Zoek
Sluit dit zoekvak.

We zijn weer onderweg naar onze volgende halte tijdens onze fantastische campervakantie door Florida: Disney World Orlando! De rit van Sanibel Island naar Orlando duurt ongeveer 3,5 uur. Hoewel de kinderen dit al snel lang vinden, hebben we ze goed voorbereid met snacks, drankjes en een iPad binnen handbereik. De reis verloopt ontspannen en aan het einde van de middag checken we in bij de enige camping van Walt Disney World; Fort Wilderness.

De magie van Disney World Orlando

Onbeperkt plezier in Fort Wilderness

Wat een geweldige camping is dit! Het heeft een fantastisch zwembad met een aparte waterspeelplaats voor de kleintjes, een manege waar je kunt paardrijden, ponyritjes kunt maken en een huifkartocht kunt boeken. Er zijn ook tal van andere leuke activiteiten voor kinderen. Zo wordt er ’s avonds een groot kampvuur aangestoken waar marshmallows geroosterd kunnen worden, er wordt gezongen en vaak komen Knabbel en Babbel zelfs nog even op bezoek. Na deze Sing a Long wordt er, in de buitenlucht, een Disney film vertoond.

Maar als we aankomen, komt de regen met bakken uit de hemel, dus we maken snel een hapje klaar en gaan vroeg naar bed.

Ontdek Fort Wilderness als een echte cowboy

De volgende dag hebben we nog geen kaarten voor het park, dus we gaan de camping verkennen. Er blijken meerdere restaurants te zijn en je kunt zelfs met de boot naar Magic Kingdom. Het kampeerterrein is echt enorm! Er is een interne buspendeldienst, maar je kunt ook voor ongeveer €60 per dag een golfkarretje huren om het park te verkennen.

We besluiten om dat niet te doen, misschien wandelen we zo de vakantiekilo’s er weer een beetje af. Floris en Lotte willen heel graag paardrijden, dus we gaan naar de manege. Beiden maken ze een ritje op een pony. Kleine Lotte doet super stoer en is helemaal trots!

Zwemmen en een ontmoeting met Knabbel & Babbel

Het weer is heerlijk. In de middag nemen we dan ook een verfrissende duik in het zwembad. Voor kleine kinderen is er een superleuk kinderbad met glijbanen en sproeiers.

In de avond gaat Lotte op tijd naar bed. Floris en Kev gaan naar het kampvuur. Ze roosteren marshmallows, eten popcorn, zingen met Knabbel & Babbel en kijken een stukje van de film. Bij thuiskomst in de camper zijn Flo’s ogen van enthousiasme zo groot als schoteltjes. Wat is Disney toch goed in het creëren van onvergetelijke ervaringen voor kinderen.

Beleef de Magie van Magic Kingdom in Florida

De volgende dag is het dan echt zo ver…. we gaan naar Magic Kingdom, het ultieme Disney Park in Florida. Ondanks de hitte, valt de drukte reuze mee! We zijn er vroeg waardoor we de openingsceremonie van Mickey en zijn vrienden kunnen zien. De kinderen zijn direct helemaal in Disney sferen. We “doen” super veel attracties:

  • Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin
  • Monsters Inc. Laugh Factory
  • Pirates of the Caribbean
  • The many adventures of Winnie the Pooh
  • Enchanted Tales with Belle
  • Floris zijn favoriete attractie The Magical Carpets of Alladin
  • Meets en greets met heel veel Disney figuren

Het is een fantastische dag!!! Er valt in de middag een druppeltje, maar gelukkig heb ik bij Walgreens voor de kinderen Disney ponchos gekocht.

Vuurwerk en Lichtshow: Een Magische Afsluiting

Aan het einde van de dag, om 21:00u is de vuurwerk en licht show. Wauw!!! Hiervoor moet je echt blijven! Op het kasteel van Doornroosje worden allerlei beelden geprojecteerd, muziek en vuurwerk maken de show compleet, echt waanzinnig mooi om te zien en een top afsluiting van een magische dag!

Wat staat er morgen op het programma?

Morgen staan Animal Kingdom en Epcot op het programma, can’t wait!

Meer Lezen over Disney World en Florida?

Als je dit artikel ” Disney World Orlando! De grande finale van onze camperreis door Florida” leuk vond, dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Kids Love Travel: Disney World Orlando Kids Love Travel: Disney World Orlando Kids Love Travel: Disney World Orlando Kids Love Travel: Disney World Orlando  

Dit artikel “Disney World Orlando! De grande finale van onze camperreis door Florida” is mede mogelijk gemaakt door Disney. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie