Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thailand met Kids, Deel II: De Reis Begint!

Ja! Het is eindelijk zover. Alles is ingepakt: twee grote koffers, één voor de kinderen en één voor ons. Als handbagage hebben we het onmisbare Deryan tentje voor Lotte, een buggy waarvan de rugleuning helemaal plat kan zodat Lotte erin kan slapen, een luiertas inclusief eten/drinken/luiers en reservekleding voor onderweg, een rugzak met wat spullen voor ons, een draagzak en een rugzakje voor Floris met daarin wat kleine ingepakte cadeautjes om hem de komende uren op weg naar Bangkok bezig te houden.

Onderweg naar Schiphol

Oma brengt ons naar Schiphol. We vullen de auto tot de nok met bagage, ik wurm mezelf op de achterbank tussen twee kinderstoelen en we zijn onderweg! Eenmaal aangekomen op Schiphol hoeven we alleen nog onze bagage af te geven en boarding passen op te halen, want we hebben thuis al ingecheckt. Lotte haar babybasket is ook eerder gereserveerd dus we hebben een top plek met zijn drieën naast elkaar en Lotte lekker in een wiegje voor ons.

De Vlucht naar Thailand

We hebben een avondvlucht geboekt die om 17:30 vertrekt in de hoop dat de kinderen allebei lekker gaan slapen. En zo blijkt het ook te gaan: top! Ik heb zowaar nog even wat in mijn boek kunnen lezen. De kinderen gaan na hun avondeten, Floris krijgt een kindermaaltijd met frietjes en Lotte een fles, heerlijk slapen en worden zeven uur later, een uur voor de landing, pas weer wakker; hell yeah! Na de landing kunnen we snel door de douane, ouderen en ouders met jonge kinderen worden uit de rij gehaald en mogen door een fast lane, welkom in Thailand!

Aankomst in Thailand

Op weg naar Schiphol vonden we het heel belangrijk dat de kinderen in hun autostoeltjes zaten, vandaar de keuze voor oma en niet een taxi. Eenmaal aangekomen in Thailand blijken ze niet aan autostoelen te doen. We stappen dan ook in een taxi met Floris tussen ons in op de achterbank in een heupgordel en Lotte tegen mij aan in de draagzak. De taxichauffeur rijdt, zoals gewoonlijk, weer als een idioot en na 45 minuten komen we aan in ons hotel. Het is pas tegen 12u dus we hebben nog een hele, zonnige dag voor ons, nu is het echt vakantie: whoehoeeeee!

Genieten van Thailand met Kinderen

Thailand is een prachtige bestemming om met kinderen te ontdekken. Van de bruisende steden tot de rustige stranden, er is voor elk wat wils. Maar hoe zorg je ervoor dat de reis soepel verloopt? Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen.

Tips & Tricks voor Reizen naar Thailand met Kinderen

Goede voorbereiding kan een groot verschil maken als je met kinderen reist. Hier zijn enkele tips om je reis naar Thailand zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Vraag bij boeking een kindermaaltijd aan tijdens de vlucht. Dit zorgt ervoor dat je kinderen een maaltijd krijgen die ze lekker vinden en die aangepast is aan hun leeftijd.
  • Schaf een inklapbare buggy aan met rugleuning die helemaal plat kan, zodat de kleine erin kan slapen. Een goede optie is de Koelstra Simba buggy.
  • Als mogelijk, boek een nachtvlucht zodat de kinderen tijdens de vlucht kunnen slapen. Dit kan helpen om jetlag te verminderen en zorgt ervoor dat ze uitgerust aankomen.
  • Zorg dat je de draagzak in je handbagage stopt voor gebruik tijdens de vlucht en vervoer als je aangekomen bent. Een goede optie is de Ergo baby carrier.

Met deze tips ben je goed voorbereid op je reis naar Thailand met kinderen. Geniet van de prachtige cultuur, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. Veel reisplezier!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie