Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij dag 7 van onze stedentrip in Hong Kong met de kinderen. Vandaag en morgen staan in het teken van Disneyland Hong Kong, een must-visit voor gezinnen die Hong Kong bezoeken.

Stedentrip Dag 7: Afscheid van Hyatt Sha Tin en Aankomst bij Disney Explorer’s Lodge

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt in ons hotel, Hyatt Sha Tin, voordat we onze reis vervolgen naar ons volgende verblijf, de Disney Explorer’s Lodge. Dit hotel, een van de drie Disney-hotels in Hong Kong, is recent geopend en heeft een opvallend ‘explorer-thema’.

Ontdekking van Disneyland Hong Kong

Vanuit het hotel nemen we de shuttlebus naar Disneyland Hong Kong. Ondanks dat het kasteel in onderhoud is, is de magische Disney-sfeer meteen voelbaar. We beginnen onze dag met de favoriete attractie van de kinderen, “It’s a small world”, en genieten van vele andere attracties tot we ’s avonds moe maar voldaan terugkeren naar ons hotel.

Avondmaal in Disney Explorer’s Lodge

Voor het avondeten kiezen we voor de ‘cafetaria’-optie in ons hotel, waar het eten verrassend goed is. Na een heerlijke maaltijd gaan we vroeg naar bed, want morgen staat er nog een volle dag Disneyland Hong Kong op het programma.

Fastpasses in Disneyland Hong Kong

Bij het inchecken in ons hotel hebben we een papieren fastpass gekregen. Deze fastpass kan bij geselecteerde attracties worden gebruikt om de wachtrijen te vermijden. Daarnaast hebben sommige attracties in het park, zoals “The many adventures of Winnie the Pooh”, een fastpass-machine waar je je kaarten kunt scannen om automatisch fastpassen te krijgen voor een specifiek tijdvak.

Stedentrip Dag 8: Laatste Dag in Disneyland Hong Kong

Op onze laatste dag in Disneyland Hong Kong genieten we van een heerlijk ontbijt in ons hotel voordat we onze koffers inpakken voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Disney Explorers Lodge biedt drie ontbijtopties: een buffetrestaurant (waar je kunt ontbijten met Disney-personages), een à la carte restaurant en een cafetaria.

Genieten van Ontbijt bij Chart Room Cafe

We kiezen voor de laatste optie. Ik ontbijt churros met fruit (zo slecht en zo lekker), Kev een bladerdeeggebakje met ei, Floris houdt het bij een croissant en Lotte een Mickey wafels met fruit, top!! Het ontbijt smaakt meer dan prima en de prijzen vallen (voor Disney begrippen) erg mee.

Weer een Dag in Disneyland Hong Kong

Na het ontbijt stallen we onze koffers in de luggage room en gaan we weer met de shuttle richting het park. De eerste stop is een van de winkels in Main Street. De kinderen mogen allebei een souvenir uitzoeken. Floris kiest voor een hoge Mickey hoed met lichtjes en Lotte wordt helemaal verliefd op een “echte” Assepoester jurk. We hebben gisteren al vrij veel attracties gedaan! De eerste attractie van vandaag is de Jungle River Cruise, een aanrader! Met de boot vaar je door de jungle en kom je allerlei dieren tegen, erg mooi gemaakt! We gaan ook nog in Dombo, Fairy Tales Forest, nog een keer in Its a small world etc etc.

Aan het einde dan onze 2de dag in Disneyland Hong Kong liggen de kids eraf. Lotte valt in slaap in de buggy en Floris is te moe om te lopen. We besluiten rond 18:30 terug te gaan naar het hotel om daar nog even wat te eten en ons om te kleden voor onze vlucht naar huis.

Daaaaaaag Disneyland, daaaag Hong Kong

Nadat we gegeten hebben, halen we onze koffers op. We krijgen een kamer toegewezen om ons even om te kleden en op te frissen. In 20 minuutjes brengt de taxi ons naar de luchthaven. De check-in van Cathay Pacific verloopt heel snel en gelukkig de safety check en douane ook. Het is ondertussen tegen 23:00 uur s avonds, onze vlucht vertrek om 00:30 uur. De kinderen zijn zowaar allebei nog wakker en blij, dus we besluiten nog even snel een snacky te eten voor we naar het vliegtuig gaan.

Ready for Take-Off

Eenmaal aan boord krijgen de kids allebei een Olaf rugzakje (van Frozen) met daarin een kleurboekje, potloden en een paspoorthouder. Super leuk!! Nog voor we opstijgen liggen ze allebei al te slapen! De aangegeven vluchttijden is 12:50 uur, dus ik hoop dat ze een goede nacht maken. Floris slaapt 8 uur achter elkaar en is dan weer wakker. Lotte wel 10:00 uur. Ik vind met kleine kids nachtvluchten het fijnste wat er is! Onze kids hebben vanaf jongs af aan super goed geslapen in het vliegtuig wanneer wij s’avonds of s’nachts vliegen.

Hello Amsterdam!

Tegen 06:00 lokale tijd landen we weer op Amsterdam Schiphol. De kids hebben het weer super goed gedaan, lekker geslapen en TV gekeken, geen onvertogen woord! Heerlijk deze nachtvlucht!

Nou onze city trip naar Hong Kong met de kinderen zit er weer op. Jammer hoor!! Het was een fantastische week! Wat is Hong Kong een diverse, kindvriendelijke stad. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en te zien, het barst van de speeltuintjes en de keuken is heerlijk!

Ik vind Hong Kong echt een top bestemming zowel voor een city trip 2.0 als een lange overstap waarbij je Hong Kong in een aantal dagen kan verkennen voordat je verder vliegt naar je volgende bestemming!

Gerelateerde Artikelen

Dit artikel “Dag 7 & 8: Genieten in Disneyland Hong Kong en weer richting Amsterdam” is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en Disneyland Hong Kong.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie