Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je een campervakantie in Florida in de planning hebt staan dan hoort Sanibel Island absoluut op je “must see” lijst. Of je nu reist met kinderen of niet, Sanibel is fantastisch! 

Ontdek de charme van Sanibel Island tijdens je campervakantie in Florida

Sanibel blijkt geweldig! De onafgebroken regen maakt plaats voor zonneschijn waardoor we optimaal van dit paradijsje kunnen genieten. De eerste dag gaan we meteen op zoek naar schelpen.’s Ochtend op Tarpon Bay Beach en ’s middags op Bouman’s Beach. Beide stranden liggen bezaaid met de mooiste schelpen. In de middag is het weer zo mooi dat we op het strand blijven en genieten van de zon. De kids spelen heerlijk in de branding en Kev stroopt met een netje in zijn hand en de kids naast hem de branding af op zoek naar de mooiste schelpen, met succes!

Bezoek aan J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge

Ook brengen we een bezoekje aan J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge. Onze tocht start met een bezoekje aan het bezoekerscentrum. Het blijkt onwijs leuk te zijn voor kids, met allerlei interactieve opdrachtjes, puzzels en opgezette dieren. Daarna stappen we in de camper en rijden we de wildlife loop. We zien allerlei mooie vogels en springende visjes. Op sommige plekken kan je uitstappen en een mooie wandeling door de mangrove bossen maken.

Fietsen op Sanibel Island: Een typisch Nederlandse activiteit in Florida

De dag erna huren we, echte Nederlanders als we zijn, fietsen! Sanibel heeft heel veel fietspaden en fietsers krijgen overal voorrang, dat fiets lekker. We gaan eerst richting Lighthouse Beach om de vuurtoren te bekijken en uiteraard wordt door ook weer naar schelpen gezocht. Daarna maken we een stopje voor een ijsje en een heerlijke lunch bij Island Cow. Dit restaurantje zit aan de hoofdweg en is echt een must, heerlijk eten, erg gezellig en prima prijzen. Uiteraard sluiten we dag weer af op het strand; beetje door de branding rennen, zonnen en schelpen zoeken, het leven is zo slecht nog niet.

Ontdek Sanibel: Zeekoeien en Dolfijnen

Ons oorspronkelijke plan was om slechts één nacht in Sanibel te verblijven, maar deze relaxte plek heeft ons zo betoverd dat we besloten hebben om langer te blijven. Wat begon als een enkele nacht, werd al snel vier nachten. Op de vierde dag werden we verrast door regen. Sanibel is vrij klein en niet echt ingericht op indoor activiteiten. Gelukkig kregen we van een vriendelijke lokale bewoner de tip om de bibliotheek te bezoeken, die zeer kindvriendelijk is. Naast een grote collectie boeken, biedt de bibliotheek ook een poppenhuis, een podium voor kindertheater, een kleurhoek, treinen, blokken, knuffels en een bootje waarin de kinderen kunnen spelen. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten, was het al middag. Na wat boodschappen te hebben gedaan en vroeg te hebben gegeten, gingen we op een eco-boottocht over Tarpon Bay.

De tour begon bij de “touch tank”, een aquarium met zeediertjes die je met twee vingers mag aanraken. Terwijl de bioloog uitleg gaf, keken de kinderen hun ogen uit. Ook wij, als volwassenen, waren aangenaam verrast door de interessante informatie, vooral over de voortplanting van schelpen. Na de touch tank gingen we de boot op. We hadden direct geluk! In de haven zwommen drie zeer actieve zeekoeien. Wat een prachtige dieren! Ze staken hun snuiten uit het water en maakten een snuivend geluid. Eenmaal op het meer zagen we ook dolfijnen, wat altijd een prachtig gezicht is. Als je een vogelliefhebber bent, is deze tocht ook zeker een aanrader.

Na deze prachtige dag doken we laat ons bed in. Iedereen viel als een blok in slaap. De volgende dag was het dan toch echt tijd om het charmante Sanibel te verlaten. Het was tijd voor de volgende bestemming van onze campervakantie in Florida. We zullen zeker nog eens terugkomen!

De Volgende Stop: Orlando

De volgende ochtend vertrokken we naar het laatste station van onze campervakantie in Florida: Orlando! Wat zouden we daar nou gaan doen…?!

Gerelateerde Artikelen

5 “Must do’s” in Florida met kinderen

Onze Florida road trip met de camper: wat gaan we doen?

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie