Kies je taal:

5 Redenen voor een vakantie in Zuid Afrika met kids

Ik ben na mijn vakantie in Zuid Afrika direct verkocht: wat is dit een waanzinnig land! De enorme diversiteit verrast mij. Vanuit Johannesburg gaan we richting het Krugerpark, wat is het indrukwekkend om tussen de leeuwen, olifanten, zebra’s en al het andere wild te rijden, vanuit dit bijzondere park zakken we af. Het landschap gaat van vlak en droger, naar moerasachtig en nat, weelderig groen, bergen en natuurlijk ook de kust. Kaapstad is een heerlijke stad, waar iedereen, jong en oud zich kan vermaken……

Zuid-Afrika is een heerlijke bestemming en een vakantie in Zuid Afrika met kids is een absolute aanrader! Ik geef je dan ook graag 5 redenen waarom Zuid Afrika echt een plaatsje verdient op jouw bucket list.

1. Wilde dieren

Floris & Lotte zijn grote fans van alle dieren, van wormpjes in de tuin tot olifanten in de dierentuin, de film Madagaskar is grijs gedraaid en we hebben onlangs een jaarkaart voor Artis aangeschaft. Wat is er leuker om dan met de kids de wilde dieren in het echt te gaan bezoeken? En zelfs met de auto op ontdekking te gaan en alle wilde dieren in het echt te zien? Je kan relatief makkelijk wildlife spotten in parken als Pilanesberg National Park, Kololo Game Reserve en Addo National Park. Africa here we come!

2. Geen jetlag

Ondanks de 12,5 urige vlucht van Amsterdam naar Johannesburg is er bijna geen tijdsverschil. In de winter is het tijdsverschil een uurtje. Dit betekent ook geen jetlag! Hoe heerlijk is dat. Onze kinderen hebben vaak toch wel een uurtje per dag nodig om helemaal aan het tijdsverschil te wennen. In Amerika zijn wij vaak ruim een week bezig voor ze weer helemaal in het ritme van thuis zitten. Geen jetlag is dan ook een heerlijke luxe.

3. Makkelijk zelf te bereizen

Zuid Afrika heeft een goed wegennet en bijna iedereen spreekt Zuid Afrikaans of Engels, mede daardoor is het erg goed zelf te bereizen. Wij hebben een auto gehuurd en zijn zelf van Johannesburg (met een kleine tussenvlucht) naar Kaapstad gereden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een camper, wat met kleine kids misschien nog net wat relaxter is. Tenzing Travel biedt zelfs een speciale kids reis aan, waarbij je met een huurauto zelf Zuid Afrika kan verkennen.

4. Kindvriendelijk

Zuid Afrikanen zijn erg vriendelijk voor kids. Ze worden overal met open armen ontvangen en er zijn dan ook genoeg kindvriendelijke accommodaties te vinden. De meeste restaurants hebben kindermenu’s en vaak ook nog eens speelgoed of een speelhoek. Hotels zijn ook ingericht op het ontvangen van kinderen, het plaatsen van een extra kinderbedje is vaak geen enkel probleem.

5. Goede gezondheidszorg

Wij hebben met Floris & Lotte al heel wat buitenlandse ziekenhuizen van binnen gezien, dus voor ons is “kwaliteit van de gezondheidszorg” altijd iets wat wij vooraf checken. Gelukkig is dit in Zuid Afrika erg goed geregeld. Met name rondom de grote steden vind je genoeg ziekenhuizen. Vaak zijn deze of overheid gesubsidieerd of privéklinieken. De privé ziekenhuizen zijn vaak wat minder druk en bieden hoge kwaliteit zorg. Wel kunnen de kosten van zorg in deze ziekenhuizen erg oplopen. Check dus altijd vooraf of je goed gedekt bent tegen zorgkosten in het buitenland.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over een vakantie in Zuid Afrika met de kinderen? Kijk dan snel even naar de speciale Zuid Afrika kids reis en vraag vrijblijvend een offerte aan. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen!

Kids Love Travel: Zuid Afrika

Struisvogels in Oudtshoorn

 

Kids Love Travel: Zuid Afrika

Neushoorns spotten in Kololo Game Reserve

Kids Love Travel: Zuid Afrika

Olifanten zijn gespot!

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: