Kies je taal:

De beste tips ter voorbereiding op jouw reis naar Amerika!

Na 6 reizen door de USA moet ik toch zeggen dat Amerika wel een van onze favorieten is. Waarom? Met name omdat het zo onwijs divers is: hippe steden als New York, “total madness” in Las Vegas en ook indrukwekkende natuur in National Parks als Yellowstone. Na al onze USA reizen heb ik alle tips die wij gebruiken in de voorbereiding op een rij gezet zodat jij ze ook kan gebruiken voor jouw reis naar Amerika! 

Heel belangrijk, vergeet je visum niet!

Wanneer je naar Amerika reist voor een periode korter dan 90 dagen ben je verplicht om een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Wil je langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven, dan dien je een visum aan te vragen. Je kan het ESTA voor Amerika zelf aanvragen (zorg dan wel dat je een creditcard bij de hand hebt) of als je het wat spannend of ingewikkeld vindt kun je het ESTA Amerika aanvragen via een visumspecialist

Het leukste deel van de voorbereiding: de route!

Amerika is zo gigantisch groot, om jouw reis naar Amerika onvergetelijk te maken is vooraf nadenken over de route heel belangrijk. Mijn beste tip is: wil niet te veel en zorg dat je ook volle dagen op locatie hebt om ook de omgeving te verkennen en ervan te genieten! Tioga Tours heeft een hele handige routeplanner voor zowel auto’s als campers die exact aangeeft hoe veel kilometer en uur je rijdt. Ook “denkt” de routeplanner met je mee en krijg je bij elke vervolg stap in je reis meerdere opties die op een berijdbare afstand liggen van je vorige locatie. 

Navigatie, appen en internet? Regel een simkaart

De eerste keren dat wij met de camper door Amerika touren huren we een TomTom, maar dat is vrij aan de prijs. Nu je prima navigatie op je telefoon hebt (Google maps, Waze) kiezen we voor een simcard met data. Zo hebben we altijd navigatie bij de hand en kunnen we ook nog eens op elk moment leuke foto’s delen met het thuisfront. Het is wel van belang dat je een simlock vrije telefoon bij je hebt, zodat je er een simkaart van een andere aanbieder in kan doen. Je kan pre-paid simkaarten en data kopen bij grote supermarkten als Walmart. 

Boek je hotels en of campings vooruit

Voor ons een lastig punt. Wij willen namelijk zoveel mogelijk vrijheid op reis. Maar we hebben ook wel geleerd dat het veel rust geeft en dat vooruit boeken ook echt moet om op de mooiste plekjes te overnachten. Wat “moet” je zeker vooruit boeken: campings in National Parks zijn heel snel vol, boek deze zo ver mogelijk vooruit als je graag in de parken wilt overnachten in plaats van daarbuiten. Ook ons hotel bij aankomst (de eerste nacht) boek ik altijd vooruit, zodat we dan rustig kunnen acclimatiseren. En voor de kids is het heerlijk om na de reis even een plonsje te kunnen nemen in een zwembad. 

Money, money, money helaas onmisbaar

In Amerika wordt zoals je weet onze mooie euro niet geaccepteerd en betaal je met dollars. Je kan op Schiphol al wat dollars wisselen of bij aankomst in Amerika. In de meeste gevallen zijn de wisselkoersen op luchthavens net even wat minder interessant dan “gewoon” bij de Walmart of ergens in een dorpje. Maar echt onmisbaar in Amerika is je creditcard. Ja echt, zelfs de kleinste bedragen, een ijsje bij de ijssalon op de hoek of een pakje kauwgom, betaal je met je creditcard. Naast mijn Mastercard heb ik speciaal voor onze Amerika reizen een American Express Flying Blue creditcard aangevraagd, want terwijl ik mijn creditcard laat roken verdien ik dan ook nog eens flying blue miles waarmee ik gratis of met korting vlieg en hotels boek. 

Voorbereiding van je reis naar Amerika is “half of the fun” toch? Fijne reis! 

Vind je dit artikel "De beste tips ter voorbereiding op jouw reis naar Amerika" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights