Kies je taal:

Scheveningen met kinderen, dit wil je doen!

Scheveningen is een hele leuke bestemming voor een weekendje weg in Nederland met de kids. Je kan er niet alleen genieten van het strand en de duinen, maar het heeft ook nog eens onwijs veel “kids entertainment” te bieden. De leukste dingen om te doen deel ik hier graag met je. En als bonus een leuke restaurant en hotel tip. Een weekendje naar Scheveningen met kinderen: daar gaan we!

De leukste dingen om te doen in Scheveningen met kinderen

Vissen up close bekijken

Een bezoekje aan Sealife is super leuk en ook nog eens enorm educatief. Je wandelt een vaste route die je langs alle aquaria en dierenverblijven leidt. De start van de route is buiten bij een klein aquarium met Noordzee vissen. Hoe verder je loopt, hoe groter de vissen worden. Bij de tunnel (hier zwemmen de vissen over je heen) geeft een medewerker van Sealife uitleg. Hij vertelt onder andere dat roggen over je heen zwemmen omdat ze op afstand je hartslag kunnen voelen en dat heel prettig vinden. Dit is ook hoe roggen jagen. Ze zwemmen dicht over de bodem en als ze onder het zand een hartslag oppikken, dan gaan ze er op af!

 

De kids vinden de voedertijd van de otters en pinguïns het leukst. Tijdens het voeren kan je de dieren goed bekijken en vertelt de verzorger allerlei leuke weetjes over de dieren op een hele toegankelijke manier.

 

Reguliere tickets kosten 21,50 euro, maar er zijn vaak aanbiedingen dus het loont om even rond te zoeken op het internet. Ook kan je een combiticket met Legoland Discovery Center kopen, dit kost 30,50 euro.

Lego, lego en nog eens Lego

Ik twijfelde of de kids (9 en 10 jaar) dit nog leuk vinden, maar dat is geheel ongegrond. Ze vinden het fantastisch!! Legoland Discovery Center heeft niet alleen heel veel Lego, maar ook leuke attracties. Zo kun je als een ninja door het Ninjago laser doolhof sluipen, kan je schieten met je toverstaf in de Imagination Express en je kunt er ook een Lego film in 4D bekijken. Ik dacht: met een uurtje zijn we hier wel weer weg, maar dat is niet het geval. Na 2 uur krijg ik de kids met veel overtuigingskracht en de belofte om snel terug te gaan, mee. Mocht je langer willen blijven, dan hoef je niet op een droogje te zitten. Er is ook een restaurant en er zijn relax stoelen dus je komt niets te kort.

 

Onder Legoland Discovery Center zit ook een grote Legowinkel. Ze hebben hier ook allerlei special editions dus voor een Legofan is dit een waar walhalla.

 

Tickets voor Legoland Discovery Center kosten 21 euro. Maar ook hier zijn er verschillende entreekaartjes met korting te koop, dus het loont om even goed op de Legoland site te kijken.

Reuzenrad, ziplinen of bungeejumpen… het kan allemaal op de Pier

De Pier van Scheveningen blijft toch wel iconisch! 40 jaar geleden liep ik hier al met mijn ouders en nu loop ik hier met mijn eigen kids. Op de Pier is uiteenlopend entertainment voor kinderen (en volwassenen) te vinden. Onze kids zijn het meest onder de indruk van het grote reuzenrad (ook leuk in het donker) en de zipline over zee. De bungeejump aanschouwen ze, maar ze vragen zicht direct af waarom je dit in hemelsnaam zou doen.

 

Een ticket voor het reuzenrad kost voor volwassenen 9 euro en kinderen tot 12 jaar betalen 7 euro. Ziplinen kost 35 euro per volwassene en 30 euro voor kids tot 16 jaar.

Super instaproof: Madurodam

Vroeger was Madurodam de plek waar je Nederland in miniatuur vorm kon bewonderen. Dat is Madurodam nog steeds, maar er is nu ook zoveel meer! Zo zijn er meerdere binnen attracties (ik vind het meer belevenissen), waaronder de nieuwe attractie “De Hollandse Meesters”. Deze attractie is echt top favoriet bij onze kids. De Hollandse Meesters is echt iets wat je moet “beleven” maar ik zal een poging doen het uit te leggen. De hele attractie gaat, zoals de naam al zegt, over de grootste meester-schilders van de Nederlandse geschiedenis. De Hollandse Meesters is dé plek waar kunst tot leven komt. Je dompelt jezelf hier onder in de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Johannes Vermeer, Judith Leyster en Rembrandt van Rijn. Je springt, klimt en klautert dwars door de schilderijen met als hoogtepunt een gigantische ballenbak met doorzichtige ballen onder de Sterrennacht.

 

Een ticket voor Madurodam kost 18 euro en kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Zandkastelen bouwen of surfen?

Laten we niet vergeten dat Scheveningen een super mooi strand heeft! Op het langgerekte strand kun je eindeloos zandkastelen bouwen. Lig je liever in de zee in plaats van op het strand? Dan kun je urenlang ronddobberen op je luchtbed. Of, als je liever van wat actie houdt, surfen of bodyboarden. In Scheveningen zijn meerdere surfscholen te vinden waar je zowel materiaal kan huren als lesjes kan boeken.

Hier wil je slapen

Wij slapen in Bilderberg Europa Hotel Scheveningen en dat blijkt een schot in de roos! Het hotel ligt op 2 minuten lopen van de boulevard en het strand en is onlangs helemaal gerenoveerd. Je vindt er familiekamers met een twee-persoonbed én bedbank (die heerlijk slaapt) voor de kids, maar je kan ook kiezen voor twee kamers met een ‘’connecting door”. Dan hebben de kinderen een eigen kamer en badkamer. Zo zijn de kids dichtbij, maar hebben wij toch privacy.. En ze hebben een speciaal kinderarrangementen waarbij kids gratis overnachten. Oh ja, het ontbijt in Bilderberg Europa Hotel is een aanrader! Wil je alles weten over de hotel? Check dan snel onze review.

Fijne restaurant tip

Wil je een hapje eten op het strand? Wij hebben onwijs lekker gegeten bij Manta Beach. Manta is een strandtent met een mooie inrichting en lekkere vibe. Er wordt gewerkt met verse, lokale ingrediënten en dat proef je! De kaart is divers, van een goede salade niçoise tot baigan en steak bavette. Ook aan de kids is gedacht. Naast een smakelijk kindermenu zijn er schommels en een trampoline, dus ook jij als ouder kunt rustig van je maaltijd genieten.

Scheveningen is een super leuke bestemming voor een weekendje weg met de kids. Er zijn enorm veel leuke, kindvriendelijke, activiteiten te vinden in de omgeving en fijne hotels als Bilderberg Europa hotel en strandtenten als Manta beach maken het ook voor de ouders een fijne bestemming!

Vind je dit artikel "Scheveningen met kinderen, dit wil je doen!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights