Kies je taal:

Ready for take-off: Stedentrip naar Hong Kong!

O M G…. degene die Kids Love Travel al wat langer volgen weten dat wij geen goed track record hebben als het gaat om de voorjaarsvakantie en de gezondheid van ons hele gezin. Zo hebben we al een keer in Thailand gezeten met een zieke Flo (longontsteking), in Winterberg met een zieke Lotte (griep) en afgelopen jaar in Kaapverdië met 2 zieke kids (luchtweginfectie) en een zieke mijzelf op de weg terug in het vliegtuig. Altijd gebeurd dit in de voorjaarsvakantie. Voor onze stedentrip naar Hong Kong heb ik dan ook alles in de strijd gegooid voor een goede gezondheid: nog meer groenten en fruit eten, allemaal lekker op tijd slapen, extra sporten, allerlei homeopatische drankjes die de weerstand verhogen, you name it… Maar helaas!

 

Nee! Niet weer ziek..

Flo kreeg opeens zaterdagavond hoge koorts, zo in een keer van niets naar 39,7 graden, Lotte volgde dezelfde nacht. Allebei echte griepklachten; hoge koorts, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn.. the works! Gelukkig knappen ze vanaf dinsdag allebei weer wat op en gaan ze woensdagochtend weer naar school. Wat een opluchting zou je denken. Maar, helaas, want wat gebeurd er als je 3 dagen in je gezicht gehoest bent door je zieke schatjes? Juist dan word je zelf ook ziek. Vanaf dinsdag liggen Kev en ik allebei met dezelfde griepklachten in bed, wat een ellende. Super hoge koorts, mega hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, een gevoel van “Weet je wat? Ik ga nu slapen, maak mij over een week weer wakker en dan ben ik vast weer de oude”. Maar dat kon dus niet, want we gaan naar Hong Kong! We hebben de hele familie even laten checken door de dokter om zeker te weten of we fit genoeg “to fly” zijn en dat zijn we. Dus daar gaan we!

 

Op weg naar Schiphol

Wanneer ‘s ochtend om 07:00 uur de wekker gaat, hoor ik eerst een hele harde “bonk”, Floris die uit zijn hoogslaper op de grond springt, gevolgd door een luid “ Hong Kong!!”. Flo heeft er in ieder geval zin in! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog wat zin moet maken. Niet om in Hong Kong te zijn, maar wel om er te komen. Ik heb nog steeds koorts en vannacht heb ik er een buikgriepje bij gekregen, het kan niet op deze week!
We pakken de laatste spullen in en om 09:00 uur staat de taxi naar Schiphol klaar. Heerlijk om te zien dat onze stedentrip naar Hong kong voor de kinderen al begint als we in de taxi stappen! Helemaal trots nemen ze plaats op de achterbank; gordels om en op naar Schiphol!

 

Inchecken enzo

Drie uur van te voren komen we aan op Schiphol, heerlijk, zo hebben we alle tijd. Eerste stop is de “Seal & Go”, niet omdat we de koffers willen laten sealen, maar omdat ik het slotje van een van de koffers vergeten ben. Ik koop snel een nieuwe, want het voelt toch niet fijn om de koffer zonder slot op reis te sturen. Het inchecken gaat lekker snel en de vriendelijke mevrouw achter de balie wisselt ook nog onze stoelen, zodat we met zijn vieren op een rij zitten.

 

Chillen met die billen 

Zo snel als het inchecken ging, zo langzaam gaat de security. Het is de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie, dus ik gok dat deze gezellige drukte te maken heeft met het feit dat er meer mensen op vakantie gaan rond deze periode. Gelukkig zijn de kids heel chill, gaan de armpjes zelfs netjes omhoog in de bodyscan en staan we met 45 minuutjes achter de douane. En dan? Dat is vaste prik; op naar Nemo! Bij Holland Boulevard is een speelplek voor kids, met klim- en schommelingen en een mini Nemo. De kids zijn grote fan! Wij nemen even een drankje en zakken in een relaxte stoel terwijl Flo en Lotte spelen.
Daarna lopen we richting de gate; G4 om precies te zijn. Ik maak nog even een pitstopje bij de taxfree winkel voor mijn favo parfum. Bij de gate mogen reizigers met kleine kids eerst. Ik vind dat altijd heel prettig omdat ik veel uit te stallen heb in het vliegtuig en zo heb ik daar alle tijd voor.
We groeten de vriendelijke steward van Cathay Pacific als we aan boord komen en lopen door naar onze stoelen, Flo aan het raam, Lotte op de middenstoel, ik aan het gangpad en Kev, de lucky bastard, aan de andere kant van het gangpad.

 

Ready for take-off

Flo en Lotte zijn “ Wie is het?” aan het spelen wanneer we naar de baan taxiën. Hoe cool dat dit vliegtuig een camera onder zijn buik heeft hangen waardoor je letterlijk mee kan kijken. Tijdens het opstijgen kunnen de kids geen genoeg krijgen van deze coole feature! Wanneer het “stoelriemen vast” lampje uitgaat, is het eerste wat Lotte vraagt; “mam zijn we er?! Uhm nee, nog maar 12,5 uur Lotte!”. Maar hé, we zitten goed, onze stedentrip naar Hong Kong kan nu echt beginnen!

 

Lekker eten!

Als snel wordt er een snacky geserveerd, pinda’s, wat Lotte zeer kan waarderen. Het avondeten blijft bij onze slechtste eters ever, een uitdaging. Ze krijgen een heerlijke gevulde pasta, koude pasta salade en een mars. 3x Raden wat als eerste op is ;).  Wanneer het toetje gebracht wordt, een vanille schepijsje, ligt Lotte net te slapen. Flo niet, zijn dag kan nu sowieso niet meer stuk. Ook mijn eten is zo waar heel smakelijk, ik heb een vegan black bean massala.
Heerlijk dat Lotte al vrij snel een lekker dutje doet. Ik ben altijd jaloers als ik zie hoe lekker languit zij in de stoel kan liggen, mooi voordeel van vliegen als je nog zo klein bent. Toch is ze na 2 uur weer wakker, dus tijd voor entertainment! Ik heb allebei hun rugzakjes goed gevuld; spelletjes, potloden, kleurboek, stickers, iPad, koptelefoon, rijstwafels, appels, komkommer, soepstengels, crackers en een pakje oreo koekjes. Maar het entertainment systeem van Cathay blijkt top te zijn! Het aanbod voor de kids is groot en al snel zit Flo Ice Age te kijken en Lotte uiteraard Frozen.
Om 19:00 uur Nederlandse tijd is het bedtijd en wonderwel slapen de kids allebei direct!! Ze worden pas wakker tijdens de landing. De camera onder het vliegtuig geeft een onwijs spectaculair beeld van de landing!

 

We zijn er!

En dan na 10:45 uur vliegen, toch wat minder dan verwacht, landen we op Hong Kong Airport! De kids hebben zich voorbeeldig gedragen, heel fijn! Wel zijn we allemaal super brak, van het korte aantal uurtjes slaap en de lange vlucht.
Op Hong Kong Airport gaat alles super snel, we mogen bij de douane zelfs gebruik maken van een andere rij omdat we met kleine kinderen reizen. Eenmaal buiten moeten we nog even een lastige keuze maken: nemen we een rode, blauwe of groene taxi?! Blijkbaar is van elke kleur de bestemming anders. Wij moeten naar Hong Kong Island en hebben daardoor een rode taxi nodig. De blauwe taxi’s gaan naar Lantau Island en de groene naar de New Territories.
Zo daar zitten we in de taxi, nu is onze stedentrip naar Hong Kong ECHT begonnen!

 

Vind je dit artikel “Ready for take off: stedentrip naar Hong Kong!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

5 Tips voor een relaxte vlucht met kleine kids

Reizen met kleine kinderen? Dit zijn 10 onmisbare items voor in je bagage

 

Kids Love Travel: stedentrip naar Hong Kong Kids Love Travel: stedentrip naar Hong Kong Kids Love Travel: stedentrip naar Hong Kong

Dit artikel “Ready for take off: stedentrip naar Hong Kong!”, is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights