Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

5 Redenen voor Mexico met kinderen

Het is weer zover: tijd om de volgende reisbestemming te kiezen! Wij vinden het altijd een van de leukste dingen, samen dromen over nieuwe plekken om te ontdekken. Als je met je gezin op reis gaat zijn misschien niet alle landen in de wereld kanshebbers, maar gelukkig blijft er een boel te kiezen over. Waarschijnlijk nog veel meer dan je denkt! Aan de hand van ons eigen ‘eisenlijstje’ laten we (samen met de reisspecialisten van MexicoKids) je graag zien waarom Mexico met kinderen een top idee is!

 

1# Je vliegt er rechtstreeks in elf uur heen

Veel ouders zien het als noodzakelijk kwaad, de vlucht die je op de plaats van bestemming brengt. Want hoewel sommige kinderen zich urenlang voorbeeldig gedragen met rozijntjes en een iPad, de kans is ook aanwezig dat je de hele vlucht aan het sussen, waarschuwen, vermanen en wanhopen bent … Dan is een comfortabele, rechtstreekse vlucht heel fijn, zodat je het ongemak van de vlucht zoveel mogelijk kunt beperken. Vanuit Nederland vlieg je met TUIfly drie keer per week rechtstreeks naar Cancun en vanuit Düsseldorf kun je met Airberlin rechtstreeks vliegen op dezelfde luchthaven.

 

2# Het toeristische zuiden van Mexico is hartstikke veilig

We zeggen het maar eerlijk: veel mensen denken bij het woord Mexico aan drugscriminaliteit en geweld. Maar Mexico is een heel groot land (47x Nederland!) en in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Europese toeristen naartoe reizen, is dit totaal niet aan orde. Hier vind je het schiereiland Yucatán, dat ruim 2500 kilometer verwijderd ligt van de grens met Amerika. Oftewel de afstand tussen Nederland en Sicilië. Tijdens je reis in Mexico met kinderen zul je waarschijnlijk net zoveel last van die problemen hebben, zoals je in Nederland last hebt van de maffia in Italië. Yucatán is voorzien van schattige koloniale dorpen, eeuwenoude Mayatempels en palmstranden. Een totaal andere wereld dan de nieuwsberichten die je wellicht in gedachten hebt.

 

3# Je vindt er veel afwisseling op een klein oppervlak

Je kunt tijdens een rondreis van twee weken al een rondje maken door Yucatán waarbij je tempels, stranden, natuur en lekker eten met elkaar combineert. En dan heb je zelfs tijd om onderweg te stoppen bij bijzondere plekken zoals een rivier vol flamingo’s, schattig geel dorp waar je met een paardenkoets kunt rondreizen of lagune die je per kajak kunt verkennen.

 

4# Je kunt er rondreizen in je eigen huurauto

De wegen in Mexico zijn goed, de bewegwijzering is duidelijk … Voor ons is een huurauto dan ook het ideale vervoersmiddel om Mexico met kinderen mee te doorkruisen. Met een huurauto heb je de vrijheid om je eigen ritme te bepalen, wel zo prettig met kinderen die soms even niet meer stil kunnen zitten en de benen moeten strekken. Tijdens de wat langere ritten kun je zo even stoppen op een lokaal dorpsplein voor een koud ijsje of bij een cenote (ondergrondse rivier) voor een verkoelende zwemstop.

 

5# Hotels zijn knus, sfeervol en voorzien van familiekamers

De hotels in Mexico zijn over het algemeen heel sfeervol: kleurrijke posada’s, koloniale hacienda’s, comfortabele beachresorts, er zijn hotels in alle soorten en maten. Vooral de kleinschalige hotels, waarbij de eigenaar meestal zelf aanwezig is en de sfeer persoonlijk is, vinden wij leuk en die vind je in Mexico volop. Ook fijn: familiekamers zijn vaak aanwezig, dus zo kun je direct naast je kids slapen met een tussendeur tussen jullie kamers. Ideaal!

Dit gastblog is geschreven door de reisspecialisten van MexicoKids, onderdeel van reisorganisatie RiksjaKids. Wil jij ook naar Mexico met kinderen? Met bouwstenen kun je je eigen ideale reis samenstellen, deze zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen en je combineert avontuurlijke excursies met comfortabel accommodaties. De reisspecialisten hebben zelf met hun kinderen door het land gereisd en adviseren je uit eigen reiservaringen.

 

 

mexico-reis-accommodatie-hangmat-min Mexican food Beach

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: