Kies je taal:

Campervakantie in Florida: Sanibel Island is da bomb!

Als je een campervakantie in Florida in de planning hebt staan dan hoort Sanibel Island absoluut op je “must see” lijst. Of je nu reist met kinderen of niet, Sanibel is fantastisch! 

 I love Sanibel Island!

Sanibel blijkt geweldig! De onafgebroken regen maakt plaats voor zonneschijn waardoor we optimaal van dit paradijsje kunnen genieten. De eerste dag gaan we meteen op zoek naar schelpen.’s Ochtend op Tarpon Bay Beach en ’s middags op Bouman’s Beach. Beide stranden liggen bezaaid met de mooiste schelpen. In de middag is het weer zo mooi dat we op het strand blijven en genieten van de zon. De kids spelen heerlijk in de branding en Kev stroopt met een netje in zijn hand en de kids naast hem de branding af op zoek naar de mooiste schelpen, met succes!

Ook brengen we een bezoekje aan J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge. Onze tocht start met een bezoekje aan het bezoekerscentrum. Het blijkt onwijs leuk te zijn voor kids, met allerlei interactieve opdrachtjes, puzzels en opgezette dieren. Daarna stappen we in de camper en rijden we de wildlife loop. We zien allerlei mooie vogels en springende visjes. Op sommige plekken kan je uitstappen en een mooie wandeling door de mangrove bossen maken.

Kids Love Travel: campervakantie in Florida  Kids Love Travel: campervakantie in Florida

Niets leuker dan fietsen op vakantie 

De dag erna huren we, echte Nederlanders als we zijn, fietsen! Sanibel heeft heel veel fietspaden en fietsers krijgen overal voorrang, dat fiets lekker. We gaan eerst richting Lighthouse Beach om de vuurtoren te bekijken en uiteraard wordt door ook weer naar schelpen gezocht. Daarna maken we een stopje voor een ijsje en een heerlijke lunch bij Island Cow. Dit restaurantje zit aan de hoofdweg en is echt een must, heerlijk eten, erg gezellig en prima prijzen. Uiteraard sluiten we dag weer af op het strand; beetje door de branding rennen, zonnen en schelpen zoeken, het leven is zo slecht nog niet.

Kids Love Travel: campervakantie in Florida

Zeekoeien en dolfijnen

We wilden eigenlijk maar 1 nachtje blijven, maar we vinden Sanibel zo een relaxt plekje dat we maar blijven bijboeken. 1 Nacht wordt opeens 4 nachten en op dag 4 is er opeens regen. What to do? Sanibel is vrij klein en niet echt ingericht op indoor activiteiten. Van een heel vriendelijke mevrouw krijgen we de tip dat de bibliotheek leuk is voor kids. Dus op naar de bieb! Ik ben helemaal verrast. Naast heel veel boeken is er een poppenhuis, een podium waarop de kinderen toneel kunnen spelen, een kleurhoek, treinen, blokken, knuffels en een bootje waarin de kids kunnen spelen. Voor we het weten is het al in de middag. We doen nog wat boodschapjes en eten vroeg, want na het eten gaan we een eco-boottocht maken over Tarpon Bay.

De tour start bij de “touch tank” een aquarium met zeediertjes die je met 2 vingers aan mag raken. Terwijl de bioloog uitleg geeft kijken de kids hun ogen uit. En ik moet zeggen Kev en ik zijn ook blij verrast door de “interessantheid” van het verhaal. Met namen de voortplanting van schelpen is voor mij een geheel nieuw verhaal.

Na de touch tank gaan we de boot op. We hebben direct geluk!! In de haven zwemmen een drietal erg uitbundige manatees, of wel zeekoeien. Wat een mooie beesten zijn dat! Ze steken hun snuiten uit het water en maken een snuivend geluid. Wanneer we eenmaal op het meer zijn zien we ook dolfijnen, dat blijkt toch altijd mooi. Als je een vogelliefhebber bent dan is deze tocht ook zeker een aanrader.

Na deze mooie dag ploffen we laat in ons bedje. Iedereen valt als een blok in slaap. Morgen is het dan toch echt tijd om het leuke Sanibel te verlaten. Het is tijd voor de volgende bestemming van onze campervakantie in Florida, jammer hoor!!! Hier komen we zeker nog een keer terug.

Kids Love Travel: campervakantie in Florida

Terug naar het begin

De volgende ochtend vertrekken we voor alweer het laatste station van onze campervakantie in Florida: Orlando! Wat zouden we daar nou gaan doen…?!

Vind jij dit artikel “Campervakantie in Florida: Sanibel Island is da bomb! ” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

5 “Must do’s” in Florida met kinderen 

Onze Florida road trip met de camper: wat gaan we doen? 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights