Zoek
Sluit dit zoekvak.

Passie voor Reizen: Een Interview met een Reisblogger

Voordat ik kinderen kreeg, was reizen mijn grootste passie en mooiste hobby. Toen ik zwanger was, hoorde ik vaak: “Nou, dat reizen zal wel lastig worden straks als de kleine er is”. Na de bevalling hebben we direct een roadtrip naar de USA geboekt. Veel mensen vonden dit gewaagd, maar de reis was fantastisch! Nu, enkele reizen met kinderen verder, dacht ik “hoe leuk is het als je, als ouder met reiskriebels, kan lezen over ouders die veel met de kids reizen, die hun ervaringen delen en tips&tricks geven?”. En toen was mijn blog geboren.

Eerste Verre Reis: De USA

Mijn eerste verre reis was naar de USA. Mijn toenmalige vriendje zat daar een jaar voor zijn pilotenopleiding en ik ging hem toen als 18-jarige opzoeken. Ik heb toen 6 weken doorgebracht in Arizona met een korte uitstap naar Vegas.

Beste Vakantieherinneringen: Australië

Mijn beste vakantieherinneringen zijn aan Australië. Het was niet zozeer een vakantie, maar meer een “reis”. Mijn vriend en ik hebben een jaar in Australië gewoond en gewerkt. We hebben Australië van boven naar onder doorkruist en zijn allebei verliefd geworden op dit prachtige land met zijn relaxte bewoners, machtige mooie natuur, heerlijke steden en laid back way of life.

Meest Fascinerende Vakantie Ervaring: Nepal

Wat mij altijd is bijgebleven was de eerste dag van een studiereis met school naar Nepal. Zodra we het hotel uitliepen werden we geconfronteerd met een geit die geofferd werd. Daarna liepen we door naar de heilige rivier en zagen daar rituele lijkverbrandingen… De geur van BBQ in je neus, wetende dat het mensenvlees is. Toen een been van een overledene niet helemaal goed vlam vatte en het tegen de buigrichting bij de knie werd afgebroken en boven op de vuurstapel gelegd, was het tijd voor mij om door te lopen.

Aanbevolen Steden voor Wereldreizigers

Het is lastig om slechts één stad aan te bevelen. Daarom hieronder een top 3 van steden die ik absoluut aanraad:

 • Sydney
 • Bangkok
 • New York

Nummer 1 Bestemming op de Bucketlist: Australië

Op eenzame hoogte staat toch echt Australië. Maar dan met zijn vieren in plaats van met zijn tweeën. Ik zou heel graag in enkele maanden met de kinderen en mijn vriend Australië doorkruisen in een camper.

Reizen met kinderen: Een combinatie van hart en hoofd

Hoe kies je je volgende bestemming(en) uit? Dat is een combinatie van hart en hoofd. Wat willen we heel graag en wat is gezien de periode, reistijd etc haalbaar?

De uitdagingen van culinaire avonturen op reis

Wat is het smerigste dat je ooit hebt gegeten tijdens je reizen? Hmmmmm dat is een lastige vraag… Ik ben geen spannende eter. Het smerigste zal een bedorven tonijn sushi zijn in Adelaide.

De impact van reizen met kinderen

Heeft het reizen met kinderen je verandert tijdens de reizen? Ja absoluut in meerdere opzichten. Kinderen zien zaken anders en zien meer. Dit zorgt ervoor dat jij ook anders naar zaken kijkt. Zaken die je daarvoor misschien niet eens zag. Daarnaast heb je door het reizen met kids veel meer contact met locals, wat vaak leidt tot hele leuke, open gesprekken. Ook plannen we nu meer dan we deden. Voor de kids deden we alles met de rugzak en werd er niets vooruit geboekt. Nu we met 2 kleine kids reizen boeken we meer vooraf, zodat we zeker weten dat we een lekker bedje hebben voor de nacht.

Kindvriendelijke bestemmingen: Waar kun je heen?

Welke bestemmingen kun je zonder problemen met je kinderen bezoeken? De vraag is wat mij betreft, welke niet? Naar mijn idee kun je absoluut alle bestemmingen bezoeken met kids. Onze no go; reizen naar een land waar medicatie voor nodig is, bv malaria pillen, die de kids nog niet mogen hebben in verband met hun leeftijd. Buiten dat, kunnen de kids overal mee naar toe!

De hoogte- en dieptepunten van reizen met kinderen

Wat zijn de mooiste momenten om met kinderen te reizen en wat de minder mooie momenten? De mooiste momenten overschaduwen de minder mooie absoluut! Wij hebben met de kids onlangs een reis gemaakt naar Thailand. Het is fantastisch om te zien hoe snel zij zich aanpassen en hoe snel de oudste (toen 2 jr) na een dag alle Thai in het Thais begroette. De minder mooie momenten zijn kids die, net als jij, even moeten wennen aan het tijdverschil en een flinke jetlag hebben ;).

Danny van Reizen & Reistips,  dank voor je nominatie! Bij deze nomineer ik Emy van EmyLife, http://www.emylife.nl/, Eems hieronder mijn vragen aan jou;

Vragen voor Emy:

 1. Wat is je favoriete bestemming?
 2. Wat is het mooiste reisherinnering?
 3. Waar zou jij naar toe gaan als je € 10.000 zou winnen?
 4. Waar zou je heel graag naar toe willen met je vriendinnen?
 5. Wat is het engste dat je mee gemaakt hebt op reis?
 6. Hoe plan jij je reizen?
 7. Welke reizen staat er in 2016 op de agenda?
 8. Welk gevoel krijg jij van reizen?
 9. Wat is de meest interessante persoon die je ontmoet hebt op reis?
 10. Wat is je beste smart travel tip?
 11. Welke 5 bestemmingen zou jij ons aanraden?

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie