Kies je taal:

Op reis door Namibie met kinderen.. Dat doe je toch niet? Zeker wel!

Wij, René en Judith, zijn afgelopen maart samen met ons zoontje Sten (destijds 15 maanden) naar Afrika vertrokken voor een mooie reis van Windhoek in Namibië naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Een bezoek aan Namibie met kinderen, is dat een goed idee?

Namibië heeft ons zo positief verrast dat ik graag een aantal tips met jullie deel.

6 Highlights voor Namibie met kinderen 

 

1# Apfelstrudel in de woestijn

Op weg van Windhoek naar Sesriem kom je al snel op een gravelweg terecht en blijft hier ook wel een tijd op rijden… Maar dit wordt beloond! Je komt onderweg namelijk door Solitaire, een klein rustige dorpje met een tankstation (niet geheel onbelangrijk) en sindskort een motel.  Maar waar je echt voor komt is de apfelstrudel en niet te vergeten een echte lekkere kop koffie bij de Solitaire Bakery! Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

2# Beestjes kijken in Naukluft National Park

Na de tussenstop in Solitaire rijd je al snel het Naukluft National Park in, veel gravel wegen, vergezichten en natuurlijk niet te vergeten…beestjes! Wij hebben hier apen, gemsbokken, struisvogels, wildebeasts en als toetje…giraffen gezien! En dan te bedenken dat dit eigenlijk de snelweg naar Sesriem is.

3# Woestijn en Duinen

 We verbleven in de Elegant Desert Lodge. Een wat minder bekende, maar o zo fijne plek met mooie kamers, uitzicht, een zwembad voor de kids en heerlijk eten. Goed betaalbaar en toch zaten we hier slechts met 1 ander stel.

Vanuit hier was het ‘s ochtends nog ongeveer 40 minuten rijden tot de poort van het park. Sossusvlei is een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Het hoogtepunt is de Deadvlei, waar een witte kleibodem mooi afsteekt tegen de rode duinen en waar de dode bomen van het geheel een mooi plaatje maken, wat een geweldig gezicht is dit! Echt een aanrader! Al is het vanaf de parkeerplaats nog wel een half uur lopen door de duinen, wat met een kind in de draagzak best wel een hele opgave is.

Op de terugweg hebben we nog een stop gemaakt bij Dune45, een van de grootste zandduinen. Ook heel leuk om met  kids te beklimmen (we kwamen meerdere gezinnen tegen), maar wederom wel een beetje warm met draagzak.

4# NamibRand Nature Reserve

Op weg naar onze volgende bestemming Helmeringhausen kwamen wij door het NamibRand Nature Reserve. Het park begon erg droog en dor met alleen maar rotsen en stenen (overigens een zeer indrukwekkend maanlandschap) maar werd steeds wat groener en er kwamen ook steeds meer beesten tevoorschijn. Daar worden wij heel gelukkig van!

Omdat er nauwelijks medeweggebruikers zijn kun je rustig stoppen om de mooiste foto’s te maken van de vele struisvogels, gemsbokken en zebra’s die hier lopen. Hierna is er helaas een tijdje niets behalve veel uitzichten van een verlaten Namibië, wel heel erg mooi maar ergens naar de wc of koffie drinken zat er niet in.

Gelukkig hadden we al een kamer geboekt  bij Helmeringhausen Hotel & Guest Farm. Met een fijn restaurant met terras en grasveldje voor de deur, hele ruime kamers, een zwembad en zelfs een tennisveldje! Prima om hier dus even bij te komen van een lange reisdag.

5#Kokerbomen en de Giant’s Playground

Vanuit Helmeringhausen rijd je in ongeveer 3 uur naar Keetmanshoop, wij verbleven hier in de Alte Kalkoefen Lodge. De naam zegt het al: een oude kalkoven die verbouwd is tot lodge. Een prachtig huisje met buitendouche en een veranda met zicht op een drinkplaats voor de dieren.Verder gewoon een mooie plek, netjes verzorgd, heerlijk eten en een zwembad in een oude silo.

Vanuit hier hebben we een trip gemaakt naar het Kokerbomenbos. Dit zijn eigenlijk geen bomen maar hele grote Aloë Vera planten die tot wel 8 meter hoog kunnen worden. Nergens ter wereld vind je er zoveel bij elkaar als hier!

Ook leuk, iets verderop, ongeveer 5 km  ligt de Giants Playground, niet te missen wanneer je Nambie met kinderen bereist. Een grote blokkendoos van rotsen, het is een wonder dat deze zonder mensenhanden zo zijn ontstaan. Heel bijzonder om te zien, helaas was onze kleine man nog iets te klein om hier ook echt te kunnen spelen. Je kunt hier ook in de lodge op het terrein verblijven en verkoeling zoeken in de zwembaden.

6# Fish River Canyon

Na de Grand Canyon, is de Fish River Canyon de grootste kloof ter wereld! Er zijn verschillende uitkijkpunten en bij binnenkomst krijg je een klein kaartje met hierop de route die je kunt rijden. Dit moet je trouwens wel met de auto doen want de afstanden zijn te groot om te lopen en helemaal als je je bedenkt dat het hier ongeveer 40 graden is.

Het is ook mogelijk om hier wandelingen te maken (van 1 tot wel 5 dagen) maar of dat met een klein kind aan te raden is betwijfel ik… Denk wel aan cash geld, want het park ligt zo afgelegen dat de creditcardmachine regelmatig geen bereik heeft. Toch lastig voor de park fee en het restaurant, zeker omdat de volgende pinautomaat 30 kilometer verderop in het Roadhouse is.

Wij waren er na de enorme hitte wel weer snel klaar mee en zijn doorgereden naar ons verblijf in Canyon Village, een prima locatie op een half uurtje rijden waar we heerlijk hebben genoten van de rust en wederom een duik hebben genomen in het zwembadje om af te koelen. Een top locatie wanneer je Namibie met kinderen bereist.

Hier hield ons avontuur in Namibië op, op naar de grens van Zuid-Afrika om samen nog veel meer mooie dingen te ontdekken!

#Extra tip

Wij kozen overigens voor de grensovergang bij Kakamas (en niet zoals nagenoeg alle toeristen richting Springbok), voor een bezoek aan het Augrabies Falls National Park. Als je toch (relatief) in de buurt bent zeker de moeite waard om mee te pakken (ook daar heb je leuke huisjes, een zwembad en een restaurant in het park).

Conclusie: de afstanden in Namibië zijn enorm groot, maar het landschap (en zeker ook het wildlife!) wat je er voor terugkrijgt zorgt voor een ervaring die vele malen groter is. Namibië is met geen ander land ter wereld te vergelijken. DOEN DUS!

Heeft Judith jou met deze bezienswaardigheden al warm gemaakt voor een reis door Namibie met kinderen?

Dit artikel “Op reis door Namibie met kinderen.. Dat doe je toch niet? Zeker wel!” is geschreven door Judith. Judith is 32 jaar en sinds 7 jaar samen met René 33 jaar inmiddels haar man en Sten’s vader. “Wij hebben toen we 2 maanden samen waren onze eerste tickets geboekt om 4 maanden later te gaan backpacken in de Filipijnen en sindsdien proberen we zo vaak, lang en ver mogelijk te reizen. Samen hebben we al heel veel landen mogen bezoeken. 1 oktober volgend jaar gaan we 6 maanden op wereldreis met Sten! Heel veel zin in!”

Wil je Judith haar avonturen lezen? Dan kan op Travel Times Three.

 Vind je dit artikel “Op reis door Namibie met kinderen .. Dat doe je toch niet? Zeker wel!” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook wel leuk: 

10 Bijzondere vakantiebestemmingen voor een vakantie met kinderen in 2018 

10 Tips, verre reizen met kleine kinderen, zo blijft het relaxed!

 

  Kids Love Travel: Namibie met kinderen Kids Love Travel: Namibie met kinderen
In dit artikel vind je wat affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken via deze links jou niets extra’s. Booking.com verdient alleen een heel klein beetje minder, omdat ze een klein deel aan mij geven :). 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: