Zoek
Sluit dit zoekvak.

In oktober 2018 vertrok ik met mijn dochter van ruim 3 jaar naar New Orleans in de Verenigde Staten voor een meidenuitje. New Orleans staat bekend als ‘party city’, maar toch is deze bestemming geschikter voor kinderen dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel maak ik je graag enthousiast voor deze stad en omgeving en deel ik 10 dingen die je echt niet mag missen als je New Orleans met kinderen bezoekt.

Top 10 Activiteiten in New Orleans met Kinderen

French Quarter

In het hart van New Orleans vind je het French Quarter. Jij en je kinderen zullen hun ogen uitkijken in deze wijk. Alles is op loopafstand en veel straten zijn voetgangersgebied. Grappige balkonnetjes, bijzondere hekjes, artiesten op straat en maf verklede mensen houden het hele gezin bezig. Op Jackson Square is altijd wel een jazzbandje te vinden dat je kunt beluisteren terwijl je ondertussen de mooie St. Louis Cathedral bekijkt vanaf een bankje of met de voetjes in het gras. Voor grotere kinderen zijn er rondleidingen door de wijk. Bij Cafe du Monde kun je de beroemde beignets (een soort oliebollen) met heel veel poedersuiker eten. De lange rij is het meer dan waard. Houd je van boeken? Ga dan naar het lieve winkeltje Faulkner House Books.

City Park

Wat je kinderen betreft, kun je de hele vakantie in dit park blijven. In het park vind je een pretpark en een sprookjespark. Verder is hier nog een botanische tuin, een midgetgolfbaan en een treintje. Zelf zijn we hier niet aan toegekomen. Met mijn dochter ga ik naar de beeldentuin en bezoeken we een aantal speeltuintjes. De beeldentuin is verrassend leuk. Je loopt tussen de grappige, originele beelden door waardoor het voelt als een grote speeltuin. Sla het kraampje met Snowballs niet over. Deze ijskoude lekkernij met siroop is in het warme, vochtige weer geen overbodige luxe.

Bezoek aan het Louisiana Children’s Museum

De naam zegt het al: dit is een zeer geschikte activiteit voor kinderen. Vooral leuk om te doen bij slecht weer of juist heel warm weer (airco!). Het fijne is dat het museum bestaat uit leerzame spelletjes en proefjes waar je samen mee aan de slag kunt.

Jazz Concert in New Orleans

New Orleans staat bekend als de stad van de jazz. Daarom raad ik het zeker aan om een jazz concert te bezoeken. Preservation Hall is een historische muziekhal in het French Quarter. Deze locatie is geschikt voor alle leeftijden. De concerten beginnen vanaf 5 uur ’s middags en duren ongeveer 45 minuten. Reserveren is wel nodig.

Dieren bekijken in de Audobon Zoo, Aquarium of Butterfly Garden

De dierentuin van New Orleans is mooi en groots opgezet met veel ruimte voor de dieren en veel ruimte voor kinderen om rond te rennen. Leuk vind ik dat er bijzondere dieren te zien zijn die je niet zo gauw in een Nederlandse dierentuin vindt, zoals bijvoorbeeld witte alligators. Wil je wat anders dan een dierentuin, dan is het Aquarium of de Vlindertuin ook heel tof.

Go Local in New Orleans

Het is natuurlijk altijd aan te raden om de locals op te zoeken tijdens je vakantie, maar in New Orleans kun je wel hele speciale feestjes treffen. Zo kwamen mijn dochter en ik in de stad terecht met het Voodoo Festival. Normaal lopen er al heel wat maffe, grappige figuren rond, maar met dit festival kijk je echt je ogen uit. Verder zijn we op een Halloween feestje geweest met een spookhuis, nadat we snel bij de Wallmart een Elsa-jurk hadden gescoord. Een spookhuis tijdens Halloween is wel wat anders dan een spookhuis in een pretpark. Je loopt door smalle gangen waar mensen je achterna zitten of uit de kast springen, verkleed als spook, heks of zombie inclusief nepbloed. Niet voor watjes dus! Mocht je in de voorjaarsvakantie die kant op gaan, dan val je ook met je neus in de boter, want dan is het Mardi Gras. Dit is een soort carnaval met optochten waarbij ze kralen kettingen het publiek in gooien. Veel gezinnen houden een wedstrijdje wie er de meeste kettingen vangt.

Natchez Steamboat tochtje op de Mississippi

Het favoriete woord in de vakantie van mijn dochter was met stip ‘Mississippi boot’. Dit is dus echt een must do wanneer je New Orleans met kinderen bezoekt. Steamboat Natchez is een grote stoomboot die je meeneemt op een tochtje over de Mississippi rivier. Je kunt een tocht inclusief lunch boeken. We kregen een tijdslot om te eten, maar omdat mijn dochter trek had, mochten we eerder eten. Verder kreeg ze nog een leuke ketting als aandenken. Je kunt tijdens de tocht volop rondlopen en onder andere de stoomkamer bekijken. Er zijn tochtjes in de avond, met diner en jazz concert, maar voor kinderen is de lunch variant het meest geschikt.

Ontdek New Orleans met Kinderen

Bezoek aan New Orleans is niet compleet zonder een ritje in de streetcar. Openbaar vervoer is voor mijn dochter altijd een feest, maar in de leuke, historische trammetjes is het helemaal speciaal. Als je met de auto bent, kun je deze een stukje voor het centrum parkeren. Vanaf daar kun je het trammetje de stad in nemen. Kinderen krijgen altijd wel een goed plekje om naar buiten te kunnen kijken naar de bijzondere huizen.

Avontuur in de Natuur: Alligators in het Moeras

Ga je de natuur in buiten New Orleans, dan kom je in een andere wereld terecht. We zijn met een swamp tour meegegaan om alligators te spotten. Het is een mooi boottochtje en heel anders dan de grote steamboat. Je vaart tussen overhangende bomen van het moeras door en ziet allerlei wildlife. Zelf hebben we onder andere witte reigers, wasbeertjes en alligators gezien.

Bezoek een Historische Katoenplantage

Wil je even wat anders? Bezoek dan een historische katoenplantage. Je kunt over het terrein lopen en zien waar de slaven vroeger woonden. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het statige huis van de bewoners zelf. Alleen voor volwassenen: drink een Mint Juleps, een cocktail met bourbon whiskey en munt.

De Leukste Plekken om te Verblijven in New Orleans met Kinderen

Wij zitten tijdens deze trip bij locals, maar een AirBnB of hotel in the French Quarter is ook een aanrader wanneer je New Orleans met kinderen bezoekt. Hieronder een top 5 van leuke, kindvriendelijke hotels in New Orleans:

1. Holiday Inn French Quarter – Chateau Lemoyne 

2. Andrew Jackson Hotel French Quarter

3. DoubleTree by Hilton New Orleans

4. IHSP French Quarter House Hostel 

5. Four Points by Sheraton French Quarter 

Over de Auteur

Dit artikel is geschreven door gastblogger Eelkje: “Ondanks dat we met mijn ouders nooit verder op vakantie gingen dan de boerencamping om de hoek heeft het reisvirus mij van jongs af aan te pakken gekregen. Het krijgen van kinderen heeft hier geen verandering in gebracht. Ik woon momenteel met mijn vriend, mijn dochter van 4 en mijn zoon van 4 maanden in Utrecht. Doordat ik in het onderwijs werk, heb ik meer vakantiedagen dan mijn vriend. Hierdoor is het idee ontstaan om alleen met mijn dochter op reis te gaan (en straks hoop ik met mijn zoon).  En dat blijkt een ontzettend leuk concept! Soms wel pittig en een beetje vermoeiend, maar zowel ik als mijn dochter leren er zoveel van. Het is mooi en verrassend om te zien hoe zij naar de omgeving kijkt. “

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie