Kies je taal:

TOP 5 Bijzondere hotels met kids

Niets is zo leuk als met je (kleine) kinderen de wereld te ontdekken. Maar het is wel zo fijn als je op een prettige plek kunt overnachten. Met een zwembad erbij bijvoorbeeld of met familiekamers waar met gemak een babybedje in past, of op een toplocatie: dicht bij het strand, midden in een nationaal park, of dat ene leuke stadshotelletje met een rustige ligging, maar toch in het centrum. Deze plekjes zijn lastig te vinden, maar ze zijn er zeker. De reismoeders van Riksjakids hebben de meest bijzondere hotels voor je op een rijtje gezet.

 

#1 Safarilodge in Zuid-Afrika

De safari lodge ligt op een paar uur rijden van Kaapstad, aan de Tuinroute. Wat deze lodge zo uniek maakt? Het verwarmde zwembad: dit vind je namelijk bijna nergens anders in Zuid-Afrika. Voor de kleine kinderen worden speciale game drives georganiseerd: minder intensief en educatief op een leuke manier. Het restaurant heeft een speciaal kindermenu en gaat zelfs vroeger open dan normaal, zodat je vermoeide kinderen op tijd kunnen eten en op tijd naar bed kunnen. De kers op de taart? Er is een speelgoedkist met verrassingen!

 

#2 Amerikaanse ranch in Zuidwest-Amerika

Nummer 2 op de lijst van bijzondere hotels voor een vakantie met kids is ouderwets, op een goede manier ;). Een stoffige oprijlaan, houten hekken en dravende paarden: deze ranch is zo traditioneel als maar zijn kan. Waarom je juist hier moet overnachten? Je kinderen mogen helpen bij het voeren van de dieren op de ranch en de paarden en geiten aaien en borstelen. Ze leren lassowerpen, doen mee aan een rodeo en leren paardrijden. ’s Avonds rusten jullie allemaal uit bij het kampvuur. En het souvenir (een echte cowboy hoed) gaat niet meer af…

 

#3 Junglelodge in Costa Rica

Alleen bereikbaar met een boot, die dieper en dieper het tropische regenwoud in vaart; deze jungelodge is zeker niet door de grote massa te vinden. En hij ligt op dé beste plek om felgekleurde gifkikkers te spotten. Je hebt geen ramen, maar gaas en ’s ochtends heb je geen wekker nodig, want de brulapen maken enorm veel kabaal. Overdag is genoeg te zien en te doen (wat dacht je van een duik in het zwembad?). En ’s avonds? Dan ga je met de gids op pad: op zoek naar schildpadden die hun eieren op het beroemde strand leggen.

 

#4 1001 nacht in Marokko

Bij aankomst in de riad staan verse muntthee en de huisgemaakte koekjes klaar. De overdekte binnenplaats is groot genoeg om rond te rennen en heeft overal zitjes waar je je terug kunt trekken. En de familiekamers zijn zo ruim dat je bijna naar elkaar moet roepen. De locatie? Midden in de grootste medina van Marokko: ruim 9.000 straatjes en diep in het midden de beroemde kleurrijke (en geurrijke) leerlooierijen. Na een dag slenteren smaakt de vers gemaakte pastilla in je riad fantastisch.

 

# 5 Tropisch strandverblijf in Mexico

Dit strandhotel ligt aan wit zand en een turquoise zee. Je kunt bij wijze van spreken de zeeschildpadden aanraken vanaf je strandstoel, die in de schaduw staan van wuivende palmbomen. Het strand loopt langzaam af in zee en er staat zo weinig stroming dat je kinderen hier veilig kunnen zwemmen en spelen. Met een beetje geluk zie je al spelend de schildpadden, maar geen nood: snorkels en vinnen kun je hier overal voor een prikkie huren. De verse cocktails smaken het beste met je bloten voeten in het warme zand.

 

Ik krijg heel veel zin in een nieuwe reis door dit soort reis inspiratie! Welke bijzondere hotels zijn jouw favoriet met kids?

 

Ben je op zoek naar nog meer reisinspiratie voor een vakantie met kids, check dan meteen even dit artikel ” Top 5 Winterzon bestemmingen met kinderen“.

 

Kids Love Travel: bijzondere hotels met kids Kids Love Travel: bijzondere hotels met kids Kids Love Travel: bijzondere hotels met kids Kids Love Travel: bijzondere hotels met kids Kids Love Travel: bijzondere hotels met kids

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights