Kies je taal:

7 weken reizen door Nieuw Zeeland met kleine kinderen, wat een ervaring!

Yesssss! Het is ons gelukt om 7 weken aaneengesloten verlof te krijgen! Dat kan in ons gezin maar één ding betekenen: op reis! We kiezen een bestemming die je niet zomaar even in 2-3 weken helemaal ziet, een bestemming waarvoor je daadwerkelijk ook echt minimaal een maand nodig hebt, een bestemming die dusdanig ver vliegen is dat je er niet snel een volgende keer naartoe gaat. Nieuw Zeeland staat al een tijdje te pronken op “ons lijstje” en we vinden dit de ultieme kans om die kant op te gaan.
Niet veel later ligt de keukentafel dus bezaaid met Lonely Planets, plattegronden en ander soort reisboeken. Google draait overuren met zoekopdrachten over campers huren en things to do-tjes hier en daar, kortom, de voorpret is begonnen! Een aantal weken later stappen we het vliegtuig in, 7 weken reizen door Nieuw Zeeland, let the adventure begin!

7 weken reizen door Nieuw Zeeland

De start van onze reis door Nieuw Zeeland: Auckland

We beginnen onze reis in Auckland en hebben er voor 3 dagen een hotelkamer geboekt om even te acclimatiseren. Vooral voor onze dochter is het een flinke reis, dus even bijkomen en de stad verkennen. Auckland vinden we niet echt een hele spannende stad, maar er zijn wel een paar leuke dingen te doen, ook voor kinderen. 
 
Er zijn een aantal leuke parken om in rond te struinen, erg fijn voor kinderen om even uit te razen na een lange vliegreis. Het Albert Park is erg leuk, en als je wat verder wilt wandelen kan je de Coast to Coast walkway doen, die voert je langs allemaal mooie parken die zijn aangelegd op uitgebluste vulkanen. Wat ook niet te missen is in Auckland is de Sky Tower. Voor kinderen is het te gek om in een hele snelle lift helemaal hoog de toren in te gaan en vervolgens een mooi uitzicht te hebben over heel Auckland. 
 
 

The Northland

Na de drie acclimatiseerdagen in Auckland pikken we onze camper op en gaat ons avontuur écht beginnen. We hebben een gigantische camper dus we noemen haar “Bolle Berta”. Ten noorden van Auckland ligt nog een stukje Nieuw Zeeland wat ook wel the Northland wordt genoemd en daar gaan we naar toe! Wat is daar toch veel moois te zien en leuks te doen! 
 
Bij de Kauri Coast hebt je hele, maar dan ook héle dikke bomen, erg imposant. Vervolgens komen we langs the 90 miles beach waar je een heerlijke strandwandeling kunt maken en een lekkere picknick kan dan natuurlijk niet ontbreken. We brengen de nacht door in het plaatsje Opononi, waar we een leuke camping vinden met loslopende geitjes die tussen de campers door dartelen. 
 
Dan gaan we verder noordwaarts. Helemaal in het noorden heb je Cape Reinga, het noordelijkste punt van Nieuw Zeeland. Wij vinden dit een hele mooie plek, grote rotsen met de woeste zee die ertegenaan klettert en een landtong met een vuurtoren erop met uiteraard een wegwijsbordje hoe ver het is naar allemaal grote wereldsteden. Ook staat erop hoe ver het is naar het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland, een plek waar we over een paar weken verwachten te zijn. Erg grappig. 
 
We overnachten bij Cape Reinga in de buurt en we staan op een prachtige camping aan zee. We slapen heerlijk met het geruis van de zee op de achtergrond en maken in de vroege ochtend een heerlijke strandwandeling en bouwen een zandkasteel. Life is good! 
 
Vervolgens rijden we weer zuidwaarts en komen we langs Bay of Islands. Een excursie per boot mag dan niet ontbreken! We varen langs prachtige eilanden en de weergoden zijn ons gunstig gezind, dus we kunnen ook “hole in the rock” mee pakken. Dan vaar je door een gat in een rotsformatie heen en dat kan alleen met mooi weer. We sluiten de boottocht af met het zien van wilde dolfijnen. Geweldig! 
 
Vervolgens bezoeken we nog een prachtige waterval, de Wangarei Falls en zit het stukje Northland erop. We zijn nu al zwaar onder de indruk van dit prachtige land en we hebben pas dit ieniemienie stukje gezien, dat belooft wat voor de komende 7 weken reizen door Nieuw Zeeland!

Coromandel

Ten oosten van Auckland heb je een schiereiland genaamd Coromandel. We gaan die kant op, want ook daar is genoeg te zien en te doen! Wat héél leuk is met kinderen is “the driving creek railway”. Dit is een heel smal spoorweggetje door de beboste bergen heen waar je dan in een kleine trein een ritje kunt maken. Onze dochter kirt de hele weg zitten, geweldig vindt ze het! En ook pap & mam waren blij, want meerdere malen word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. 

 

Hierna parkeren we “Bolle Berta” op de camping in Hahei, aan een prachtig strand. Ideaal om even een rustige “schep en emmertjes dag” in te lassen. Vanaf de camping in Hahei kun je op loopafstand Cathedral Cove bezoeken. Het is even een pittige wandeltocht ernaartoe met een dreumes van 12 kilo in de rugdrager maar daar aangekomen word je beloond met een prachtig strand, mooie rotsformaties en natuurlijk Cathedral Cove waar je doorheen kunt lopen als het eb is.

 

Glowworms en Lord of the Rings

We zijn nog steeds op het Noordereiland en brengen na onze heerlijke stop in Hahei een bezoek aan Waitomo. Deze plek staat bekend om zijn glowworm caves dus dat gaan we eens bekijken. Sowieso is Waitomo een plaats waar je hele mooie wandelingen kunt maken. Ze zijn zeker niet buggyproof dus een goede draagzak is een must. Als kinderen zelf kunnen lopen zijn het waanzinnig avontuurlijke wandelpaden, succes gegarandeerd! 
 
Vervolgens willen we die wurmpkes weleens van dichtbij bekijken en boeken een tour door de glowworm caves. Dan ga je met een bootje door een grote grot varen, de gids doet vervolgens alle lampen uit en dan opeens doemen duizenden kleine lichtpuntjes tegen het plafond van de grot op. Het is net een heldere sterrenhemel, maar dat zijn dus die glowworms. Prachtig om te zien! Ook voor kinderen is dit een hele gave excursie.
 
Onze route loopt verder via een ontzettend Lord of the Rings walhalla. Mijn wederhelft heeft er niet zo veel mee, maar ik vind Lord of the Rings dus echt geweldig. Aangekomen in het plaatsje Matamata staat natuurlijk de Hobbiton tour in onze reisagenda. Dit is echt gaaf! Je loopt echt over de filmset en je herkent ook daadwerkelijk de hobbithuisjes die in de film te zien zijn. Ook voor kinderen die de films helemaal niet kennen is dit een waanzinnig leuke toer. Al die grappige gekleurde huisjes waar je ook nog eens in mag is natuurlijk hardstikke leuk. We eindigen de tour met een lekkere pint en een appelsap voor de kleine in “the Green Dragon inn” en zetten dan koers richting de Maories!

Maories en geisers

Met “Bolle Berta” reizen we steeds verder zuidwaarts richting Rotorua en maken we kennis met de échte en oorspronkelijke Nieuw Zeelanders, de Maories. We maken een tour door… komtie… Whakarewarewa. Dit klinkt wellicht als een carnavalsdorp na het drinken van 12 bier, maar in werkelijkheid is dit een authentiek Nieuw Zeelands dorpje waar nog echte maories wonen. We maken kennis met hun dorp, gebruiken en rituelen en sluiten de tour af met dé rituele maorie dans, de haka dans. Een béétje spannend was dat wel voor dochterlief met die lange tongen, wijd openstaande ogen en het nodige stemgeluid, maar toch valt deze tour ook bij de kleintjes goed in de smaak.

Verderop heb je nog het national park Wai-o-tapu waar het borrelt en sist en waar er enorme zwaveldampen hangen. Een prachtig gebied om doorheen te wandelen met als hoogtepunt “the Champagne Pool”. Wederom is hier een draagzak te beste optie!

Taupo en Tongariro

Weer verder zuidwaarts kom je het gemoedelijke plaatsje Taupo tegen wat aan een mooi meer ligt (lake Taupo). 7 Weken reizen door Nieuw Zeeland met een dreumes is natuurlijk best wel een onderneming en we zijn een beetje moe, maar gelukkig is Taupo een heerlijk easy going stadje om even rustig aan te doen en een beetje te relaxen. Speeltuintje, terrasje, steentjes in het meer gooien, dat werk. Ook wel effe lekker!
 
Na 2 dagen in de relax-stand gaan we weer een stukje Lord of the Rings doen! We rijden naar Tongariro national park, oftewel: Mordor, waar the bad guy woont. Daar heb je ook mount doom, het is echt te leuk om dat allemaal in het echt te zien. In dat national park kan je één van de mooiste dagwandelingen ter wereld maken, de Tongariro Alpine Crossing. 
 
Ik moet wel zeggen dat deze hike uitermate óngeschikt is om met kinderen te doen. Het is zo enorm zwaar dat je extra kilo’s van een kind in een draagzak er absoluut niet bij kunt hebben. En voor een jong kind (laat ik zeggen, jonger dan 10) is dit ook veel te zwaar. Deze tocht lopen is wel echt een van mijn bucketlist items dus we besluiten dat ik de tocht loop, en man & dochterlief gaan ondertussen lekker een dagje spelen in de sneeuw. 
 
Mount Ruapehu ligt ook in het National Park, en is de hoogste berg van het Noordereiland. Er gaat een stoeltjeslift omhoog, dus terwijl mama loopt te ploeteren op Mount Doom gaat de andere helft van het gezin met de stoeltjeslift Mount Ruapehu op, drinken daar chocolademelk en spelen in de sneeuw. Genieten! Dus ook voor kinderen is er in Tongariro genoeg vertier.
 
Wat overigens echt héél leuk is met kinderen in deze regio is een bezoekje aan het kustplaatsje Wanganui. Dit dorpje is off the beaten track en wij waren ook de enige toeristen daar, maar o wat is het leuk daar! Speeltuinen zo ver het oog reikt, een lekker strand om op te spelen, en heel veel locals die daar met hun gezinnen gaan picknicken, dus veel vriendjes voor onze dochter. Een heerlijke afwisseling na onze Mordor avonturen.

Deel 2 van 7 weken reizen door Nieuw Zeeland: van het Noorder naar het Zuidereiland

En dan is het tijd voor de grote oversteek. Vanaf Wellington vertrekt de ferry naar het Zuidereiland. Voordat we de ferry op gaan, bezoeken we eerst nog het Te Papa museum in Wellington. Een enorm leuk museum voor jong en oud. Op een interactieve manier leer je een heleboel over Nieuw Zeeland, hoe het land is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld tot en met de dag van vandaag. De volgende ochtend rijden we met “Bolle Berta” de ferry op en gaan we weer een heel ander stukje Nieuw Zeeland ontdekken. Op naar het Zuidereiland!

Deel 2 van de 7 weken reizen door Nieuw Zeeland van Kim en haar gezin kun je volgende week lezen! 

Kim is een van de vaste gastbloggers van Kids Love Travel. Kim heeft van haar passie haar beroep gemaakt en werkt in het dagelijkse leven als piloot voor Transavia. Met haar man en 3 dochters wil ze zoveel mogelijk van de wereld zien!

Vind je dit artikel "7 weken reizen door Nieuw Zeeland met kleine kinderen, wat een ervaring" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: