Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen PART 2: de perfecte route, things to do en heerlijke hotels!

De eerste week van onze rondreis door Mexico met de kinderen hebben we geschommeld in de zee van het paradijselijke Isla Holbox, ons vergaapt aan de kleur van het roze meer in Las Coloradas, gedwaald door de bijzondere Mayastad Chichen Itza en onze eerste duik genomen in 2 bijzondere cenotes. 

 

Maar ook de tweede en laatste week van onze rondreis door Mexico met kinderen staat bol van fantastische avonturen en bijzondere ervaringen. 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen: dag 8, een dagje lekker chillen! Los Rapidos en Lake Bacalar

Vandaag vertrekken we in de ochtend, met de auto naar Los Rapidos. Op 25km ten zuiden van Bacalar vind je dit paradijsje. Voor 100MXN (50MXN voor kids) mag je hier naar binnen en kun je jezelf en de kinderen meerder uren vermaken.

 

Los Rapidos is een stroomversnelling in een riviertje wat naar Lake Bacalar stroomt. Je kunt er lekker aan de waterkant zitten, in de hangmat relaxen of schommelen. Een drankje drinken, wat eten en natuurlijk in de stroomversnelling zwemmen, kayaken en snorkelen. Het water is helder licht blauw en de stroomversnelling is super leuk met kinderen. We vermaken ons er zo goed dat we moeten haasten naar huis, want we gaan catamaran varen op Lake Bacalar. 

Varen op Lake Bacalar

Althans dat dachten we… Wanneer we aankomen bij het hotel vertelt de receptionist dat we een uurtje later opgehaald worden in verband met het weer, vreemd want het weer is prima… Maar goed, een uurtje later is voor ons geen probleem. Na een uur klopt de receptionist op onze deur. De “touroperator” van de boot heeft hem laten weten dat het te hard waait, ze zijn bang dat de catamaran omwaait. We krijgen 2 opties: met een elektrische boot dezelfde tocht maken of de volgende dag zeilen.
 
Aangezien we de volgende dag op weg gaan naar Tulum kiezen we voor de eerste optie. 

Firma list en bedrog

We worden opgehaald door de taxi en afgeleverd bij het haventje. Wanneer we naar binnen lopen zien we een volle catamaran vertrekken en horen we direct dat de onze vaarroute is aangepast, in verband met het weer. Blijft vreemd want het weer is nog steeds prima en er voer zo juist een catamaran weg.
 
Waar we eerst in 3 uur varen meerdere stops zouden maken, maken we er nu maar 1. Dat valt een beetje tegen.. Ik vraag of de prijs (650MXN voor ons en de helft voor de kinderen) nu ook verandert aangezien de tour verandert. We krijgen uiteindelijk 20% korting en besluiten aan boord te stappen. De kapitein vaart ons in een rechte lijn naar de overkant van het meer, gaat voor anker en zegt “zo hier kunnen jullie zwemmen”. Aha dat is dus de stop.. “Gaan we hier 3 uur voor anker liggen?” Het antwoord laat zich raden; ja!
 
Op Kev zijn vraag waarom we niet rond kunnen varen geeft de kapitein aan dat de accu van zijn boot zo goed als leeg is. 

 

Een verfrissend duikje is altijd goed

We springen in het helder, licht blauwe water en vermaken ons een uurtje. Wanneer we weer aan boord klimmen wordt er fruit klaargemaakt. Nadat we 1,5 uur weg zijn vraagt de kapitein wat we willen, nog 1,5 uur blijven liggen of toch weer terug. Onze medepassagiers gaan liever terug, dus we passen ons aan. Al met al klopt hier niets van.. We boeken een zeiltocht, krijgen met niet kloppende redenen en elektrische boot, met een kapotte accu waardoor we de hele tocht niet kunnen doen. Eenmaal aan wal spreekt Kev zijn onvrede uit. Wanneer je initieel 100€ en na korting 75€ betaalt, heb je een bepaalde verwachting en die strookt helemaal niet met wat we gekregen hebben. De korting wordt verhoogd naar 50%, een goed gebaar, maar ik zou deze “touroperator” aan niemand aanbevelen. Het jammere is alleen dat ik de naam nergens kon vinden dus ik kan je niet vertellen welke het nu exact is :(. 

 

 

Na deze teleurstellende ervaring besluiten we nog een duik te nemen bij Playita. Ondanks het feit dat het al donker is, weten de kinderen niet hoe snel ze het water in moeten! Nachtelijke zwempartijtjes, heerlijk toch op vakantie zijn!!

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 9: van Bacalar naar Tulum

We slapen vandaag lekker uit! Ons ontbijtje bestaat uit broodjes met pindakaas, cruesli, banaan en appel bij het zwembad. Terwijl de kids rond plonsen pak ik onze koffertjes weer in en vertrekken we richting Tulum. 
 
Wanneer we Bacalar uitrijden komen we langs Barneario Magico Bacalar. Een strand waar je tegen betaling naar binnen mag. Op het terrein is een grote waterglijbaan, verschillende drijvende pontons, bedjes, stoeltjes, winkeltjes en barretjes voor een hapje en een drankje. Wat een leuke plek! Volgende keer gaan we hier absoluut even langs! 

Tulum, lekker toeristisch

Mijn eerste reactie is “wauw wat is dit toeristisch”. Ik zie alleen maar busjes van touroperators rijden, heel veel bars en winkeltjes en letterlijk overal lopen toeristen. Sinds onze aankomst in Mexico hebben we dit nog niet zo ervaren. 
 
We rijden naar een grote supermarkt (Super Che) en slaan goed in, want we hebben voor het eerst een appartement in plaats van een hotel. Lekker zelf koken dus! Voor vanavond nemen we een kippetje van de grill mee waar we zelf avocado Mexican style (met limoensap, rode ui en tomaat) bij maken en voor de kids kopen we pasta. 
Ons appartement blijkt fantastisch!! We moeten onze koffers wel 3 hoog de trap op tillen, maar dan heb je ook wat: een grote woonkamer met bank, TV, eettafel, wasmachine en droger en een hele uitgebreide keuken met gratis drinkwater, een blender, toaster, koffiezetapparaat, magnetron, grill, koelkast en vriezer. Daarnaast heeft het appartement 2 badkamers, 2 balkons en 2 slaapkamers. Best of all is dat het wel hotel service kent, dus elke dag wordt het appartement helemaal schoongemaakt. En dat voor nog geen 70€ per nacht. 
 
Onze accommodatie ligt in Coconut Village. Een klein appartementen complex op 500 meter van de hoofdstraat van Tulum, er zijn meerdere appartementen in 3 smaakvolle wit met zwarte torens (max 4 hoog) en er is een zwembad met waterval, ligbedden en hangmatten, meer hebben we niet nodig! 
 
Na de boodschappen halen, de koffers 3 hoog de trap op tillen en de boodschappen weer uitpakken weten we niet hoe snel we onze zwemkleding aan moeten doen en in het mooie zwembadje moeten plonsen, heerlijk! 
 
’s Avonds genieten we van ons eerste “home cooked meal” in 9 dagen, lekker hoor! 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 10: Tulum Ruines

Vandaag willen we eigenlijk naar Maya stad Coba, maar de weersvoorspelling laat wind en onweer zien. We kiezen voor een Maya ruïne iets dichterbij: Tulum! 
Omdat het een lastminute beslissing is zijn we ook wat aan de late kant, we parkeren onze auto om 10:30 uur op een van de parkeerplaatsen voor 100 MXN. 
 
Vanuit daar pakken we voor 130 MXN retour (onze kids zijn gratis) een “treintje” naar de ruïnes. Zo idyllisch als Chichen Itza was om 08:00 uur in de ochtend, zo niet idyllisch is het hier. Begrijp mij niet verkeerd, de ruïnes zijn fantastisch mooi en de ligging aan zee is fenomenaal, maar de drukte maakt het toch wat minder indrukwekkend. In 1,5 uur lopen we de vastgestelde route door de ruïnes. En komen we zeker 20 leguanen en zelfs witneusberen tegen. Ze lijken een beetje op wasberen maar hebben een langere smalle neus. 

Koffie en maya’s

Wanneer je de ruines verlaat is er een gebied met allemaal winkels, restaurants en een Starbucks. Kev heeft behoefte aan een koffie, dus we strijken er even neer. Recht voor ons passeren als authentieke Maya’s uitgedoste mensen. Floris wil uiteraard op de foto. In eerste instantie kost de foto 350 MXN maar na een snelle onderhandeling komen we uit op 100 MXN, Floris blij en de “Maya mensen” blij. 

 

Zoals bijna alle andere middagen eindigen we weer in het zwembad! Het is een heerlijke afkoeling na een warme dag en natuurlijk worden de kinderen er heel erg blij van. 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 11: ruïnes van Coba

Vandaag gaat de wekker zoals thuis, om 06:15 uur. Pffft. Maar! Dan heb je ook wat, om 5 minuten voor 8 staan we voor de ingang van de ruïnes van Coba. We huren 4 fietsjes ( ja ze hebben kinderfietsjes) voor 200 MXN en rijden zo over deze mystieke en indrukwekkende site. 
 
Wat dit Maya complex zo mooi maakt is het feit dat het midden in de jungle ligt. Sommige ruïnes zijn nog wat overwoekerd door de planten. Wat de kinderen enorm kunnen waarderen is dat je hier op veel van de ruïnes mag klimmen. Zelfs de hoogste van alle ruïnes, een oude piramide, mag je beklimmen. Lotte houdt beneden de wacht, Floris klimt halverwege en Kev en ik klimmen helemaal naar boven, 128 treden, en worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht: we kijken over de boomtoppen heen, jungle zo ver je kan kijken, wauw!! 
 
De klim naar beneden is wat spannender dan naar boven, de treden zijn ongelijk, nat en gedeeltelijk afgebrokkeld. Maar gelukkig kunnen we ons vasthouden aan een touw. 
 

Na deze fiets stop, volgen er nog een aantal, tot dat we het hele complex door gefietst zijn. We leveren de fietsen in en lopen nog een klein stukje langs, op en door de ruïnes. 

Coba is wanneer je Yucatan bezoekt wat mij betreft echt een must do! De locatie (midden in de jungle), het feit dat je er kan fietsen en dat je (nu nog) echt door de ruïnes mag wandelen maken het zo indrukwekkend! 

Altijd leuk, souvenirs!

Op de weg naar huis stoppen we langs de weg om nog wat souvenirs te kopen: dromenvangers voor de kinderen, een hangstoel voor ons en een mayamasker voor de buren die op de kat passen. 
 
Natuuuuuurlijk gaan we na deze leuke, inspannende en vroege ochtend weer even naar het zwembad. Voor de kinderen is dat dagelijks het hoogtepunt van de vakantie. Vanavond gaan we eten met een familie die we in Bacalar ontmoet hebben, aan het strand in Tulum, heerlijk! 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 12: snorkelen in Akumal

Vandaag hoeven we wat minder vroeg op pad. We ontbijten op ons gemakje, pakken de spullen en vertrekken richting… Akumal! 

 
Akumal ligt op 30 minuten rijden vanaf Tulum, aan zee. Je vindt er een National
Park aan/in zee. Wanneer je Akumal binnen rijdt staan er allerlei enthousiastelingen op straat te zwaaien. Ons advies: gewoon doorrijden. Wanneer je stopt geven ze aan dat je moet betalen om Akumal binnen te gaan, omdat het een beschermd gebied is. Dat is niet waar. Je mag Akumal gewoon in, zonder te betalen. 
 
We parkeren de auto, regelen een gids (dat voelt wel fijn met de kids en het is wat onduidelijk of het nu verplicht is of niet) en gaan met zwemvest aan en snorkels op ons hoofd richting water. De gids heeft een extra zwemvest bij zich wat hij gebruikt als drijver voor Lotte. Ze kan zich eraan vasthouden en de gids trekt haar zo mee door het water. Floris snorkelt dapper helemaal zelf. 

Kijk daar een.... schildpad!

We lopen de zee in, doen onze snorkels en brillen op en kijken een hele andere wereld in! 
 
In het begin zien we met name veel zandbodem en gras en dan… de eerste schildpad! Wauw!  Wat een joekel en wat indrukwekkend! Floris blijft mij maar aanstoten en wijzen. De schildpad wandelt rustig over de bodem en geniet van het smakelijke zeegras. 
 
Een stukje verder komen we bij het koraalrif en zien we talrijke fel gekleurde vissen. En… net naast het rif op de bodem weer een schildpad, een nog groter exemplaar! Wanneer we dichterbij komen zwemt hij weg. Zo mooi om deze grote dieren zo elegant door het water te zien zweven. 
 
Na ruim een uur snorkelen wordt Kev wat zeeziek en keren we terug naar de kust. Wauw wat een gave ervaring is dit! De kinderen hebben het zo goed gedaan! Wanneer we weer op het strand zijn en de snorkels en duikbrillen afgaan zijn hun ogen zo groot als schoteltjes van enthousiasme. Wanneer Kev bijgekomen is ploffen we op het terras om alle enthousiaste verhalen en snorkelervaringen te delen. 
 
Eenmaal terug in Tulum gaan we naar de speeltuin achter het pleintje zodat de kids lekker kunnen rondrennen en spelen. Mexico heeft zo veel speeltuinen! Zelfs in de kleine gehuchtjes in de binnenlanden vind je wel ergens een verroeste schommel en afgebladderde glijbaan.
 
Uiteraard eindigen we de dag weer in het zwembad, waar ontelbare bommetjes worden gemaakt. Na een diner van zelfgemaakte pannenkoeken met wortels (on the side, er moet toch wat groenten in) vallen de kids allebei, helemaal voldaan, op de bank in slaap. 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 13: even helemaal niets

Wat ook heel belangrijk is wanneer je reist met kleine kinderen? Af en toe een dagje helemaal niets!! Vandaag slapen we lekker uit, ontbijten we in ons appartement, pakken we ons boeltje in en gaan we naar het strand. In Tulum hebben veel strandtenten een minimum budget dat je moet besteden uiteenlopend van 50€ tot wel 150€. Gelukkig is ons hotel van een keten (Coco) met 2 hotels aan het strand (Coco hotel en Coco Limited hotel) waardoor we zonder de minimum spend lekker kunnen genieten van een dagje strand op een heel comfortabel bedje. En dat is dan ook wat we doen! 

Beach bar Coco Limited

We parkeren de auto kosteloos bij Coco Limited en wandelen naar het strand. Wat een mooi hotel is dit! We lopen door een tuin met allemaal hutjes, ook wel cabanas. Op elke veranda hangt een hangmat en allemaal hebben ze (zo goed als) uitzicht op zee. 
 
We passeren ook een zwembadje met een waterval, daar hebben de kids meer oren naar dan het strand. Dat krijg je als je opgroeit in Zandvoort aan Zee. De beach bar heeft uiteraard een restaurant, maar ook heerlijke zonnebedden met parasols, kussens en zelfs schommels aan de tafels met uitzicht op zee! 
 
Helaas kampt Tulum op dit moment met een overdaad aan zeewier. Het ligt in hoopjes op het stand en wordt geduldig opgeveegd en in karretjes van het strand gereden. 
 
Het strand is echt heerlijk, door het windje is het net wat koeler dan in de stad. De kids liggen liever in het zwembad, dus om beurten hebben Kev en ik “zwembaddienst” tot het zand toch weer roept en er hele wegenstelsels met water worden aangelegd door Floris en Lotte. Stiekem toch wel lekker even een dagje niets doen op vakantie. 

Burrito Amor

We vliegen morgen avond om 20:00 uur naar huis. Om onze laatste avond goed af te sluiten schuiven we aan bij Burrito Amor aan de hoofdweg in Tulum Pueblo en dat blijkt een goede keuze!! Kev en ik genieten allebei van de lekkerste garnalen burrito, Floris besteld een croissantje (handig een 24/7 ontbijtkaart) en Lotte besteld guacamole met tortilla. Ik eet melkvrij en daar wordt enorm goed rekening mee gehouden. Ook bieden ze glutenvrij en vegan opties. Echt een aanrader! 

14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen, dag 14: naar huis, maar eerst...

Vandaag vliegen we naar huis, zoooo jammer! Onze rondreis door Mexico met kinderen heeft echt heel veel indruk gemaakt, wat een heerlijke, veelzijdige en onwijs mooie bestemming, we hadden hier zeker langer willen blijven. Maar helaas de plicht thuis roept weer.
 
Op de dag van vertrek kun je 2 dingen doen: inpakken en wachten tot je gaat of iets heel leuks doen en dan als een dolle inpakken om op tijd weg te kunnen. Wij kiezen vandaag voor het laatste. 
 
Dus nog een keer deze reis zetten we onze wekker vroeg, want we gaan nog even een kijkje nemen bij de Gran Cenote. 

Gran Cenote

We rijden in 10 minuten naar deze cenote. Wanneer we aankomen om 07:50 uur, staan er al enkele mensen te wachten. Om 08:10 uur gaat de cenote open. Wat deze cenote bijzonder maakt, is dat je er kan snorkelen en van grot naar grot kan zwemmen door smalle kanaaltjes in de cenote. 
 
Na het douchen (verplicht) lopen we naar beneden. Het uitzicht is meteen indrukwekkend: kristal helder water, omringt door dramatische grotten met stalagmieten en stalactieten en daarboven weelderig groen van de bomen en planten! De langs zwemmende schildpadjes zijn de kersjes op de taart. 
 
Na het uitzicht in ons opgenomen te hebben huren we snorkelgear en 2 zwemvestjes voor de kids (ook voor Flo die C heeft omdat snorkelen vermoeiend kan zijn en de cenote op sommige plekken tientallen meters diep is) en gaan we het water in, lekker koel! 
 
Lotte vindt het toch spannend en besluit na een kort rondje verder te kijken vanaf de kant. Ook Flo moet even door zijn angst heen, maar is dan helemaal onder de indruk van de vele vissen en schildpadden. Kev en ik vinden het fantastisch, wat een bijzondere onderwaterwereld en wat een magische ervaring om te snorkelen in een grot!! 

Inpakken en wegwezen

Op de weg terug naar huis bedenken we dat een hangmat in de woonkamer wel de ultieme vorm van ontspanning is, we stoppen dan ook nog even om langs de weg een mooi exemplaar te kopen. 
 
Eenmaal in het appartement wordt er geluncht, waarna Kev met de kids naar het zwembad gaat zodat ik kan inpakken. Aangezien we een overstap hebben, hebben we een extra handbagage trolley mee waarin ik kleding voor een dag doe en zaken als toiletartikelen en medicijnen die we graag bij ons willen hebben mochten we ergens blijven staan. 
 
Na het zwemmen douchen we ons allemaal, gaan de koffers in de auto en rijden we in 1,5 uur van Tulum naar Cancun Airport waar we de auto inleveren. Bij aankomst in Mexico hebben we enorm getwijfeld over een extra all risk verzekering, die 15€ extra per dag kost. Maar gelukkig hebben we dit toch gedaan. Gelukkig omdat we schade hebben gereden (paal over het hoofd gezien) en we daar nu dus niets voor betalen. Kijkend maar de Mexicaanse rijstijl en hoe er met auto’s om wordt gegaan, zou ik dit iedereen aanraden. 

Bye bye Mexico!

Op de luchthaven eten we eerst nog allemaal “avondeten” voor we om 20:10 opstijgen en van Cancun naar Mexico City vliegen. Op Mexico City hebben we maar 1,5 uur om over te stappen, maar de gate agent in Cancun zegt dat we dit makkelijk moeten halen. 
 
Maar dan slaat het noodlot toe…
 
Wanneer we boven Mexico City vliegen blijft het vliegtuig rondjes vliegen, we kunnen blijkbaar niet landen. Het duurt 15 min voordat de landing uiteindelijk ingezet wordt. Eenmaal op de grond, nog 1:15 uur te gaan voor onze vlucht naar Amsterdam vertrekt, staan we een uur stil! Stil?! Het blijkt dat air traffic control staakt. Daardoor krijgt de cockpit geen gate door om het vliegtuig te parkeren. Daar staan we dan, midden op de runway van Mexico City.. 

Halen we het of halen we het niet?!

Na een uur komt de boel in beweging, de werkonderbreking is over. Nu moeten we in 15 min naar de gate, uitstappen ( we zitten helemaal achterin het vliegtuig) en heel, heel hard naar onze gate rennen in de hoop onze vlucht te halen. 
 
Dus daar gaat ie!! Het uitstappen gaat vreselijk langzaam, wanneer we het vliegtuig uitlopen hebben we nog 6 minuten voor ons vliegtuig naar Amsterdam weer vertrek. Wat een spannende cliffhanger heeft deze vakantie! 
 
Kev en ik rennen met al onze handbagage (2 backpacks, 2 trunkies, een drone, een hangstoel en een hangmat, zo hard als we kunnen. De kids rennen voor ons uit en volgen mijn aanwijzingen met betrekking tot de route. Onze slippers kletteren hard op de vloer van de luchthaven. 
 
Helemaal buitenadem en misselijk van de inspanning arriveren we bij de gate. YES!!! We hebben onze vlucht gehaald! Eenmaal aan boord blijkt het toch onze lucky day te zijn! We hebben op een rij van 3 stoelen de raam en gangpad stoelen geboekt en de midden stoelen zijn vrij gebleven. Heerlijk wat extra ruimte! Zo vallen we alle vier rond 00:00 uur uitgeput, en heel blij, in slaap! Nog 10 uur vliegen en we arriveren weer in Amsterdam. 

Hello Amsterdam!

We slapen allemaal minimaal 8 uur, dat is nog eens heerlijk! De vlucht is vrij bumpy, maar gelukkig wordt geen van ons er ziek of angstig van. Na een ontspannen vlucht landen we om 18:00 uur lokale tijd weer op Schiphol. 

 

Om 18:30 uur staan we al bij de bagage band om onze 2 koffers op te halen. Om 20:00 uur staan we er nog, zonder koffers. Op het scherm boven de band staat dat alle bagage uit Mexico City al gelost is… Niet het nieuws dat wij graag horen. 

 

 

Hmmm waar zijn onze koffers dan? We besluiten in de rij te gaan staan bij de service balie van de KLM. Na een halfuurtje wachten zijn we aan de beurt. Wat blijkt? Er is file in de bagage kelders. Het scherm liegt, niet alle bagage uit Mexico City is gelost. We moeten nog een half uur wachten voor we onze geliefde koffers weer in de armen kunnen sluiten. 

Aan slapen doen we niet

Door het lange wachten op de koffers zijn we pas tegen 22:00 uur thuis. En morgen moeten de kinderen alweer naar school. Dat was al niet ideaal, maar nu hebben we ook nog eens twee kostbare uren verloren op Schiphol. 

De kids liggen om 23:00 uur in bed en wij zelf om 24:00 uur. Om 02:00 uur word ik wakker gemaakt door 2 blije, fit ogende kinderen. Daar is hij dan, de gevreesde jetlag. 

 

Een minder leuk souvenir

Floris en Lotte zijn klaar wakker en nu ze mij wakker gemaakt hebben, ik ook. In deze loze uurtje bedenk ik dat het handig is om de financiën eens te bekijken. Wat blijkt? Terwijl wij hoog in de lucht hingen zijn er in een winkelcentrum in India roepies gepind met mijn pinpas… Dat is interessant! En vrij onmogelijk. Een nachtelijk belletje naar de bank geeft wat duidelijkheid. Mijn pinpas is in Mexico in een ATM geskimmed , met die gegevens is een nieuwe pas aangevraagd en daarmee is in India gepind. Heftig! Hebben we dat ook weer eens meegemaakt. Gelukkig is mijn pas al geblokkeerd en vergoed de bank alles. Eind goed al goed, behalve dan dat we die nacht allemaal maar 2 uur slapen, maar dat werd de nachten daarna dubbel en dwars ingehaald. 

O o o Mexico! Je was een last minute beslissing, maar wat heb je ons positief verrast! Wat zijn Yucatan en Quintana Roo veelzijdig! We hebben met onze voeten in helderblauw water en op zacht, warm wit zand gestaan, we hebben de onderwaterwereld ontdekt en gesnorkeld met gigantische zeeschildpadden, we hebben gezwommen in de helderste stroomversnelling die jij je maar kan voorstellen en we hebben de heilige gronden van de Maya’s bewandeld. Een rondreis door Mexico met kinderen is een absolute must do! 

 

Mexico we will be back! 

Vind je dit artikel "14 dagen op rondreis door Mexico met kinderen PART 2: de perfecte route, things to do en heerlijke hotels!"leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: