Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de wonderen van Zuid-Afrika: Een must voor je bucketlist

Na mijn vakantie in Zuid-Afrika was ik direct verkocht: wat een waanzinnig land! De enorme diversiteit is verbazingwekkend. Van Johannesburg naar het Krugerpark, tussen de leeuwen, olifanten, zebra’s en ander wild, verandert het landschap van vlak en droog naar moerasachtig en nat, weelderig groen, bergen en natuurlijk de kust. Kaapstad is een bruisende stad waar iedereen, jong en oud, zich kan vermaken.

Zuid-Afrika is een fantastische bestemming en een vakantie in Zuid-Afrika met kinderen is absoluut aan te raden! Hier zijn vijf redenen waarom Zuid-Afrika een plekje verdient op jouw bucketlist.

1. Ontmoet wilde dieren

Als je kinderen dol zijn op dieren, dan is Zuid-Afrika de perfecte bestemming. Van wormpjes in de tuin tot olifanten in de dierentuin, kinderen zullen het geweldig vinden om de wilde dieren in het echt te zien. Je kunt relatief gemakkelijk wildlife spotten in parken als Pilanesberg National Park, Kololo Game Reserve en Addo National Park.

2. Geen jetlag

Ondanks de lange vlucht van Amsterdam naar Johannesburg, is er bijna geen tijdsverschil. In de winter is het tijdsverschil slechts een uur. Dit betekent geen jetlag! Dit is een groot voordeel, vooral als je reist met kinderen die tijd nodig hebben om aan het tijdsverschil te wennen.

3. Eenvoudig te bereizen

Zuid-Afrika heeft een goed wegennet en bijna iedereen spreekt Zuid-Afrikaans of Engels, waardoor het gemakkelijk zelf te bereizen is. Je kunt een auto huren en zelf van Johannesburg naar Kaapstad rijden. Of kies voor een camper, wat met kleine kinderen misschien nog net wat relaxter is. Tenzing Travel biedt zelfs een speciale kinderreis aan, waarbij je met een huurauto Zuid-Afrika zelf kunt verkennen.

4. Kindvriendelijkheid in Zuid-Afrika

Zuid-Afrikanen zijn bijzonder gastvrij voor kinderen. Ze worden overal hartelijk ontvangen en er zijn tal van kindvriendelijke accommodaties beschikbaar. De meeste restaurants hebben kindermenu’s en vaak ook speelgoed of een speelhoek. Hotels zijn ook ingesteld op het ontvangen van kinderen, het plaatsen van een extra kinderbedje is meestal geen probleem.

5. Uitstekende gezondheidszorg in Zuid-Afrika

Wij hebben met Floris & Lotte al heel wat buitenlandse ziekenhuizen van binnen gezien, dus voor ons is “kwaliteit van de gezondheidszorg” altijd een belangrijk punt om vooraf te controleren. Gelukkig is dit in Zuid-Afrika uitstekend geregeld. Vooral rond de grote steden vind je voldoende ziekenhuizen. Deze zijn vaak ofwel door de overheid gesubsidieerd of privéklinieken. De privéziekenhuizen zijn vaak minder druk en bieden hoogwaardige zorg. De kosten van zorg in deze ziekenhuizen kunnen echter hoog oplopen. Controleer dus altijd vooraf of je goed verzekerd bent voor zorgkosten in het buitenland.

Ben je na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over een vakantie in Zuid-Afrika met de kinderen? Bekijk dan snel de speciale Zuid-Afrika kinderreis en vraag vrijblijvend een offerte aan. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie