Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met nog maar een week te gaan voor onze citytrip naar Hong Kong, kan ik mijn opwinding nauwelijks bedwingen! Mijn laatste bezoek aan deze bruisende stad was 8 jaar geleden, tijdens een tussenstop op weg naar Australië. Ik was meteen gecharmeerd van de unieke mix van oost en west, de torenhoge wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra, afgewisseld met traditionele Chinese cultuur. Een heerlijke combinatie!

 

Onze reis naar Hong Kong

Op vrijdag 23 februari vliegen we met Cathay Pacific in 12 uur direct van Amsterdam Schiphol naar Hong Kong. Tickets zijn al beschikbaar vanaf € 665,- in economy class. Cathay Pacific staat bekend om hun uitstekende inflight service voor kinderen, dus ik ben erg benieuwd! We hebben een dagvlucht heen en een nachtvlucht terug. Mijn dochters Flo en Lotte zijn al voorbereid op de lange vlucht en zijn verrassend enthousiast over vliegen. Misschien hebben de kleine cadeautjes en snacks die ik voor de vlucht heb ingeslagen daar iets mee te maken.

 

Onze plannen in Hong Kong

Hong Kong heeft zoveel te bieden! Hoewel het vaak wordt gebruikt als tussenstop, zoals tijdens mijn vorige bezoek, is het zeker de moeite waard om langer te blijven. Deze keer blijven we 9 dagen, genoeg tijd om de stad echt te ervaren met de kinderen. Het klimaat is in deze periode heerlijk, rond de 20 graden. De stad heeft zowel voor ons als voor de kinderen veel te bieden.

Ik heb de afgelopen weken talloze artikelen gelezen om een idee te krijgen van de must-do’s in Hong Kong. Ik heb ook aan Kev, Flo en Lotte gevraagd wat zij graag willen doen. Bij de vraag “wat wil je doen tijdens onze citytrip naar Hong Kong?” riepen Lotte en Flo meteen: “Mickey zien!!!” Dus Disneyland staat op de lijst. Kev wil de Tian Tan Buddha bezoeken, een geweldig idee! Daarnaast wil ik graag met de bekende Peak tram naar The Peak (ik denk dat de kinderen dit ook wel kunnen waarderen), de zeldzame roze dolfijnen in het echt zien (nummer 2 op de wishlist van de kinderen), Hong Kong bekijken vanaf de Star Ferry en, als Kev’s hoogtevrees het toelaat, met de Ngong Ping 360 kabelbaan. Natuurlijk willen we ook genoeg tijd hebben om te ontspannen; luieren aan het zwembad (hopelijk is het weer goed genoeg), door de stad slenteren, winkelen en een keer uitslapen.

 

Ontdek Onze Hotels in Hong Kong

We hebben een 9-daags verblijf in Hong Kong gepland en hebben gekozen voor 3 verschillende hotels: Dorsett Wanchai, Hyatt Regency Hong Kong Sha Tin en Disney Explorers Lodge. Elk van deze hotels biedt een unieke ervaring en is perfect voor gezinnen die Hong Kong willen verkennen.

Dorsett Wanchai

Onze eerste nachten brengen we door in Dorsett Wanchai, een viersterrenhotel dat centraal gelegen is op Hong Kong Island en bekend staat om zijn prachtige, unieke inrichting.

Hyatt Regency Hong Kong Sha Tin

Vervolgens verblijven we in het luxe vijfsterrenresort Hyatt Regency Sha Tin, dat zeer kindvriendelijk is. Hier kunnen we ontspannen aan het zwembad terwijl de kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. We kijken ook uit naar een uitgebreide lunch in het bekroonde restaurant van het hotel.

Disney Explorers Lodge

Onze reis wordt afgesloten met een verblijf in de Disney Explorers Lodge, waardoor we optimaal kunnen genieten van Disneyland. Na een lange dag vol plezier in het park, kunnen we direct met de taxi naar de luchthaven voor onze nachtvlucht terug naar Nederland.

Voorbereiding op Onze Citytrip naar Hong Kong

Maar voordat we kunnen vertrekken, moeten we eerst inpakken. Dit keer hebben we besloten om dit ruim van tevoren te doen in plaats van op het laatste moment. Heeft u nog tips voor onze citytrip naar Hong Kong? We horen ze graag!

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel “Citytrip naar Hong Kong met de kids, zin in!!” leuk vond, dan vind je deze artikelen misschien ook interessant:

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Cathay Pacific en bevat affiliate links. Als je boekt via deze links dan krijg ik een kleine commissie waardoor ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk betaal jij niets extra’s. Happy travels!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie