Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Canada met kinderen: Waarom Canada een topbestemming is voor gezinnen!

De afgelopen jaren hebben wij 3 rondreizen gemaakt door Amerika met de kinderen. Met name de overweldigende natuur heeft grote indruk op mij gemaakt.  Als natuurlover bezoek ik graag natuurparken, dat is ook een van de redenen waarom wij een rondreis willen maken door Canada met kinderen, want ook Canada heeft veel te bieden als het gaat om natuurschoon. Maar Canada heeft nog veel meer te bieden…

Natuur & Steden in Canada

Canada heeft het allemaal: indrukwekkende steden en overweldigende natuur. Wanneer je de westkant van Canada bezoekt kun je zowel de stad Vancouver als Banff en Jasper National Park bezoeken en vergeet vooral ook niet de wat minder bekende National Parks als Kootenay en Yoho. Kies je voor het oosten van Canada, dan kan je een bezoek aan de Niagara Falls perfect combineren met een bezoek aan Toronto.  Zo ben je de ene dag in een bootje up close and personal met de Niagara Falls en lunch je de volgende dag in een hip en kindvriendelijk restaurant midden in Toronto.

Uitstekende Gezondheidszorg in Canada

Zijn wij de enigen die veel buitenlandse ziekenhuizen gezien hebben? Ik heb het idee dat je toch wat sneller medische hulp nodig hebt wanneer je reist met (jonge) kinderen. Wij hebben inmiddels in Australië, Vietnam, Amerika, Kaapverdië en Thailand de ziekenhuizen van binnen gezien. Zeker wanneer je met jongere kinderen reist vind ik het een heel prettig idee dat de gezondheidszorg in geval van nood een Nederlandse standaard, of hoger, heeft.  Daarnaast is het heel handig dat er Engels (Canadees) gesproken wordt waardoor jij je, ook in noodsituaties, goed verstaanbaar kan maken.

Zelf rijden in Canada

In Canada is het net zo eenvoudig om zelf te rijden als in Amerika. De wegen zijn goed onderhouden, breed en veilig. Je kan kiezen voor een huurauto of huurcamper. Met hele kleine kinderen geven wij de voorkeur aan een camper omdat je kindje elke nacht in hetzelfde bedje kan slapen, je de camper makkelijk even langs de weg kan zetten om een prakje op te warmen en zelfs een luier verschonen hoeft niet onhandig in de kofferbak, maar is zo gepiept. Wanneer de kids wat ouder zijn is een huurauto ook wel erg prettig (en vaak goedkoper) omdat je daarmee wat flexibeler bent (letterlijk en figuurlijk). En je de luxe hebt om dan in hotels en motels te overnachten in plaats van op een camping met gedeelde douches en wc’s. Daartegenover staat weer dat je met een camper kan kamperen op de mooiste campings in de National Parks. Genoeg keuze voor ieder wat wils!

Actief zijn in de buitenlucht van Canada

Canada heeft in de zomer een heerlijk klimaat en veel outdoor mogelijkheden. Wanneer je Canada met kinderen bezoekt kun je dan ook lekker actief bezig zijn: van een stad verkennen per fiets, tot hiken in bergen en kanoën of suppen op een van de vele meren. Canada is een prettig land om buiten te zijn. De lucht is er schoon (uiteraard iets minder schoon in de steden dan in de National Parks) en de temperatuur is over het algemeen aangenaam. Toronto is in de zomermaanden wel een stukje warmer dan Vancouver.

Wildlife in Canada

In Canada vind je geen leeuwen, zebra’s en olifanten maar wel beren, bizons en als je geluk hebt zelfs wolven. In de National Parks van Canada barst het van wildlife. Gaaf om samen dieren te spotten wanneer je door de parken loopt of rijdt. Ik herinner mij Floris zijn kreet nog toen hij in Grand Teton National Park (Amerika) wakker werd en een eland voor de camper zag staan. Maar ook op zee kan je hier wildlife spotten. In de juiste seizoenen kan je aan de westkust van Canada per boot opzoek naar walvissen en orka’s.

Ben je al overtuigd? Ik ga NU opzoek naar tickets, jij ook? Canada met kinderen is voor ons absoluut een bucketlist reis!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Travel Essence.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie