Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welkom bij onze reisblog! Wij, René en Judith, hebben afgelopen maart samen met ons zoontje Sten (destijds 15 maanden) een onvergetelijke reis gemaakt van Windhoek in Namibië naar Kaapstad in Zuid-Afrika. We delen graag onze ervaringen en tips over het reizen naar Namibië met kinderen.

Is Namibië een kindvriendelijke bestemming?

Namibië heeft ons zo positief verrast dat we graag een aantal hoogtepunten en tips met jullie delen voor een onvergetelijke reis naar Namibië met kinderen.

6 Hoogtepunten van Namibië voor gezinnen

1# Apfelstrudel in de woestijn

Op weg van Windhoek naar Sesriem kom je al snel op een gravelweg terecht. Een tussenstop in Solitaire is een must voor de heerlijke apfelstrudel en een lekkere kop koffie bij de Solitaire Bakery.

2# Dieren spotten in Naukluft National Park

Het Naukluft National Park is een geweldige plek om wilde dieren te spotten. Wij hebben hier apen, gemsbokken, struisvogels, wildebeasts en giraffen gezien!

3# Woestijn en Duinen

We verbleven in de Elegant Desert Lodge. Vanuit hier was het ‘s ochtends nog ongeveer 40 minuten rijden tot de poort van het park. Sossusvlei is een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Het hoogtepunt is de Deadvlei, waar een witte kleibodem mooi afsteekt tegen de rode duinen en waar de dode bomen van het geheel een mooi plaatje maken.

4# NamibRand Nature Reserve

Op weg naar onze volgende bestemming Helmeringhausen kwamen wij door het NamibRand Nature Reserve. Het park begon erg droog en dor maar werd steeds wat groener en er kwamen ook steeds meer dieren tevoorschijn. We verbleven in het Helmeringhausen Hotel & Guest Farm.

5# Kokerbomen en de Giant’s Playground

Vanuit Helmeringhausen rijd je in ongeveer 3 uur naar Keetmanshoop, wij verbleven hier in de Alte Kalkoefen Lodge. Vanuit hier hebben we een trip gemaakt naar het Kokerbomenbos en de Giants Playground.

6# Fish River Canyon

Na de Grand Canyon, is de Fish River Canyon de grootste kloof ter wereld! Er zijn verschillende uitkijkpunten en bij binnenkomst krijg je een klein kaartje met hierop de route die je kunt rijden.

We hopen dat deze tips je helpen bij het plannen van je reis naar Namibië met kinderen. Het is een prachtig land met veel te bieden voor gezinnen. Veel reisplezier!

Reizen door Namibië met Kinderen: Een Unieke Ervaring

Het is mogelijk om wandelingen te maken in Namibië, variërend van 1 tot 5 dagen. Echter, of dit aan te raden is met een klein kind is twijfelachtig. Zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt, aangezien het park zo afgelegen ligt dat de creditcardmachine vaak geen bereik heeft. Dit kan lastig zijn voor de park fee en het restaurant, vooral omdat de dichtstbijzijnde pinautomaat 30 kilometer verderop ligt in het Roadhouse.

Verblijf in Canyon Village

Na de enorme hitte waren we snel klaar en zijn we doorgereden naar ons verblijf in Canyon Village. Dit is een uitstekende locatie op een half uur rijden waar we genoten hebben van de rust en opnieuw een duik hebben genomen in het zwembad om af te koelen. Een top locatie wanneer je Namibië met kinderen bereist.

Het Avontuur in Namibië

Hier eindigde ons avontuur in Namibië, op naar de grens van Zuid-Afrika om samen nog veel meer mooie dingen te ontdekken!

Extra Tip voor Reizen in Namibië

Wij kozen voor de grensovergang bij Kakamas (en niet zoals de meeste toeristen richting Springbok), voor een bezoek aan het Augrabies Falls National Park. Als je toch (relatief) in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om mee te pakken. Ook daar heb je leuke huisjes, een zwembad en een restaurant in het park.

Conclusie: Reizen door Namibië

De afstanden in Namibië zijn enorm groot, maar het landschap (en zeker ook het wildlife!) wat je er voor terugkrijgt zorgt voor een ervaring die vele malen groter is. Namibië is met geen ander land ter wereld te vergelijken. DOEN DUS!

Heeft Judith jou met deze bezienswaardigheden al warm gemaakt voor een reis door Namibië met kinderen?

Over de Auteur

Dit artikel “Op reis door Namibië met kinderen.. Dat doe je toch niet? Zeker wel!” is geschreven door Judith. Judith is 32 jaar en sinds 7 jaar samen met René 33 jaar inmiddels haar man en Sten’s vader. “Wij hebben toen we 2 maanden samen waren onze eerste tickets geboekt om 4 maanden later te gaan backpacken in de Filipijnen en sindsdien proberen we zo vaak, lang en ver mogelijk te reizen. Samen hebben we al heel veel landen mogen bezoeken. 1 oktober volgend jaar gaan we 6 maanden op wereldreis met Sten! Heel veel zin in!”

Wil je Judith haar avonturen lezen? Dan kan op Travel Times Three.

Gerelateerde Artikelen

In dit artikel vind je wat affiliate links. Als je boekt via deze links dan ontvang ik een kleine commissie wat er voor zorgt dat ik deze handige artikelen kan blijven schrijven. Natuurlijk kost boeken via deze links jou niets extra’s. Booking.com verdient alleen een heel klein beetje minder, omdat ze een klein deel aan mij geven :).

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie