Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op avontuur gaan met je kinderen betekent vaak het vinden van een goede balans. Als ouder wil je graag wat cultuur opsnuiven of rust vinden in de natuur, maar je kinderen kunnen dat al snel saai vinden. Zij willen wifi of actie. Het is dan perfect om dit te combineren. De reizende ouders van RiksjaKids hebben een top 6 samengesteld, waarbij actie gegarandeerd is!

Top 6 Avonturen met Kinderen: Actie Gegarandeerd!

#1 Raften door het Regenwoud in Sri Lanka

Een wetsuit en helm zijn verplicht tijdens het raften. Het kan warm zijn, maar het is handig wanneer je de wilde rivier gaat bedwingen. Je ervaren gids legt je kort uit hoe je moet zitten en hoe je het beste je peddel wel of niet in het water moet steken. Je leert hoe je vaart kunt maken of om rotsblokken heen moet varen. Eenmaal op het water kan het er soms wild aan toe gaan. Vermijden die stroomversnellingen of juist de boot om laten slaan? Dat is extra spannend.

#2 Actie in de Jungle van Mexico

Echte actie vind je in de jungle bij Villahermosa. Hier ga je namelijk ziplinen. Je slingert tussen de boomtoppen en sommige stukken zijn wel 100 meter lang. Hoogtevrees is hier niet zo handig. En alsof dat nog niet genoeg is, is het daarna tijd voor een commandoparcours. Je gaat abseilen bij een waterval en komt uiteindelijk onder de modder terug bij je jungle lodge. ’s Avonds rooster je marshmallows in het kampvuur en ’s ochtends brullen de apen je wakker. Dit is actie 2.0.

De Top 3 Avontuurlijke Reiservaringen

1. Surfin’ USA in San Diego

San Diego, gelegen aan de westkust van Amerika, is een paradijs voor surfers. Dit is dé plek om zelf te proberen de golven te bedwingen. Het lijkt zo eenvoudig, maar na wat theorie en droog oefenen op het strand, is het tijd om het zelf te proberen. We gingen vaak kopje onder, maar wat een triomf als je voor het eerst op je plank blijft staan en over de golven ‘rijdt’.

2. De Inca-Trail in Peru

Trek je sneakers uit en zet je bergschoenen aan. Het is tijd voor de tocht naar de iconische Machu Picchu. Dragers, een gids en een kok vergezellen je. Onderweg loop je door het tropisch regenwoud en wandel je langs dorpjes en verschillende kleine Inca-ruïnes. Je overnacht in tenten, zonder elektriciteit en warm water. Eenmaal boven is het magisch om ’s ochtends vroeg bij de zonnepoort aan te komen, de mistflarden te zien wegtrekken en de zonnestralen op de mysterieuze Inca-stad Machu Picchu te zien schijnen. Kippenvel.

3. Paardrijden in Swaziland

Zet je helm op en spring in het zadel. Vanaf de rug van een paard is het net wat makkelijker om klein wild te benaderen. Zo kun je dus mooiere en betere foto’s maken. Je route bestaat uit rode zandpaden, door grasland en smalle beekjes. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die verdwijnt weer als je eenmaal bij het zwembad ligt.

#6 Slapen op het Racha Praba meer in Thailand

Je overnachtingsplek voor vannacht ligt op een uur varen van de kust en is alleen bereikbaar per boot. Het is een eenvoudige bamboehut met slechts een matras op de vloer. Voor een douche spring je in het meer. Via vlonders loop je naar een klein eilandje met toiletten. Het is handig om ’s nachts een zaklamp bij de hand te hebben. Gebruik een van de kano’s bij je hut om het meer te verkennen, of vaar naar de overkant om te kijken of je de gillende gibbons kunt spotten. De kok woont permanent op locatie en bereidt fantastische maaltijden met de meest eenvoudige ingrediënten. Het is puur genieten.

Gerelateerde artikelen

Top 5 bijzondere hotels met kinderen

Top 5 winterzon bestemmingen met kinderen

Dit artikel “Op avontuur met je kinderen, actie gegarandeerd” is geschreven door de reizende moeders van RiksjaKids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie