Zoek
Sluit dit zoekvak.

De vreugde van een winterzonvakantie met kinderen

Ik ben absoluut een “zon boven sneeuw” persoon. Skiën in de winter maakt me heel blij, maar een winterzonvakantie met kinderen maakt me nog blijer! Het feit dat kleine kinderen nog niet kunnen skiën of boarden speelt ook een rol. Ik geef de voorkeur aan wintersport als ze volop kunnen meedoen.

Winterzon vakantie met kinderen: Top 5 bestemmingen

Als de dagen korter worden en de avonden langer, is er maar één ding dat ik wil: naar de zon! Het liefst zo snel en zo lang mogelijk. Een zonnige bestemming tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie klinkt als muziek in de oren. Klinkt dat voor jou ook als muziek in de oren? Bekijk dan mijn lijst met top 5 bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen.

1. Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn altijd een goede keuze. Het hele jaar door liggen de temperaturen hier boven de 20 graden. Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden die 18 miljoen jaar geleden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. La Palma, El Hierro, Lanzarote en Tenerife zijn nog steeds vulkanisch actief. Een groot voordeel van een vakantie op de Canarische Eilanden is de korte vliegtijd van slechts 4,5 uur. Daarnaast is er vrijwel geen tijdverschil, waardoor je kinderen geen last hebben van een jetlag. Bovendien zijn er geen inentingen nodig en zijn er tal van kindvriendelijke accommodaties beschikbaar. De Canarische Eilanden zijn mijn nummer één bestemming voor een winterzon vakantie met kinderen. Met een beetje zoeken vind je vaak mooie aanbiedingen, zoals een goedkope vakantie naar Tenerife.

2. Kaapverdië

Kaapverdië, of de Kaapverdische Eilanden, is een bestemming die flink in opkomst is. Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika en bestaat uit negen bewoonde eilanden. De temperatuur komt het hele jaar niet onder de 25 graden, waardoor het een heerlijke zonbestemming is. Kaapverdië is iets verder vliegen dan de Canarische Eilanden, namelijk 7 uur, en er is een tijdsverschil van 2 tot 3 uur. Maar voor deze extra inspanningen krijg je wel de klassieke witte stranden en blauwe zee met wuivende palmbomen.

3. Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) liggen in Azië en grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land bestaat uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Dubai is het meest bekend en vaak te zien in aantrekkelijke aanbiedingen.

Het weer in de Emiraten varieert van warm (winter) tot zeer warm (voorjaar en najaar) tot extreem heet (zomer), met een zeer kleine kans op neerslag, hoge luchtvochtigheid en veel zon. Zelfs het zeewater kan in de zomer warmer zijn dan dertig graden. Hoewel de Emiraten in de zomer misschien te heet zijn, is het er in de winter heerlijk! De vliegtijd vanuit Nederland is ongeveer 6:30 uur.

Dubai staat bekend om zijn grote, luxueuze hotels en resorts waar je niets tekort komt. Voor de VAE worden wel enkele inentingen aanbevolen, dus als je kiest voor een winterzonvakantie met kinderen in de VAE, controleer dan van tevoren welke inentingen jij en je kinderen nodig hebben.

4. Florida

Natuurlijk staat Florida op mijn lijstje! Ik ben een grote fan van de VS en ook in onze winter is het in veel delen van de States heerlijk zonnig. Florida is vooral voor wat oudere kinderen een geweldige bestemming vanwege de vele attractieparken zoals Disney World Resort en Universal Orlando Resort.

Maar Florida heeft meer te bieden: witte stranden, wuivende palmen, hippe steden en prachtige natuur. De vliegtijd naar Florida is ongeveer 9 tot 10 uur. Houd er rekening mee dat het tijdsverschil tussen Nederland en Florida tussen de 5 en 6 uur ligt.

5. Curaçao: Een Tropisch Paradijs

Wil je na een vlucht van 11,5 uur uitstappen en in het Nederlands spreken, wetende dat iedereen je verstaat? Dat kan alleen op Curaçao! Dit land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, inclusief het onbewoonde Klein Curaçao, biedt je de mogelijkheid om je boodschappen te doen bij de Albert Heijn, terwijl je geniet van temperaturen rond de 30 graden in januari. De prachtige stranden, comfortabele accommodaties en ontspannen sfeer maken Curaçao een ideale winterzonbestemming voor een vakantie met kinderen.

Ben je al aan het dromen over je volgende vakantie? Wat is jouw favoriete bestemming voor een winterzon vakantie met kinderen? Als je een vakantie wilt boeken, neem dan een kijkje op Vakantiedealz. Zij hebben het hele jaar door aantrekkelijke lastminute aanbiedingen tegen scherpe prijzen.

Gerelateerde Artikelen

Vond je dit artikel “Top 5 bestemmingen voor een winterzon vakantie met kinderen” interessant? Dan vind je deze artikelen wellicht ook leuk:

5 Tips voor vliegen met kinderen: een ontspannen vlucht met kids is mogelijk!

Top 5 kindvriendelijke tropische eilanden

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Vakantiedealz.nl

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie