Kies je taal:

Dag 7 & 8: Genieten in Disneyland Hong Kong en weer richting Amsterdam

Ja ja we zijn alweer aangekomen bij dag 7 van onze stedentrip in Hong Kong met de kinderen. En wat staat er vandaag (en morgen) op het programma? Juist, Disneyland Hong Kong! Natuurlijk niet te missen wanneer je met kinderen Hong Kong bezoekt. 

Dag 7

Wanneer de wekker gaat is het eerste wat ik denk “shit!” vandaag moeten we onze veel te mooie en te relaxte suite in Hyatt Sha Tin weer gaan verlaten, jammer hoor! Wat is dit een heerlijk hotel en wat hebben wij hier een top kamer! Maar eerst gaan we nog even heerlijk genieten van het zeder uitgebreide ontbijt. De kinderen kiezen weer voor hun vertrouwde boterham met pindakaas en ik onderhandel er een bakje tomaten en komkommers bij, want de afgelopen dagen is groente niet echt ten overvloede geconsumeerd. Kev besteld een cappucino en laadt zijn bord helemaal vol met crossiants, cake, een gebakken ei, fruit, stokbrood, kaasjes en ik zie zelfs een mini donut. Ik houd het bij 2 spiegeleitjes, wat stokbrood, groenten en fruit.

Disney Explorer’s Lodge

Na het ontbijt pakken we de laatste spullen in en nemen we een taxi naar ons laatste hotel van deze mooie citytrip: Disney Explorer’s Lodge.

Dit hotel is een van de 3 Disney hotels en vrij recent geopend. Het blijkt een mooi hotel met een “explorer thema” (what’s in the name). Ik word heel vrolijk van Disney en dus ook Disney hotels, al die super duper blijheid is aan mij wel besteed en aan Floris en Lotte al helemaal. We mogen direct naar de kamer en ik ben blij verrast! Het is een flinke kamer met 2 grote bedden en allemaal leuke Disney gadgets; een Mickey en Minnie boven het bed, douche flesjes met Mickey oren, een tinnen Mickey bakje met grote en kleine tandenborstels (uiteraard voorzien van een Mickey) en natuurlijk heel veel Disney TV zenders.

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong

Disneyland Hong Kong

Vanuit het hotel nemen we de shuttle bus naar het park, waar we na 5 minuten rijden al zijn. Wanneer we het park inlopen is de heerlijke, blije Disneyvibe meteen aanwezig. Mainstreet is nog mooi versierd voor de jaarwisseling (Chinees nieuwjaar) en de happy happy muziek schalt uit de luidsprekers. Opeens hoor ik Flo “Uhm pap wat is er met het kasteel gebeurd?!”. Ik denk huh? Het kasteel blijkt in onderhoud en is gedeelte lijk afgezet met doeken. Wanneer Kev dat uitlegt aan Flo zegt Flo “Ja maar pap dat bedoel ik niet, kijk dan hoe klein het is?!”en ja inderdaad, hij heeft gelijk. In vergelijking met Parijs of Orlando is het kasteel super klein. Alles lijkt eigenlijk wat kleiner in Disneyland Hong Kong, maar het lijkt ook allemaal nog net wat netter en mooier afgewerkt.

De eerste stop is uiteraard “It’s a small world”, grote favoriet van zowel Lotte als Floris. De wachttijd is ook mag 5 minuten dus we hebben geluk!! Daarna volgen nog een heeeeeeleboel andere attracties tot we ’s avonds om 19:00 allemaal moe zijn en uitkijken naar ons bedje.

Maar eerst eten we nog in het hotel Explorer Lodge heeft 3 restaurants. We kiezen voor de “cafetaria” versie. Je besteld en kan daarna je eten op halen met een pieper. Het eten blijkt top! En we hoeven niet lang te wachten dus we liggen allemaal lekker op tijd op een oor, want morgen staat er nog een hele dag Disneyland Hong Kong gepland en vliegen we ook nog eens ’s nacht weer terug naar Nederland.. Oh no!!

Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong

Fastpasses

Bij het inchecken hebben we een papieren fastpass gekregen die we bij een attractie (je kan kiezen uit 5 attracties die op de fastpass zelf aangegeven te zijn) kunnen gebruiken, zodat we niet in de rij hoeven te staan. Heel handig! Daarnaast hebben een aantal attracties in het park, waaronder “The many adventures of Winnie the Pooh” een fastpass machine staan. Hier scan je, je eigen kaarten en krijg je automatisch fastpassen toegekend voor een specifiek tijdvak, super handig!!

Dag 8

De wekker gaat om 08:00 uur, nog een dag in Disneyland Hong Kong! Voor we gaan ontbijten pakken we eerste de koffers al in, want vanavond vliegen we weer terug naar Amsterdam. Disney Explorers Lodge heeft 3 opties voor het ontbijt; een buffet restaurant (ontbijten met je Disney vrienden), een a la carte restaurant en een cafetaria.

Ontbijten bij Chart Room cafe 

We kiezen voor de laatste optie. Ik ontbijt churros met fruit (zo slecht en zo lekker), Kev een bladerdeeggebakje met ei, Floris houdt het bij een croissant en Lotte een Mickey wafels met fruit, top!! Het ontbijt smaakt meer dan prima en de prijzen vallen (voor Disney begrippen) erg mee.

 

Weer een dag in Disneyland Hong Kong

Na het ontbijt stallen we onze koffers in de luggage room en gaan we weer met de shuttle richting het park. De eerste stop is een van de winkels in Main Street. De kinderen mogen allebei een souvenir uitzoeken. Floris kiest voor een hoge Mickey hoed met lichtjes en Lotte wordt helemaal verliefd op een “echte” Assepoester jurk. We hebben gisteren al vrij veel attracties gedaan! De eerste attractie van vandaag is de Jungle River Cruise, een aanrader! Met de boot vaar je door de jungle en kom je allerlei dieren tegen, erg mooi gemaakt! We gaan ook nog in Dombo, Fairy Tales Forest, nog een keer in Its a small world etc etc.
Aan het einde dan onze 2de dag in Disneyland Hong Kong liggen de kids eraf. Lotte valt in slaap in de buggy en Floris is te moe om te lopen. We besluiten rond 18:30 terug te gaan naar het hotel om daar nog even wat te eten en ons om te kleden voor onze vlucht naar huis.
Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong

 

Daaaaaaag Disneyland, daaaag Hong Kong

Nadat we gegeten hebben, halen we onze koffers op. We krijgen een kamer toegewezen om ons even om te kleden en op te frissen. In 20 minuutjes brengt de taxi ons naar de luchthaven. De check-in van Cathay Pacific verloopt heel snel en gelukkig de safety check en douane ook. Het is ondertussen tegen 23:00 uur s avonds, onze vlucht vertrek om 00:30 uur. De kinderen zijn zowaar allebei nog wakker en blij, dus we besluiten nog even snel een snacky te eten voor we naar het vliegtuig gaan.

 

Ready for take-off

Eenmaal aan boord krijgen de kids allebei een Olaf rugzakje (van Frozen) met daarin een kleurboekje, potloden en een paspoorthouder. Super leuk!! Nog voor we opstijgen liggen ze allebei al te slapen! De aangegeven vluchttijden is 12:50 uur, dus ik hoop dat ze een goede nacht maken. Floris slaapt 8 uur achter elkaar en is dan weer wakker. Lotte wel 10:00 uur. Ik vind met kleine kids nachtvluchten het fijnste wat er is! Onze kids hebben vanaf jongs af aan super goed geslapen in het vliegtuig wanneer wij s’avonds of s’nachts vliegen.
Het is een bumpy ride, veel turbulentie, maar gelukkig slapen de kinderen er helemaal doorheen. Ze genieten van hun speciale kinderontbijtje en houden de camera onder het vliegtuig weer goed in de gaten, al is het beeld helemaal zwart want we vliegen natuurlijk s’ nachts. Het kinderontbijt bestaat uit een pannenkoek met appelcompote en stroop, yoghurt, cake, sapje en een hele mooi gekruld vis rietje. Dit ontbijt krijgt zelfs de goedkeuring van onze  “slechtste eters ever” .
Er is een super aardige steward aan boord die, wanneer hij kan met de kids speelt en zo overlaad met kadootje. De kids zijn helemaal in de 7de hemel. Leuk om te zien hoe 1 persoon een vlucht, zeker met kinderen, zo ten positieve kan beïnvloeden.
Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong Kids Love Travel: Disneyland Hong Kong

 

Hello Amsterdam!

Tegen 06:00 lokale tijd landen we weer op Amsterdam Schiphol. De kids hebben het weer super goed gedaan, lekker geslapen en TV gekeken, geen onvertogen woord! Heerlijk deze nachtvlucht!

Nou onze city trip naar Hong Kong met de kinderen zit er weer op. Jammer hoor!! Het was een fantastische week! Wat is Hong Kong een diverse, kindvriendelijke stad. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en te zien, het barst van de speeltuintjes en de keuken is heerlijk!
Ik vind Hong Kong echt een top bestemming zowel voor een city trip 2.0 als een lange overstap waarbij je Hong Kong in een aantal dagen kan verkennen voordat je verder vliegt naar je volgende bestemming!

Vind je dit artikel “Dag 7 & 8: Genieten in Disneyland Hong Kong en weer richting Amsterdam “  leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Stedentrip in Hong Kong, dag 5-6: souvenirs shoppen, lekker zwemmen en genieten van onze suite

Stedentrip in Hong Kong met kinderen: dag 3 en 4, The Peak, Tian Tan Boeddha, een ziekenhuis bezoekje en heel veel meer..

 

Dit artikel “Dag 7 & 8: Genieten in Disneyland Hong Kong en weer richting Amsterdam” is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en Disneyland Hong Kong.

 

 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights