Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het is weer zover: tijd om de volgende reisbestemming te kiezen! Wij vinden het altijd een van de leukste dingen, samen dromen over nieuwe plekken om te ontdekken. Als je met je gezin op reis gaat zijn misschien niet alle landen in de wereld kanshebbers, maar gelukkig blijft er een boel te kiezen over. Waarschijnlijk nog veel meer dan je denkt! Aan de hand van ons eigen ‘eisenlijstje’ laten we (samen met de reisspecialisten van MexicoKids) je graag zien waarom Mexico met kinderen een top idee is!

Waarom Mexico met Kinderen een Top Idee is

1# Directe Vlucht van Elf Uur

Veel ouders zien het als noodzakelijk kwaad, de vlucht die je op de plaats van bestemming brengt. Want hoewel sommige kinderen zich urenlang voorbeeldig gedragen met rozijntjes en een iPad, de kans is ook aanwezig dat je de hele vlucht aan het sussen, waarschuwen, vermanen en wanhopen bent … Dan is een comfortabele, rechtstreekse vlucht heel fijn, zodat je het ongemak van de vlucht zoveel mogelijk kunt beperken. Vanuit Nederland vlieg je met TUIfly drie keer per week rechtstreeks naar Cancun en vanuit Düsseldorf kun je met Airberlin rechtstreeks vliegen op dezelfde luchthaven.

2# Het Toeristische Zuiden van Mexico is Veilig

We zeggen het maar eerlijk: veel mensen denken bij het woord Mexico aan drugscriminaliteit en geweld. Maar Mexico is een heel groot land (47x Nederland!) en in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Europese toeristen naartoe reizen, is dit totaal niet aan orde. Hier vind je het schiereiland Yucatán, dat ruim 2500 kilometer verwijderd ligt van de grens met Amerika. Oftewel de afstand tussen Nederland en Sicilië. Tijdens je reis in Mexico met kinderen zul je waarschijnlijk net zoveel last van die problemen hebben, zoals je in Nederland last hebt van de maffia in Italië. Yucatán is voorzien van schattige koloniale dorpen, eeuwenoude Mayatempels en palmstranden. Een totaal andere wereld dan de nieuwsberichten die je wellicht in gedachten hebt.

Ontdek de veelzijdigheid van Yucatán in Mexico

Ervaar de diversiteit van Yucatán tijdens een twee weken durende rondreis door Mexico. Combineer tempels, stranden, natuur en heerlijk eten op een klein oppervlak. Maak tijd voor unieke stops zoals een rivier vol flamingo’s, een charmant geel dorp waar je met een paardenkoets kunt rondreizen, of een lagune die je per kajak kunt verkennen.

Rondreizen in Mexico met je eigen huurauto

De wegen in Mexico zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Een huurauto is het ideale vervoersmiddel om Mexico met kinderen te doorkruisen. Met een huurauto heb je de vrijheid om je eigen ritme te bepalen, wat erg handig is met kinderen die soms even niet meer stil kunnen zitten en de benen moeten strekken. Tijdens de wat langere ritten kun je zo even stoppen op een lokaal dorpsplein voor een koud ijsje of bij een cenote (ondergrondse rivier) voor een verkoelende zwemstop.

Sfeervolle en gezinsvriendelijke hotels in Mexico

De hotels in Mexico zijn over het algemeen heel sfeervol: kleurrijke posada’s, koloniale hacienda’s, comfortabele beachresorts, er zijn hotels in alle soorten en maten. Vooral de kleinschalige hotels, waarbij de eigenaar meestal zelf aanwezig is en de sfeer persoonlijk is, zijn erg aantrekkelijk. Bovendien zijn familiekamers vaak beschikbaar, zodat je direct naast je kinderen kunt slapen met een tussendeur tussen jullie kamers. Ideaal!

Dit gastblog is geschreven door de reisspecialisten van MexicoKids, onderdeel van reisorganisatie RiksjaKids. Wil jij ook naar Mexico met kinderen? Met bouwstenen kun je je eigen ideale reis samenstellen, deze zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen en je combineert avontuurlijke excursies met comfortabele accommodaties. De reisspecialisten hebben zelf met hun kinderen door het land gereisd en adviseren je uit eigen reiservaringen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie