Kies je taal:

Op avontuur met je kinderen, actie gegarandeerd!

Op avontuur met je kinderen betekent vaak ook op zoek naar een goede balans. Jij als ouder wilt graag wat cultuur opsnuiven of rust vinden in de natuur, maar je kinderen vinden dat al snel wat saai. Zij willen wifi. En als dat er niet is, doe dan maar actie. Perfect is het dan om dit te combineren. Hieronder hebben de reizende ouders van RiksjaKids een top 6 voor je samengesteld, actie gegarandeerd!

Top 6 Op avontuur met je kinderen, actie gegarandeerd!

 

#1 Raften door het regenwoud in Sri Lanka

Wetsuit en helm zijn verplicht tijdens het raften. Het mag dan wel warm zijn, maar het is wel zo handig wanneer je de wilde rivier gaat bedwingen. Je ervaren gids legt je kort uit hoe je moet zitten en hoe je het beste je peddel wel of niet in het water moet steken. Je leert hoe je vaart kunt maken of om rotsblokken heen moet varen. Eenmaal op het water gaat het er soms wild aan toe. Vermijden die stroomversnellingen of juist de boot om laten slaan? Want dat is extra spannend.

#2 Actie in de jungle van Mexico

Echte actie vind je in de jungle bij Villahermosa. Hier ga je namelijk ziplinen. Je slingert tussen de boomtoppen en sommige stukken zijn wel 100 meter lang. Hoogtevrees is hier dan ook niet zo handig. En alsof dat nog niet genoeg is, is het daarna tijd voor een commandoparcours. Je gaat abseilen bij een waterval en komt uiteindelijk onder de modder terug bij je jungle lodge. ’s Avonds rooster je marshmallows in het kampvuur en ’s ochtends brullen de apen je wakker. Actie 2.0 dus.

#3 Surfin’ USA

San Diego, aan de westkust van Amerika, is surfers’ Paradise. Dé plek om zelf eens te proberen de golven te bedwingen. Het ziet er zo makkelijk uit, maar na wat theorie en droog oefenen op het strand, is het tijd om het zelf eens te proberen. We gingen flink wat keren kopje onder en wat is het dan stoer als je voor het eerst op je plank blijft staan en over de golven ‘rijdt’.

#4 Inca-Trail in Peru

Sneakers uit en bergschoenen aan. Tijd voor de tocht naar de iconische Machu Picchu. Dragers gaan met je mee en ook een gids en een kok. Onderweg loop je door het tropisch regenwoud en wandel je langs dorpjes en verschillende kleine Inca-ruïnes. Je overnacht in tenten, zonder elektriciteit en warm water. Eenmaal boven? Het is magisch om ’s ochtends in alle vroegte bij de zonnepoort aan te komen, de mistflarden weg te zien trekken en de zonnestralen te zien op de mysterieuze Inca-stad Machu Picchu. Kippenvel.

#5 Zadel op, Swaziland in

Helm op en húp, in het zadel. Vanaf de rug van een paard is het net wat makkelijker om klein wild te benaderen. En kun je dus mooiere en betere foto’s maken. Rode zandpaden, door grasland en smalle beekjes, dat is je route. Onderweg zie je impala’s, zwijnen en zebra’s. In de beekjes en langs meren liggen nijlpaarden en krokodillen te soezen in de zon. En je zadelpijn? Die gaat weer over wanneer je eenmaal bij het zwembad ligt.

#6 Slapen op het Racha Praba meer in Thailand

Je hutje voor vannacht ligt op een uur varen van de wal en is alleen bereikbaar met een bootje. Het is gemaakt van bamboe en erg eenvoudig. Je hebt eigenlijk alleen een matras op de vloer. Voor een douche duik je het meer in. En over vlonders loop je naar een eilandje, waar wc’s staan. Wel zo handig dus om je zaklamp bij de hand te houden, ’s nachts. Pak een van de kano’s die voor je huisje liggen om het meer te verkennen. Of vaar naar de overkant om te kijken of je de gillende gibbons kunt spotten. De kok woont daar permanent en weet met de meest eenvoudige ingrediënten fantastische maaltijden te bereiden. Volop genieten dus.

Vind je dit artikel “ Op avontuur met je kinderen, actie gegarandeerd!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Top 5 bijzondere hotels met kinderen 

Top 5 winterzon bestemmingen met kinderen 

 

Kids Love Travel: Op avontuur met je kinderen  Kids Love Travel: Op avontuur met je kinderen  Kids Love Travel: Op avontuur met je kinderen

Dit artikel “ Op avontuur met je kinderen, actie gegarandeerd” is geschreven door de reizende moeders van RiksjaKids. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights