Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Strijd Tegen Ziekte Tijdens de Voorjaarsvakantie

Als trouwe volgers van Kids Love Travel weten jullie dat wij geen gelukkig track record hebben als het gaat om de gezondheid van ons gezin tijdens de voorjaarsvakantie. We hebben al ervaringen gehad met ziekte in Thailand (longontsteking bij Flo), in Winterberg (griep bij Lotte) en vorig jaar in Kaapverdië (luchtweginfectie bij beide kinderen en ikzelf op de terugweg in het vliegtuig). Dit gebeurt altijd tijdens de voorjaarsvakantie. Voor onze stedentrip naar Hong Kong heb ik alles in de strijd gegooid voor een goede gezondheid: meer groenten en fruit, voldoende slaap, extra sporten, homeopathische drankjes die de weerstand verhogen, noem maar op. Maar helaas!

Nee! Niet Weer Ziek..

Flo kreeg plotseling hoge koorts op zaterdagavond, van niets naar 39,7 graden, en Lotte volgde dezelfde nacht. Beiden hadden ze typische griepsymptomen; hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, enzovoort. Gelukkig begonnen ze vanaf dinsdag allebei weer op te knappen en gingen ze woensdagochtend weer naar school. Maar helaas, wat gebeurt er als je drie dagen lang bent gehoest door je zieke kinderen? Precies, dan word je zelf ook ziek. Vanaf dinsdag lagen Kev en ik allebei met dezelfde griepsymptomen in bed. We hadden hoge koorts, ernstige hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, en het gevoel van “Ik ga nu slapen, maak me over een week wakker en dan ben ik vast weer de oude”. Maar dat kon niet, want we gingen naar Hong Kong! We hebben de hele familie laten checken door de dokter om zeker te weten of we fit genoeg waren om te vliegen, en dat waren we. Dus daar gingen we!

De reis naar Schiphol

De dag begint vroeg, om 07:00 uur, met een enthousiaste “Hong Kong!!” van Floris. Ondanks mijn koorts en buikgriep, pakken we de laatste spullen in en stappen we om 09:00 uur in de taxi naar Schiphol. De kinderen zijn al opgewonden over onze stedentrip naar Hong Kong vanaf het moment dat we in de taxi stappen.

Inchecken op Schiphol

We komen drie uur van tevoren aan op Schiphol, wat ons voldoende tijd geeft. Onze eerste stop is de “Seal & Go”, waar ik een nieuw slotje koop voor een van de koffers. Het inchecken gaat vlot en de vriendelijke medewerker aan de balie regelt dat we met zijn vieren op een rij kunnen zitten.

Ontspannen voor de vlucht

Hoewel het inchecken snel ging, duurt de security wat langer. Het is de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie, dus het is druk. Gelukkig zijn de kinderen geduldig en komen we na 45 minuten door de douane. We gaan naar de speelplek bij Holland Boulevard, waar de kinderen zich vermaken terwijl wij even ontspannen met een drankje.

Daarna lopen we naar onze gate, G4. Ik maak nog een korte stop bij de taxfree winkel voor mijn favoriete parfum. Bij de gate mogen reizigers met kleine kinderen eerst aan boord, wat ik altijd prettig vind. We worden vriendelijk begroet door de steward van Cathay Pacific en nemen onze plaatsen in: Floris bij het raam, Lotte in het midden, ik aan het gangpad en Kev aan de andere kant van het gangpad.

Klaar voor vertrek: Onze stedentrip naar Hong Kong

Flo en Lotte zijn “Wie is het?” aan het spelen terwijl we naar de startbaan taxiën. Het is geweldig dat dit vliegtuig een camera aan de onderkant heeft, waardoor we letterlijk mee kunnen kijken. Tijdens het opstijgen kunnen de kinderen geen genoeg krijgen van deze coole functie! Wanneer het “stoelriemen vast” lampje uitgaat, is het eerste wat Lotte vraagt: “Mam, zijn we er al?”. Nee, we hebben nog maar 12,5 uur te gaan, Lotte! Maar we zitten comfortabel, onze stedentrip naar Hong Kong kan nu echt beginnen!

Genieten van het eten aan boord

Al snel wordt er een snack geserveerd, pinda’s, wat Lotte erg kan waarderen. Het avondeten blijft een uitdaging voor onze slechtste eters. Ze krijgen een heerlijke gevulde pasta, koude pastasalade en een Mars. Je kunt wel raden wat als eerste op is. Wanneer het dessert wordt gebracht, een vanille-ijsje, slaapt Lotte net. Flo niet, zijn dag kan nu sowieso niet meer stuk. Ook mijn eten is verrassend smakelijk, ik heb een vegan black bean massala.

Het is heerlijk dat Lotte al vrij snel een dutje doet. Ik ben altijd jaloers als ik zie hoe comfortabel zij in de stoel kan liggen, een mooi voordeel van vliegen als je nog zo klein bent. Toch is ze na 2 uur weer wakker, dus tijd voor entertainment! Ik heb hun rugzakjes goed gevuld met spelletjes, potloden, kleurboeken, stickers, een iPad, koptelefoon, rijstwafels, appels, komkommer, soepstengels, crackers en een pakje Oreo koekjes. Maar het entertainmentsysteem van Cathay blijkt top te zijn! Het aanbod voor de kinderen is groot en al snel zit Flo Ice Age te kijken en Lotte natuurlijk Frozen.

Bedtijd en landing

Om 19:00 uur Nederlandse tijd is het bedtijd en wonder boven wonder vallen de kinderen direct in slaap!! Ze worden pas wakker tijdens de landing. De camera onder het vliegtuig geeft een spectaculair beeld van de landing!

We zijn aangekomen in Hong Kong!

Na een vlucht van 10:45 uur, wat minder dan verwacht, landen we op Hong Kong Airport! De kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen, wat een opluchting! We zijn echter allemaal behoorlijk uitgeput door het gebrek aan slaap en de lange vlucht.

Op Hong Kong Airport verloopt alles vlot. We mogen bij de douane zelfs gebruik maken van een speciale rij omdat we met kleine kinderen reizen. Eenmaal buiten staan we voor een lastige keuze: nemen we een rode, blauwe of groene taxi?! Elke kleur taxi heeft een andere bestemming. Wij moeten naar Hong Kong Island en hebben daarom een rode taxi nodig. De blauwe taxi’s gaan naar Lantau Island en de groene naar de New Territories.

En daar zitten we dan in de taxi, onze stedentrip naar Hong Kong is nu ECHT begonnen!

Interessante artikelen voor jou

Als je dit artikel “Ready for take off: stedentrip naar Hong Kong!” leuk vond, dan vind je deze artikelen ook interessant:

Dit artikel “Ready for take off: stedentrip naar Hong Kong!”, is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie