Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Camperreis door West-Canada met een peuter: 7x dit mag je niet missen!

In oktober 2016 zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter Mayla. Voordat zij in ons leven kwam, zijn we al naar flink wat plekken geweest; India, Singapore, Bali, Thailand en diverse staten in de VS. Dit laatste land is onze favoriete bestemming. Toen Mayla 7 maanden oud was zijn we dan ook naar de VS op vakantie gegaan. En op ons lijstje staat ook nog een camperreis door West-Canada. Daarom besluiten we in juni 2018 naar west-Canada af te reizen. Mayla is inmiddels 1,5 jaar en we durven een reis met een camper wel aan. Het bijzondere aan deze reis is dat mijn ouders (met een eigen camper uiteraard) ook meegaan. Niet omdat we niet alleen als gezin willen, maar omdat we deze ervaring graag met zijn allen willen delen en mijn vader al jaren lang hints geeft, dat hij dit heel graag met ons wil doen.  

Een camperreis door West-Canada is prima te doen met een (bijna) peuter. Er is veel natuur en Mayla kan op alle campgrounds en campings die we bezoeken lekker buitenspelen. Ook de trails die we lopen zijn goed te doen met een peuter. We nemen altijd een draagzak mee voor het geval zij moe wordt en soms roept ze al bij de camper dat ze in de ‘zak’ wil. Het reizen met een camper bevalt ons enorm goed. Het is fijn als je alles bij de hand hebt.

Camperreis door West-Canada met een peuter, wat mag je niet missen?

1# Elk Falls, Vancouver Island

Op Vancouver Island mag Mayla helaas niet mee op de boot om walvissen en orka’s te spotten. Kinderen onder de 2 jaar mogen niet op een open boot. Dit wisten we van te voren, dus wanneer mijn ouders dit gaan doen, gaan wij naar Elk Falls. Een prachtige waterval midden in het bos met een suspension bridge. Het is een redelijk populaire attractie en erg mooi. Mayla valt in de camper in slaap op de heenweg. Ze is zo diep in slaap dat ze zelfs niet wakker wordt wanneer we haar jas aandoen en  haar in de draagzak hijsen. Pas wanneer we terug komen van de wandeling wordt ze wakker (en ik heb stiekem genoten van deze wandeling want niets is zo fijn als je kleine meisje dicht tegen je aan ligt te slapen). 

2# Sea to Sky Gondola, Whistler

Een skilift naar een prachtig uitzichtpunt op een berg vlakbij whistler. Wat een prachtig uitzicht en wat een beleving om naar boven te gaan. Op de weg naar boven spotten we een bold eagle in de bomen (prachtig beest!). Bovenop de berg heb je een restaurant en kan je over een suspension bridge naar een andere top, waar het uitzicht even mooi is. Ik ga als echte ‘held’ samen met Mayla in de buggy over de hangbrug. 

3# Stanley Park, Vancouver

Een van de high lights in Vancouver. Wij verblijven de eerste twee dagen van onze camperreis door West-Canada in een hotel aan Robson street, van waaruit je een leuke wandeling kan maken naar Stanley Park. Een prachtig park met een mooi uitzicht op de skyline van Vancouver. Daarnaast is het een fijn plek om te fietsen, wandelen en rennen. Voor Mayla is dit heerlijk; ze kan naar harte lust rondrennen en spelen in de speeltuintjes die we onderweg tegenkomen. 

4# Whistlers Campground, Jasper

Een van de mooiste campgrounds waar we staan met de camper! Helaas is de camping erg populair en zijn alle full hook-up plaatsen al bezet. Wij staan op een plek zonder water of stroom en dat bevalt eigenlijk erg goed. De rust die je hebt, ondanks dat de camping erg groot is, is erg fijn en de plekken zijn netjes onderhouden. In een centraal gebouw kan je douchen en naast het douchegebouw is een grote speeltuin met bijbehorend speelveld. Aan de ouders is ook gedacht, want ondertussen kan je genieten van het prachtige uitzicht. Op de camping lopen elks met kleintjes rond. Dat vind ik zelf erg bijzonder om te zien. Absoluut een aanrader wanneer je een camperreis door West-Canada maakt met de camper. 

5# Dutch Lake resort, Clearwater, Wells Grey National Park

We komen op deze camping terecht, omdat we graag Wells Grey National Park willen bezoeken. Wat een prachtige camping op een hele mooie plek. Deze camping ligt aan “Dutch Lake”. De waterkant is bezaaid met witte en roze waterlelies.  Wells Grey is absoluut een bezoekje waard. De Helmcken Falls zijn erg mooi. Het enige nadeel dat wij ervaren is dat je een “prooi” bent voor alle muggen.  Met flink wat deet en bedekkende kleding is het gelukkig te doen.

6# Beren spotten

Canada staat bekend om de beren. Voordat wij naar Canada gaan vertellen diverse mensen dat de kans om beren te spotten het grootste is op Icefield Parkway. Dit is voor ons juist de plek waar wij alleen een paar elks spotten, geen beer te zien!
Voor en na Icefield Parkway spotten wij 1 grizzly beer en twee zwarte beren. Een beer lag op zijn gemakje te eten op de parkeerplaats. Wij rijden er rustig langs om de beer te kunnen bekijken. Mayla roept vanaf de achterbank van de camper zeer enthousiast “waf waf” naar de beer. Helaas hebben de 15 pogingen om haar uit te leggen dat het een beer is geen effect. Het zijn prachtige beesten om in het echt te zien, zo indrukwekkend!

7# Lake Louise, Peyto Lak en Emerald Lake

Als je over Icefield Parkway rijdt (de rit is al verschrikkelijk mooi) moet je uiteraard ook een bezoek brengen aan de bekende meren die eraan liggen. Helaas hebben we Lake Moraine niet kunnen zien. Bij aankomst (om 08.00 uur in de ochtend) was de parkeerplaats al vol en bij onze tweede poging ook helaas. We bezoeken uiteindelijk  3 andere lakes: Louise, Peyto en Emerald. 

Onze favoriet is Peyto Lake. Wat een prachtig meer is dit! Zoiets moois heb ik nog nooit gezien. Na een kleine ‘klim’ naar boven, waar Mayla vanaf manlief zijn nek iedereen trakteert op een flinke glimlach, komen we aan bij het meer. Het is een iets minder toeristisch meer, waardoor je de tijd hebt om alles te bekijken en in je op te nemen.
Lake Louise vinden we ook erg mooi en het fijne van dit meer is dat je er een stuk langs kan lopen. Dit meer is enorm toeristisch en wij moeten oppassen dat Mayla niet onder de voet word gelopen. Ook Emerald Lake is absoluut een bezoekje waard. 

Deze reis is voor ons een hele bijzondere ervaring. Het is onze eerste camperreis. Reizen op deze manier is ons goed bevallen. dat we deze reis naast ons drieën ook met mijn ouders kunnen delen is extra bijzonder. Elke avond zitten we samen bij het kampvuur terwijl Mayla ligt te slapen. Heerlijk om zoveel buiten te kunnen zijn. 

Ga jij ook naar Canada? Vergeet dat niet om je visum, je “ ETA ” aan te vragen voor je gaat. 

Wil je meer weten over onze reizen? Neem eens een kijkje op onze instagram pagina: M3travels. Hier posten we regelmatig mooie foto’s van onze reizen.

Vind je dit artikel "Camperreis door West-Canada met een peuter: 7x dit mag je niet missen!"leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: