Zoek
Sluit dit zoekvak.
In oktober 2016 zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter Mayla. Voordat zij in ons leven kwam, zijn we al naar flink wat plekken geweest; India, Singapore, Bali, Thailand en diverse staten in de VS. Dit laatste land is onze favoriete bestemming. Toen Mayla 7 maanden oud was zijn we dan ook naar de VS op vakantie gegaan. En op ons lijstje staat ook nog een camperreis door West-Canada. Daarom besluiten we in juni 2018 naar west-Canada af te reizen. Mayla is inmiddels 1,5 jaar en we durven een reis met een camper wel aan. Het bijzondere aan deze reis is dat mijn ouders (met een eigen camper uiteraard) ook meegaan. Niet omdat we niet alleen als gezin willen, maar omdat we deze ervaring graag met zijn allen willen delen en mijn vader al jaren lang hints geeft, dat hij dit heel graag met ons wil doen.

Een camperreis door West-Canada is prima te doen met een (bijna) peuter. Er is veel natuur en Mayla kan op alle campgrounds en campings die we bezoeken lekker buitenspelen. Ook de trails die we lopen zijn goed te doen met een peuter. We nemen altijd een draagzak mee voor het geval zij moe wordt en soms roept ze al bij de camper dat ze in de ‘zak’ wil. Het reizen met een camper bevalt ons enorm goed. Het is fijn als je alles bij de hand hebt.

Camperreis door West-Canada met een peuter, wat mag je niet missen?

1# Elk Falls, Vancouver Island

Op Vancouver Island mag Mayla helaas niet mee op de boot om walvissen en orka’s te spotten. Kinderen onder de 2 jaar mogen niet op een open boot. Dit wisten we van te voren, dus wanneer mijn ouders dit gaan doen, gaan wij naar Elk Falls. Een prachtige waterval midden in het bos met een suspension bridge. Het is een redelijk populaire attractie en erg mooi. Mayla valt in de camper in slaap op de heenweg. Ze is zo diep in slaap dat ze zelfs niet wakker wordt wanneer we haar jas aandoen en  haar in de draagzak hijsen. Pas wanneer we terug komen van de wandeling wordt ze wakker (en ik heb stiekem genoten van deze wandeling want niets is zo fijn als je kleine meisje dicht tegen je aan ligt te slapen).

2# Sea to Sky Gondola, Whistler

Een skilift naar een prachtig uitzichtpunt op een berg vlakbij whistler. Wat een prachtig uitzicht en wat een beleving om naar boven te gaan. Op de weg naar boven spotten we een bold eagle in de bomen (prachtig beest!). Bovenop de berg heb je een restaurant en kan je over een suspension bridge naar een andere top, waar het uitzicht even mooi is. Ik ga als echte ‘held’ samen met Mayla in de buggy over de hangbrug.

3# Stanley Park, Vancouver: Een Hoogtepunt van West-Canada

Stanley Park is een van de hoogtepunten in Vancouver. Tijdens de eerste twee dagen van onze camperreis door West-Canada verblijven we in een hotel aan Robson Street. Vanaf hier kun je een leuke wandeling maken naar Stanley Park. Dit prachtige park biedt een mooi uitzicht op de skyline van Vancouver. Het is ook een ideale plek om te fietsen, wandelen en rennen. Voor kinderen is dit een paradijs; ze kunnen naar hartenlust rondrennen en spelen in de speeltuinen die we onderweg tegenkomen. Meer informatie over Stanley Park.

4# Whistlers Campground, Jasper: Een Prachtige Camperplaats

Whistlers Campground in Jasper is een van de mooiste campgrounds waar we verblijven met de camper! Helaas is de camping erg populair en zijn alle full hook-up plaatsen al bezet. We staan op een plek zonder water of stroom en dat bevalt eigenlijk erg goed. De rust die je hebt, ondanks dat de camping erg groot is, is erg fijn en de plekken zijn netjes onderhouden. In een centraal gebouw kun je douchen en naast het douchegebouw is een grote speeltuin met bijbehorend speelveld. Ouders kunnen ondertussen genieten van het prachtige uitzicht. Op de camping lopen elks met kleintjes rond, wat erg bijzonder is om te zien. Absoluut een aanrader wanneer je een camperreis door West-Canada maakt. Meer informatie over Whistlers Campground.

5# Dutch Lake Resort, Clearwater, Wells Grey National Park: Een Prachtige Camping

We komen op Dutch Lake Resort terecht omdat we graag Wells Grey National Park willen bezoeken. Wat een prachtige camping op een hele mooie plek. Deze camping ligt aan “Dutch Lake”. De waterkant is bezaaid met witte en roze waterlelies. Wells Grey is absoluut een bezoekje waard. De Helmcken Falls zijn erg mooi. Het enige nadeel dat wij ervaren is dat je een “prooi” bent voor alle muggen. Met flink wat deet en bedekkende kleding is het gelukkig te doen. Meer informatie over Wells Grey National Park.

Beren spotten in Canada

Canada is beroemd om zijn beren. Veel mensen vertellen ons dat de kans om beren te spotten het grootst is op de Icefield Parkway. Dit is echter de plek waar we alleen een paar elanden zien, geen beer te bekennen! Voor en na de Icefield Parkway spotten we een grizzly beer en twee zwarte beren. Het zijn prachtige dieren om in het echt te zien, zo indrukwekkend! Lees hier meer over de beren in Canada.

Bezoek aan Lake Louise, Peyto Lake en Emerald Lake

Als je over de Icefield Parkway rijdt (een prachtige rit op zich), moet je zeker ook een bezoek brengen aan de bekende meren die eraan liggen. Helaas hebben we Lake Moraine niet kunnen zien, maar we bezoeken uiteindelijk drie andere meren: Lake Louise, Peyto Lake en Emerald Lake.

Onze favoriet is Peyto Lake. Wat een prachtig meer is dit! Na een kleine klim naar boven, waar Mayla vanaf de nek van haar vader iedereen trakteert op een flinke glimlach, komen we aan bij het meer. Het is iets minder toeristisch, waardoor je de tijd hebt om alles te bekijken en in je op te nemen. Lake Louise is ook erg mooi en het fijne van dit meer is dat je er een stuk langs kan lopen. Dit meer is enorm toeristisch en we moeten oppassen dat Mayla niet onder de voet wordt gelopen. Ook Emerald Lake is absoluut een bezoekje waard.

Een bijzondere camperreis door Canada

Deze reis is voor ons een heel bijzondere ervaring. Het is onze eerste camperreis en reizen op deze manier is ons goed bevallen. Dat we deze reis naast ons drieën ook met mijn ouders kunnen delen is extra bijzonder. Elke avond zitten we samen bij het kampvuur terwijl Mayla ligt te slapen. Heerlijk om zoveel buiten te kunnen zijn.

Lees meer over onze reizen door Canada op onze blog.

Reis naar Canada: Vergeet je ETA visum niet!

Plan je een reis naar Canada? Vergeet dan niet om je visum, je “ ETA ” aan te vragen voor je vertrekt.

Volg onze reizen op Instagram

Wil je meer weten over onze reizen? Neem eens een kijkje op onze Instagram pagina: M3travels. Hier posten we regelmatig mooie foto’s van onze reizen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie