Kies je taal:

Top 5 bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen

Ik ben toch een “zon boven sneeuw” mens. Van skiën in de winter word ik heel blij, maar van een winterzon vakantie met kinderen word ik nog blijer!! Het speelt ook mee dat kleine kinderen nog niet skiën of boarden, ik ga dan ook liever op wintersport als ze lekker mee kunnen doen.

En dan nog…. als de klok eenmaal een uur  terug gaat, de dagen korter en avonden langer worden, dan wil ik maar 1 ding: naar de zon!!!! Het liefst zo snel en lang mogelijk. Elk jaar in de kerstvakantie en in de voorjaarsvakantie naar een lekker zonnig oord lijkt mij fantastisch. Jou ook? Check mijn onderstaande lijst met bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen.

Top 5 winterzon vakantie met kinderen!

 

  1. Canarische Eilanden

Altijd goed! Het hele jaar door liggen de temperaturen op de Canarische Eilanden boven de 20 graden. De eilanden groep bestaat uit 7 eilanden die 18 miljoen jaar geleden ontstaan zijn na uitbarstingen van vulkanen. La Palma, El Hierro, Lanzarote en Tenerife, zijn vulkanisch nog steeds actief. Groot voordeel van een vakantie op de Canarische Eilanden is dat ze vrij dicht bij liggen. Het is maar 4,5 uur vliegen, wat zelfs voor kids (of ouders) die een hekel hebben aan vliegen, goed te doen is.  Daarnaast is er (vrijwel geen) tijdverschil waardoor de kids ook geen jetlag hebben en je hop hop, direct uit het vliegtuig kunt genieten van het heerlijke weer. Daar komt nog eens bij dat je geen inentingen nodig hebt en de verschillende eilanden barsten van idyllische rustige appartementen complexen en grote kids vriendelijke hotels. De Canarische Eilanden zijn mijn nr 1 bestemming voor een winterzon vakantie met kinderen, zonder een vervelende jetlag.

  1. Kaapverdië

Of de Kaapverdische Eilanden, een bestemming die flink in opkomst is. Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika en bestaat uit 9 bewoonde eilanden. De temperatuur komt het hele jaar niet onder de 25 graden waardoor het year round een heerlijke zon bestemming is. Kaapverdië is iets verder vliegen dan de Canarische Eilanden, 7 uur en heeft 2 tot 3 uur tijd verschil, maar voor deze extra inspanningen krijg je dan wel de klassieke witte stranden en blauwe zee met wuivende palmbomen.

  1. Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) liggen in Azië en grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land omvat zeven emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Dubai is veruit de bekendste en zie je ook veel in mooie aanbiedingen voorbij komen. Het weerbeeld in de Emiraten is vrij eenzijdig: van warm (winter) tot zeer warm (voorjaar en najaar) tot extreem heet (zomer) met een zeer kleine kans op neerslag, een hoge relatieve luchtvochtigheid en veel zon. Zelfs het zeewater is in de zomermaanden warmer dan dertig graden. In de zomer zou ik de Emiraten zeker niet aanraden, maar in de winter is het er heerlijk! Het ligt iets dichter bij Nederland dan Kaapverdië en is ongeveer 6:30 uur vliegen. Dubai staat bekend om de grote, luxueuze hotels en resorts waar het je aan niets zal ontbreken! Voor de VAE worden wel wat inentingen aangeraden, dus mocht jij voor de VAE kiezen als winterzon vakantie met kinderen, check dan van te voren goed welke inentingen jijzelf en de kids nodig hebben..

  1. Florida

Uiteraard op mijn lijstje: Florida! Ik ben een grote fan van de USA en ook in onze winter is het in veel delen van de States prima toeven in de zon. Florida is met name voor wat oudere kids een erg leuke bestemming door de vele attractie parken: Disney World Resort, Universal Orlando Resort etc. Maar Florida heeft meer te bieden: witte stranden, wuivende palmen, hippe steden en prachtige natuur. Voor Florida zit je ongeveer  9 tot 10 uur in het vliegtuig. Het tijdsverschil is ook wat groter, tussen de 5 en 6 uur.

  1. Curacao

11,5 uur vliegen, uitstappen, Nederlands spreken en er achter komen dat iedereen je verstaat? Dat kan alleen op Curacao! Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Naast Nederlands spreken, kun je er ook gewoon je boodschappen doen bij de Albert Heijn. Groot verschil is dat de temperatuur in januari in Nederland zo rond de 5 graden ligt en op Curacao rond de 30 graden. De heerlijke standen, mooie accommodatie en relaxte sfeer maken het een heerlijke winterzon bestemming voor een vakantie met kinderen.

Ik droom weer even door over onze eerst volgende vakantie… Wat is jouw favoriete bestemming voor een winterzon vakantie met kinderen?

Vind je dit artikel “Top 5 bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

5 Tips voor vliegen met kinderen, ja een vlucht met kids kan ook ontspannen zijn!

Top 5 kindvriendelijke tropische eilanden

Kids Love Travel: winterzon vakantie met kinderen

Kids Love Travel: winterzon vakantie met kinderen

Kids Love Travel: winterzon vakantie met kinderen

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: