze dolfijnen spotten..” is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en Dorsett Wanchai Hotel.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie