Kies je taal:

Op wereldreis met een peuter, maar waar naar toe?!

“EEN BUCKETLIST – Zoooo 2017 concludeerden wij, Yuri 40 & Merel 38, zaterdagavond 12 augustus 2017 om 23:00 uur. Het direct groots aanpakken en besluiten bijna 8 maanden met z’n drietjes te gaan reizen is het resultaat van deze conclusie. En toen is “Schaapies on Tour” geboren…..Op wereldreis met een peuter!

 

Een wereldreis met een peuter van 3jr gaat niet over 1 nachtje slapen, maar toch stappen we na een kleine 6 maanden in het vliegtuig richting Kaapstad. Huurders in ons huis, baan opgezegd, autootje onder de pannen en het beste logeeradres voor poes Bo. De reis kan beginnen. Bij het samenstellen van de reis is naast het budget, de restricties van een wereldticket, kindvriendelijke landen en een paar must-see’s van papa en mama de route aardig vlot samengesteld. 6 weken Zuid-Afrika, 4 weken Sri-Lanka, 4 weken Noord & Midden Thailand, 4 weken Maleisië, 4 weken Indonesië en 2 maanden Canada is het plan. Sri-Lanka is mama’s droom, in een huis op wielen door Canada cruisen papa’s ding. En heel veel kindvriendelijke landen met heel veel lieve mensen voor Nout.

 

Van tevoren en tijdens de reis hebben we natuurlijk heel wat rare vragen en opmerkingen gekregen. Niet iedereen begrijpt deze droom van ons.

Vooral in Azië hebben we de meest bijzondere ontmoetingen. Zo mocht manlief tijdens Galungan op Bali samen met de lokale mannen de tempel schoonmaken. Vooraf werd hij van top tot teen traditioneel aangekleed.

In Canada hebben wij een gezin ontmoet in Banff die ons uitnodigde in hun hunters house op de prairie. 4 Weken na deze ontmoeting hebben we twee geweldige dagen met hen doorgebracht in midden Canada. Plaatsen, mooie ontmoetingen en belevenissen die we nooit meer vergeten. 

 

Nog steeds zeggen wij regelmatig: Mocht je het vertrouwen in de mensheid verliezen, ga dan naar Zuidoost-Azië en met name Sri-Lanka.

Hoogtepunten van onze wereldreis met een peuter

Nu 5 weken terug in Nederland is de meest gestelde vraag: “Wat was nu jullie hoogtepunt?” “Geen idee”, is steeds mijn antwoord.

 

De natuur in het grootse Zuid-Afrika of Canada? De cultuur in Azië? De prachtige stranden op Lombok? Of de bijzondere ontmoetingen in….? Het was allemaal even prachtig. Nout is vrij duidelijk in zijn hoogtepunt: de poepende baviaan boven op onze auto in Zuid-Afrika staat veruit op nummer 1. Het wassen van een olifant bij het Elephant Freedom Project in Sri-Lanka volgt vervolgens snel. Maar ook het huisje op wielen in Canada zal hij echt nooit vergeten.

Ondanks dat we weinig tegenslagen hebben mogen ervaren is reizen met een peuter zoals jullie allemaal zullen weten soms ook best een kleine uitdaging. Reizen in overvolle treinen, urenlange vertragingen, een plasje en poepje op de meest onmogelijke momenten, maar met een beetje flexibiliteit was aan alles wel een mouw te passen. Onze Nout is niet de moeilijkste, pittig eten vindt hij ‘lekker warm in zijn mond’ en af en toe een driftbui maakt hem geslaagd voor zijn diploma “Wereldreiziger”.

 

Waarom deze landen bereizen met een peuter?

Voor de liefhebbers die van plan zijn om naar een van bovenstaande plekken te gaan, hieron de redenen om dit samen met je kids te doen.

 

Zoals velen van jullie zullen weten is Lombok getroffen door een enorme aardbeving. Juist dit eiland en de mensen hebben zoveel indruk op ons gemaakt, dus wij hopen dat het toerisme heel snel hersteld. Het ontdekken van deze mooie plek is eigenlijk een must-do.

Zuid-Afrika

Wij hebben in totaal 6 weken om Zuid-Afrika te bezoeken en hebben de Garden Route, een groot deel van de Afrikaanse West-Kust en de binnenlanden kunnen zien. Echter in de regio Kaapstad is zoveel moois te zien, dat je niet perse mega afstanden hoeft te rijden. Het vrijwilligersproject Chintsa East Soup Kitchen is ook zeker een bezoekje waard, een project dat je nooit meer vergeet en ook erg leerzaam is voor kinderen. Wij verbleven onder andere in Buccaneers Lodge in Chintsa, een heerlijke plek voor zowel kids als ouders. 

Sri Lanka

De meest bijzondere mensen die ik ooit ontmoet heb wonen in dit bijzondere land. Ook zijn ze gek op kinderen, dat je ’s avond op een familiefeestje of aan de eettafel zit bij “nieuwe vrienden” is niet onmogelijk. In Sri Lanka verbleven wij in Anantamaa in Trincomalee. Heerlijk als je wat meer luxe en een mooi zwembad wilt. Vlakbij Kandy vind je het Elephant Freedom Project, dit is opgezet door een Nederlander die goed en diervriendelijk te werk gaat. 

Thailand

Ons hoogtepunt in Thailand is het Songkran-festival in Chang-Mai. 5 dagen natte pakken, waterpistolen en heel veel lol. Het sfeertje is geweldig en wij hebben met onze 3-jarige de tijd van ons leven.  Deze dagen zijn we allemaal weer even kind. Onze favoriete accommodatie in Thailand is Cave Lodge, tussen Pai en Mae Hong Song in het noorden van Thailand. 

Maleisië

Voor ons is de Maleisische keuken een van de favorieten. De invloeden uit China, Thailand, Indonesië, maar ook India zijn overal terug te vinden. Voor ieder wat wils, dat is een ding wat zeker is. Erg fijn voor de ouders van kleine fijnproevers.

Daarnaast is Maleisië meer ontwikkeld dan haar buurlanden. Ben je op toch wat meer opzoek naar westerse standaarden dan is Maleisië the place to be!

Bali

Houd je van een beetje luxe dan is Bali goed vertoeven! Dat het toerisme booming is, dat weten de meeste mensen wel. Dat ondanks dat de mensen zo puur zijn, doet mij versteldstaan. De 3 weken die wij op Bali rondreizen brengen we voornamelijk in het Noorden en Oosten door. Iets minder toeristen en heel veel goede karma.

Lombok

Dit Indonesische eiland, waar 80% van de bevolking Moslim is heeft ons hart gestolen. In Bali durven we het niet aan om een scooter te huren in verband met de drukte en de slechte wegen. Maar op Lomb is dit veel beter te doen. Lombok is lang niet zo druk als Bali en ongelooflijk maar waar, de wegen zijn prachtig. Niet iedereen zal hier van gecharmeerd zijn, maar met privé chauffeur kan je natuurlijk ook goed uit de voeten. De Air Terjun Benang Kembalu in de buurt van Tetebatu zijn een must-see en de rit is geweldig. Dit plaatsje midden tussen de rijstvelden is ook een perfecte plek als uitvalsbasis van de beklimming van Mount Rinjani. Lombok is echt een hoogtepunt tijdens onze wereldreis met een peuter. 

Gili Air (Lombok)

Dit kleine bounty eilandje voor de kust van Lombok is een primitief zusje van Bali en heeft naar mijn menig dan ook meer charme dan haar grote zus. Paard en wagen, de benenwagen en de fiets zijn het enige transportmiddel dat hier te vinden is.  Lees je wel eerst goed in en weet wat je te wachten staat. Bij harde wind kan de boottocht flink “rough” zijn. Voor de sportliefhebbers onder ons: een rondje Gili-Air rennen in de vroege ochtend is een must!

Canada

Naast al het geweldige wildlife dat hier te zien is, is Canada een groot speelparadijs voor kinderen. En dus een must tijdens een wereldreis met een peuter. In ieder gehucht of dorpje hebben ze de mooiste speeltuinen & zwembaden op de meest unieke plekjes. Grote kans zelfs dat er ook nog een waterspeeltuin bij is. Vaak zelfs met toezicht en vrij toegankelijk. Daarnaast is het een perfect land voor korte, mooie wandelingen, zodat ook de kleine beentjes een echte hike kunnen maken.

Het afgelopen jaar hebben wij dus druk aan onze bucketlist gewerkt tijdens onze wereldreis met een peuter. 

Een nadeel van reizen is natuurlijk dat je zoveel mensen ontmoet dat onze bucketlist 2.0 ondertussen weer flink uit de kluiten gewassen is. Nu maar eens kijken hoe we dit gaan oplossen….

Vind je dit artikel "Op wereldreis met een peuter, maar waar naar toe?!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je boekt dan ontvangen wij een kleine commissie. Uiteraard betaal jij niet extra. Zo help je ons om deze handige artikelen te blijven schrijven. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: