Kies je taal:

Kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget? Dat kan!

Wanneer je kinderen eenmaal de leeftijd hebben om samen met jou de wereld buiten Europa te verkennen, is het vaak schrikken. Waar je vroeger nog met de backpack rondreisde en € 5 per nacht betaalde voor een guesthouse ben je nu wat meer gesteld op luxe of wil je een zwembad voor je kinderen. En zeker wanneer je kinderen boven de 12 jaar zijn, worden ze ineens als volwassenen beschouwd en betalen ze voor onder andere de tickets het volle pond. Zijn er wel kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget? Tuurlijk! Hieronder vind je bestemmingen van RiksjaKids voor een kleiner budget. 

 

Top 4 kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget

 

1# Mexico

Witte stranden, wuivende palmbomen, dat is caribisch Mexico. Waar cultuur en natuur hand in hand gaan met de kraakheldere stranden en turquoise zee. De verse vis ligt voor het oprapen, dus uit eten gaan is goed te betalen. Je kunt heel goed je eigen keuzes bepalen én je eigen route om zo je budget in de gaten te houden. Zo kun je ervoor kiezen om de stranden bij Isla Mujeres of Holbox op te zoeken, maar de stranden op het vasteland hebben precies hetzelfde caribische sfeertje maar zijn vaak beter te betalen. Goedkope vluchten gaan vaak vanaf Düsseldorf, of juist met een overstap in Amerika.

2# Marokko

Op slechts vier uur vliegen vind je sprookjesachtig Marokko. Die relatief korte vluchtduur zorgt ervoor dat de tickets spotgoedkoop kunnen zijn. Mits je op tijd boekt uiteraard. De prachtige paleisjes waar je in overnacht zijn heel betaalbaar. En ter plaatse hoef je niet veel uit te geven aan het eten en de verse muntthee. In Marokko vind je eeuwenoude kasbah’s, verdwaal je in de soukhs en kun je onder de sterrenhemel overnachten, in de woestijn. Bovendien heb je lange zandstranden, kleine vissersdorpen en groene oases.

3# ZuidAfrika

De Zuid-Afrikaanse Rand heeft al jaren een gunstige koers, waardoor de hotels ter plaatse en bijvoorbeeld een autohuur goed betaalbaar zijn. Tel daarbij op dat de vluchten niet al te duur zijn én dat je geen jetlag hebt, dat maakt dat Zuid-Afrika een bestemming waar je goed met je gezin naar toe kunt reizen. En waarom Zuid-Afrika? Vanwege de big five die je kunt spotten tijdens een game-drive, het mooie landschap, het feit dat je er op je eigen tempo rond kunt reizen én het heerlijke eten en drinken.

4# Thailand

Thailand is het land van de eeuwige glimlach. Waar je altijd welkom bent en waar je cultuur en natuur prima kunt combineren met actie en strand. Ben je op tijd met het boeken van je vlucht, dan heb je voor ongeveer € 600,- een retourticket van Amsterdam of Brussel naar Bangkok. Eten in Thailand is heel goedkoop, net als het vervoer ter plaatse. Een binnenlandse vlucht is makkelijk geboekt, zodat je het hele land in goed drie weken kunt bezoeken. En houd je nog geld over voor een cocktail op het lange tropische zandstrand, terwijl je kinderen in het zwembad plonzen.

Dit artikel ” Kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget? Dat kan!” is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Top 5 bezienswaardigheden met kinderen in Zuid-Afrika

5 Redenen voor een vakantie in Mexico met kinderen 

Kids Love Travel: kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget Kids Love Travel: kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget Kids Love Travel: kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights