Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als je kinderen oud genoeg zijn om samen met jou de wereld buiten Europa te verkennen, kan het een schok zijn. De dagen van backpacken en €5 per nacht betalen voor een guesthouse zijn voorbij. Nu heb je misschien meer behoefte aan luxe of een zwembad voor je kinderen. En als je kinderen ouder zijn dan 12 jaar, worden ze vaak als volwassenen beschouwd en betalen ze de volle prijs voor tickets. Maar zijn er kindvriendelijke bestemmingen die betaalbaar zijn? Absoluut! Hieronder vind je enkele bestemmingen van RiksjaKids die vriendelijk zijn voor je portemonnee.

Top 4 kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget

1. Mexico

Witte stranden, wuivende palmbomen, dat is Caribisch Mexico. Een plek waar cultuur en natuur samenkomen met kristalheldere stranden en een turquoise zee. Verse vis is overal verkrijgbaar, dus uit eten gaan is betaalbaar. Je kunt je eigen keuzes maken en je eigen route bepalen om je budget in de gaten te houden. Je kunt ervoor kiezen om de stranden bij Isla Mujeres of Holbox te bezoeken, maar de stranden op het vasteland bieden dezelfde Caribische sfeer en zijn vaak goedkoper. Goedkope vluchten zijn vaak beschikbaar vanaf Düsseldorf, of met een tussenstop in Amerika.

Ontdek de magie van Marokko

Op slechts vier uur vliegen ligt het sprookjesachtige Marokko. Dankzij de relatief korte vluchtduur kunnen de tickets zeer betaalbaar zijn, mits je op tijd boekt. De prachtige paleizen waar je kunt overnachten zijn ook zeer betaalbaar. Bovendien hoef je ter plaatse niet veel uit te geven aan eten en verse muntthee. Marokko biedt eeuwenoude kasbah’s, de mogelijkheid om te verdwalen in de soukhs en de unieke ervaring van overnachten onder de sterrenhemel in de woestijn. Daarnaast vind je er lange zandstranden, pittoreske vissersdorpjes en groene oases.

De charmes van Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Rand heeft al jaren een gunstige koers, waardoor hotels en bijvoorbeeld autohuur ter plaatse goed betaalbaar zijn. Voeg daarbij de redelijk geprijsde vluchten en het feit dat je geen last hebt van een jetlag, en je hebt een bestemming die ideaal is voor een gezinsreis. Maar waarom zou je voor Zuid-Afrika kiezen? Vanwege de big five die je kunt spotten tijdens een game-drive, het prachtige landschap, de mogelijkheid om op je eigen tempo rond te reizen en natuurlijk het heerlijke eten en drinken.

Ontdek Thailand: Het Land van de Eeuwige Glimlach

Thailand, vaak aangeduid als het land van de eeuwige glimlach, is een plek waar je altijd welkom bent. Het is een bestemming waar je cultuur en natuur perfect kunt combineren met actie en strand. Als je op tijd je vlucht boekt, kun je voor ongeveer € 600,- een retourticket van Amsterdam of Brussel naar Bangkok krijgen. Eten in Thailand is zeer betaalbaar, net als het lokale vervoer. Een binnenlandse vlucht is eenvoudig te boeken, waardoor je het hele land in ongeveer drie weken kunt verkennen. En je houdt nog genoeg geld over voor een cocktail op het lange tropische zandstrand, terwijl je kinderen in het zwembad spelen.

Kindvriendelijke Bestemmingen voor een Kleiner Budget

Dit artikel “Kindvriendelijke bestemmingen voor een kleiner budget? Dat kan!” is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids.

Gerelateerde Artikelen

Als je dit artikel interessant vond, wil je misschien ook deze artikelen lezen:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie