Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Op vakantie naar Mexico? Dit moet je weten voor je gaat!

Onze vakantie naar Mexico was fantastisch! Waarom? Omdat Mexico werkelijk waar alles te bieden heeft: overweldigende natuur, de bijzondere cultuur van de Maya’s, de mooie tropische stranden, heerlijke keuken en niet te vergeten hele aardige en gastvrije mensen. Ik had het handig gevonden om een aantal praktische dingen van te voren te weten en niet pas op de plaats van bestemming, dus laat ik deze tips snel met jullie delen!

Op vakantie naar Mexico? Dit wil je weten

Laat ik beginnen met de vraag die ons het meeste is gesteld: is Mexico wel veilig? Los van het feit dat je, voordat je gaat, altijd even op de site van het Ministerie van Buitenlandse zaken moet checken hoe de situatie is in het land van bestemming, heb ik mij in Mexico niet 1x onveilig gevoeld. Wij hebben gereisd in Yucatan en Quintana Roo en dat zijn erg veilige delen van Mexico en ook allebei heel geschikt voor een roadtrip met kinderen. 

Eiland hoppen? Zorg voor cash

Onze eerste overnachting in Mexico is op Isla Holbox, een fantastisch, tropisch eiland. Isla Holbox heeft wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee, witte stranden en geen werkende pin automaten. Althans toen wij er waren niet. De enige pinautomaat die we konden vinden was namelijk kapot. Zorg dus dat je, voordat je op de ferry stapt, naar dit tropische paradijsje even een pitstop maakt bij een ATM voor voldoende cash. 

All risk verzekeren

Bij het huren van de auto zei een wijze man tegen ons: in Mexico altijd all risk verzekeren want, de kans dat je schade rijdt is groter dan de kans dat je geen schade rijdt. En jawel, ook wij hebben de auto ingeleverd met schade. 

 

 

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat de weggebruikers in Mexico het iets minder secuur nemen met alle verkeersregels, waardoor er af en toe gevaarlijke situaties ontstaan. Ook worden er allerlei paaltjes op minder logische plekken neergezet en liggen er verkeersdrempels in wegen waar je 100 mag rijden. 

 

Vaak is het all risk verzekeren goedkoper wanneer je deze direct afsluit bij boeken, dan pas op bestemming. Handig om dit van te voren even uit te zoeken. 

Hamsteren!

Alleen in de grotere steden vind je grote supermarkten (Aki, Chedraui), in alle kleinere plaatsjes die je passeert, vind je met name mini supers met een heel beperkt aanbod. Natuurlijk kun je groenten en fruit ook kopen op lokale marktjes of langs de weg. Maar als je gehecht bent aan specifieke producten, dan is het handig om flink in te slaan als je een grote supermarkt tegenkomt. 

Papier in de pedaalemmer

Klinkt logisch zou je denken, maar het gaat hier om toiletpapier. Dus als je een “number 2” hebt gedaan, dan gooi je de vieze papiertjes in het vuilnisbakje naast de wc (als je geluk hebt is het er een met een deksel, als je pech hebt niet) en niet in het toilet. 

 

Het riool in Mexico is veelal niet goed en groot genoeg om het wc papier te verwerken, dus als je de papiertjes wel in de wc gooit dan zorg je voor verstopping. 

Tanken

Wij hebben een aantal keer ondervonden dat het bedrag wat we moesten betalen voor benzine niet overeenkwam met het aantal liters en dus het bedrag, waarvoor we hadden getankt. Als je tankt kijk dan goed wat de liter prijs is en of het bedrag op de bon overeenkomt met het bedrag wat je volgens eigen berekening zou moeten betalen. 

 

Het aantal tankstations is niet gigantisch, je kan zo uren rijden zonder een bezinepomp tegen te komen. Dus als je er een tegenkomt: sla je slag en gooi die tank lekker vol. 

Stoppen of niet?

Aan het begin van onze reis zijn we meerdere keren in de “wapperende mensen truc” getrapt. 

 

In de verte zie je mensen wapperen met provisorisch gemaakte vlaggen. Automatisch rem je vaak al, omdat je denkt dat er wat aan de hand is. Onze ervaring is dat het veelal om een handige verkoop truc gaat. Als je stopt gaat er iemand voor je auto staan, volgt er een “kont verhaal” wat er op neerkomt dat je pas kan doorrijden als je betaald of er worden parkeerplaatsen aangeboden voor de tienvoudige prijs van een parkeerplaats als je nog even doorrijdt. 

 

Mijn advies: rij lekker door, stoppen heeft ons niets positiefs opgeleverd. 

Snorkelmaskers mee

Nog een laatste tipje voor als je naar Mexico gaat: neem een snorkelmasker mee! Een wat? Een snorkelmasker dat je gehele gezicht bedekt. Hiermee kunnen zelfs kleine kids snorkelen en voor jezelf is het ook super handig. 

 

Op veel plekken kun je gewone snorkels en maskers huren. Maar die hebben ook al bij verschillende mensen in hun mond gezeten en het is heel fijn als je op elk mooi plekje (ook waar geen verhuur is) even onder water rond kan kijken.

Bonus: in deze kindvriendelijke accommodaties verbleven wij

Wij hadden onwijs veel geluk met onze hotels en het appartement! Allemaal op een top locatie en met een heerlijk zwembadje. 

 

  1. Cielito Holbox – Isla Holbox 
  2. Mayaland Hotel & Bungalows – Chichen Itza (this is the one with the secret entrance into Chicken Itza)
  3. Azul 36 Hotel – Bacalar
  4. Coco Village – Tulum 

Wij hebben nu  45+ landen bezocht en Mexico was echt een enorme verrassing in de positieve zin van het woord. Wat mij betreft echt een mega aanrader! En met deze tips ga jij helemaal voorbereid op vakantie naar Mexico. 

Vind je dit artikel "Op vakantie naar Mexico? Dit moet je weten voor je gaat" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links, wanneer je via de links boekt dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk betaal jij niets extra.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: