Kies je taal:
  • nl
  • en

Seychellen met kinderen, 5x de leukste highlights!

Wuivende palmbomen, hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, bountygehalte gróót, uit een kokosnoot met rietje en parasolletje drinken, een ontzettend aardige bevolking, veel zon, een lekkere warme temperatuur en maar weinig tijdsverschil met Nederland. Klinkt ideaal, niet? De Seychellen hebben dit allemaal! Dit is natuurlijk dé honeymoonbestemming bij uitstek, maar wij gingen met het gezin en ook met kinderen is dit land ontzettend leuk om te bezoeken! Hier lees je 5 redenen waarom de Seychellen met kinderen een TOP idee is.

5x DOEN! Op de Seychellen met kinderen

1#  Strand, strand en nóg eens strand

Als ergens het “schep en emmertjes gehalte” hoog is, is het wel op de Seychellen. En als kinderen érgens gek op zijn is het wel zandkastelen bouwen bij de branding van de zee. Je hebt er kilometers lange stranden, Grand anse op het eiland Praslin bijvoorbeeld, ideaal voor een mooie strandwandeling. Maar je hebt er ook wat kleinere baaitjes, Anse Lazio op Praslin, een prachtige baai met grote granieten rotsen in de zee. De stranden op de Seychellen zijn zó divers, er is voor ieder wat wils. Wel hebben ze één ding gemeen: de zee loopt vlak af, ideaal dus voor kinderen om lekker pootje te baden. Oh, eigenlijk hebben ze nóg een ding gemeen: ze zijn zo on-ge-lo-fe-lijk mooi!

2# Fietsen op La Digue

La Digue vonden we het mooiste eiland wat we bezocht hebben. Het is bereikbaar per boot. Het is een autovrij eiland dus er zijn een aantal alternatieve manieren om je voort te bewegen. Uiteraard kan je te voet, je kan in een ossenwagen gaan zitten of je gaat lekker met de fiets! Zodra je de boot afstapt vliegen de verhuurfietsen je om te oren. Ze verhuren ook kinderfietsen en kinderzitjes, dus zodra je voor iedereen een passende fiets of zitje hebt gevonden kun je aan je fietstocht beginnen. Je kan mákkelijk in een middag het eiland rond. Onderweg zijn er weer tal van prachtige stranden om een stop te maken, een duik te nemen en weer verder te gaan.

Dit is toch wel hét strand van de Seychellen. Alle advertenties die over de Seychellen gaan, of gewoon over een bountystrand in het algemeen, laten Anse source d’argent zien. Dit strand is gelegen op het eiland La Digue, en is echt adembenemend mooi. Je waant je gewoon in een poster. Uit de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee doemen gigantische granieten rotsen op die gezamenlijk een práchtig plaatje vormen, en die de Seychellen zo kenmerkend maken. Een ontzettende mooie en leuke plek, met een restaurantje en tal van kraampjes in de buurt waar je uit kokosnootjes kunt drinken, uiteraard met zo’n leuk parasolletje erin. Anse source d’argent mag dus niet op je to do list ontbreken als je de Seychellen met kinderen bezoekt!

4# Zoveel... dieren!

Ook voor de kleine dierenvriendjes onder ons is er genoeg te doen. Op het eiland La Digue heb je een grote kolonie reuzeschildpadden die lekker liggen te chillen onder de wuivende palmbomen. Ook is het onderwaterleven fantastisch mooi! De wat oudere kinderen (en pap & mam natuurlijk ook) kunnen er prachtig snorkelen. Roggen van een halve meter doorsnee zwemmen vlak langs je benen en de meest mooie gekleurde vissen komen ook heel dichtbij. Ze zijn overduidelijk niet bang voor mensen en je kan ze dus heel mooi van dichtbij bekijken.

5# Vallée de Mai

Je leest het al, de meeste hoogtepunten van de Seychellen zijn toch wel strand-gericht, maar er is ook een prachtig stukje natuur te vinden op het eiland Praslin. In Vallée de Mai kan je een mooie wandeling maken van ongeveer een uur, waarbij je echt even in de jungle bent. Het is een goed aangelegd pad, met bruggetjes en trappen, leuk voor kinderen om te klauteren, maar niet “buggy-proof”. Gelukkig hadden we de draagzak bij! Het park staat vooral bekend om de welbekende “coco de mer”, een palm met de kenmerkende kokosnoten erin. Leuk detail, als je het land binnenkomt/verlaat krijg je een stempel van de douane in de vorm van die kokosnoot. Verder zijn er veel gekko’s, boomkikkers en papegaaien. Een leuke middag vermaak dus voor jong en oud!

 

Dit gastartikel met daarin de leukste tips voor de Seychellen met kinderen is geschreven door Kim: “Ik ben Kim, 33 jaar oud en samen met mijn man Adri en onze twee dochters Djèm en Novée zijn we nogal verslaafd aan reizen. Wij vinden het heerlijk om met het gezin een nieuw stukje wereld te ontdekken en het is dus ook ons doel om toch wel zo’n drie keer per jaar op “ontdekkingstocht” te gaan. Wij zien de wereld als één grote speeltuin en willen onze kinderen zoveel mogelijk diversiteit laten zien. Woestijnen, bergen, bossen, sneeuw, tropische eilanden, dichtbij, ver weg, steden, rijkdom maar ook armoede. Wij vinden het heel bijzonder om dit samen met onze meiden te kunnen en mogen doen en voor kinderen is het ook nog eens super leerzaam!”

Vind je dit artikel "Seychellen met kinderen, 5x de leukste highlights" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: